Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Ik mocht de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Series drie weken testen. Wat zijn hun sterke punten en zijn ze alle lof waard? Lees mijn indrukken over de Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra!

Door Mélissa

door | 29 maart | High Tech

Knap design in 3 formaten

Samsung Galaxy Tab S8

Heel benieuwd, haal ik de drie tablets snel uit hun verpakking. Voor de inhoudelijke verschillen moet ik dieper graven, maar wat meteen opvalt is natuurlijk het verschil in afmetingen tussen de Samsung Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Tab S8 Ultra.

Samsung Galaxy Tab S8

De Galaxy Tab S8 is met haar 11 inch de kleinste tablet met een dun ontwerp en ik hou ze makkelijk in de hand. Ik neem ze met plezier ook met me mee naar het werk om te surfen, mijn social media te checken of een spel te spelen tijdens de pauze. De tablet die ik mag testen heeft een zilverkleurig design en een luxueuze uitstraling door haar aluminium behuizing.

De Galaxy Tab S8+ is nog knapper omwille van de pink gold kleur (persoonlijke smaak 😊). Ook dit model heeft een aluminium-behuizing die er een echt design-pareltje van maakt. Ze is met haar 12,4 inch groter dan de Galaxy Tab S8, dus deze neem ik minder makkelijk mee. Ik kijk er vooral mee naar mijn favoriete series en gebruik ze ook om spelletjes mee te spelen tijdens dode momenten.

De derde tablet is er eentje van formaat: de Galaxy Tab S8 Ultra heeft een groot scherm van 14,6 inch. Ik krijg voor de test ook een Book Cover en Keyboard Cover mee. Zowel thuis als voor het werk typ ik veel en graag en dit is eigenlijk een ultradunne laptop met touchscreen. Ideaal dus!

Het Walhalla voor bingewatchers

Samsung Galaxy Tab S8

Nu heb ik zin om even te ontspannen met een film of serie. Let’s try met Netflix en YouTube-video’s. Er is wel degelijk een verschil in beeldkwaliteit tussen de Samsung Galaxy Tab S8 en de andere twee modellen, al is de beeldkwaliteit van de Galaxy Tab S8 zeker niet slecht. Het lcd-scherm van de Galaxy Tab S8 kan me wel bekoren, maar het AMOLED-display van de Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra is toch van superieure kwaliteit. Ik gebruik mijn tablet vaak om naar series te kijken en bij deze twee laatste modellen krijg ik heldere beelden, zeer rijke kleuren en een groot contrast te zien.

Wat me eigenlijk nog meer een waw-gevoel geeft tijdens het bingewatchen is het geluid. Dat is gewoonweg subliem met knappe bassen. Zo’n krachtige sound uit een tablet is echt een pluspunt als je je volledig in een film of serie wil onderdompelen. Trommels, snijdende zwaarden, paarden die door de weilanden trekken,… (ik ben duidelijk naar ‘Vikings’ aan het kijken 😊) ik hoor elk detail. En dat geldt trouwens voor de drie modellen.

Schrijf- en tekenplezier met de S Pen

Samsung S Pen

De S Pen? Dat is de stylus van Samsung en wat voor een leuke tool is dat! Om te schrijven en te tekenen kan ik de de dikte van de pen en de kleur waarmee ik wil schrijven kiezen, maar ook een potlood bijvoorbeeld. Terwijl ik de pen gebruik hoor ik een geluidje telkens mijn stylus het scherm raakt, alsof ik met een echt potlood op een blad schrijf en teken.

De S Pen is de ideale tool om tijdens cursussen of meetings snel en op een natuurlijke manier notities te nemen en alles meteen digitaal op te slaan. De drukgevoelige pen reageert ook supersnel: van zodra je met de tip van de pen het scherm aanraakt kan je beginnen schrijven en tekenen. Goed nieuws: deze S Pen wordt bij de drie tablets meegeleverd.

En de andere accessoires?

Samsung Galaxy Tab S8

De Book Cover beschermt de tablet tegen valpartijen (wees gerust, ik heb mijn mooie tablets niet laten vallen 😊). Deze Book Cover is ook ideaal om de tablets in landschapsmodus te zetten. Achteraan is er ruimte voorzienwaar ik de S Pen in kan opbergen. Wanneer ik wil typen, klik ik ook de Keyboad Cover vast aan mijn tablet. Je kan beide accessoires magnetisch aan de tablets vastklikken.

Ik gebruik het toetsenbord om vlotjes te typen. Eigenlijk is de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra met de Keyboard Cover een echte laptop in een dunner formaat. Ik raad jullie aan om sowieso een Book Cover aan te schaffen om je Galaxy Tab S8 optimaal te beschermen. De Keyboard Cover is een aangename troef voor wie graag en veel typt.

Samsung Galaxy Tab S8 Series: het verdict

Samsung Galaxy Tab S8

Ik ben blij dat ik de drie tablets heb mogen testen en ik moet zeggen dat ze allemaal razendsnel en krachtig zijn, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Eerst en vooral de grootte: de kleinste tablet neem je makkelijk mee en als dat je hoofdbedoeling is, raad ik je aan om voor het model met 5G te gaan. De tweede tablet is perfect voor wie een groter scherm wenst en met de Samsung Tab S8 Ultra heb je eigenlijk een laptop met touchscreen. En dan is er ook het verschil qua scherm: de Galaxy Tab S8 heeft een lcd-scherm en de Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra hebben een AMOLED-display.

Samsung Galaxy Tab S8

Ik som de troeven en minpunten van deze drie Samsung-tablets nog even voor je op:

➕ Heldere beelden en een hoog contrast, zeker bij de modellen met een AMOLED-scherm. De beeldverversing van 120 Hz zorgt voor een vloeiende kijk- en gamingervaring en navigeren gaat ook supervlot.

➕ Het geluid is van uitstekende kwaliteit: de drie modellen zijn voorzien van 4 speakers en zijn compatibel met Dolby Atmos voor een 3D-effect.

➕ Foto’s bewerken of gamen is geen probleem voor deze tablets, want ze reageren heel snel en zorgen voor een vloeiend gebruik.

➕ Om je veilig te kunnen aanmelden zijn ze alle drie voorzien van een vingerafdruksensor. Bij de Samsung Galaxy Tab S8 zit deze aan de zijkant en bij de Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra bevindt hij zich in het scherm.

➕ De batterij van de tablets gaat lange tijd mee en de wanneer deze leeg is kan je de snellaadfunctie gebruiken om je tablet weer snel te gebruiken.

➕ Er is een split-screenfunctie om meerdere schermen naast elkaar te openen voor verschillende apps.

➕ Je kan video’s in 4K opnemen en 8K-video’s afspelen voor zeer gedetailleerde beelden.

➖ Er is geen batterijlader meegleverd

 

 

Samsung Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8+

Samsung Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8 Ultra

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...