Home    High Tech    Voor jou getest: de Huawei MatePad-tablet

Voor jou getest: de Huawei MatePad-tablet

Huawei pakt uit met een nieuwe tablet: de Huawei MatePad. En ik pak ze graag uit haar verpakking om ze gedurende twee weken te testen. Voldoet deze strakke multimediatablet met eigen applicatiewinkel aan mijn hoge eisen? Lees het verdict!

Door Mélissa

door | 10 december | High Tech

Unboxing

Huawei MatePad

Van zodra ik de Huawei MatePad ontvang, haal ik nieuwsgierig alles uit de verpakking. Wat meteen opvalt is de luxueuze witte doos met gouden letters. Altijd leuk, nietwaar? Verder vind ik de tablet in de doos en de oplader, een pinnetje om een micro SD-kaartje in te plaatsen en een snelstartgids. De tablet heeft een aan- en uitknop bovenaan en 2 volumetoetsen opzij. Een mooie tablet, zonder veel knoppen dus.

AppGAllery Phone Clone Petal Search

In de doos zit ook een sticker: Phone Clone, Petal Search en AppGallery. AppGallery ken ik wel, maar wat zijn Phone Clone & Petal Search? Petal Search is een soort zoekmachine voor apps op maat en Phone Clone laat je toe om de bestanden vanop je smartphone of oude tablet te kopiëren naar je nieuwe tablet. Ik heb geen Huawei-smartphone, lukt dat dan wel? Ja! Ik download de app via Google Play, selecteer beide toestellen, scan de QR-code en kies ervoor om al mijn foto’s en video’s over te brengen naar de MatePad!

AppGallery

Huawei Matepad AppGallery

Op de Huawei MatePad staan enkele apps voorgeïnstalleerd, maar natuurlijk voeg ik daar voor de test graag enkele van mijn favoriete apps aan toe. Ik download enkele spelletjes en enkele andere apps die ik leuk vind. Maar niet vanop PlayStore, want deze tablet heeft een eigen applicatiewinkel: de App Gallery. Via de Petal Search-zoekmachine krijg ik apps op maat op basis van mijn locatie en updates van apps.

Goed om weten: Netflix, Facebook, Instagram en WhatsApp zijn nog niet beschikbaar in deze appwinkel. Geen nood: ik heb mijn favoriete apps makkelijk overgezet naar mijn tablet via Phone Clone.

Genieten van mijn films en series

Huawei Matepad

In bed nog even naar een aflevering van mijn favoriete series kijken via streaming, dat doe ik deze week met de Huawei MatePad.

 • Het beeld? Uitstekend! De kleuren zijn levendig, de details komen tot hun recht en bovendien lijkt het beeld groter dankzij het rand tot rand display.
 • Het geluid? Super, dat is vooral te danken aan de 4 luidsprekers en de samenwerking met de geluidsexperts van Harman Kardon. Surround sound verzekerd!
 • En de autonomie? Streaming vraagt veel van je batterij. Deze tablet heeft een krachtige batterij van 7250 mAh = ongeveer 12 uur videoplezier. Ik heb het niet bijgehouden, maar ik kan toch lange tijd zonder zorgen bingewatchen.

 Oogcomfort verzekerd

Huawei MatePad

Elke avond met de tablet in de hand in bed kruipen, dat wordt een goede gewoonte 😀 Als ik niet naar een film of serie kijk, surf ik nog even op een nieuwssite. De Huawei MatePad is daar zeer geschikt voor, want dit toestel heeft verschillende manieren gevonden om mijn ogen te beschermen: ze filtert het blauwe licht en heeft zelfs een e-bookmodus! Belangrijk voor mij, want ik heb vaak last van geïrriteerde ogen. Hou jij van een zeer helder scherm? Dan pas je de helderheid gewoon aan bij de instellingen.

Foto’s met talrijke opties

Huawei Matepad

Video’s opnemen, foto’s maken, een selfie af en toe. Ik test de camera’s van de Huawei MatePad grondig uit. Deze tablet heeft een camera met flitser aan de achterkant en een camera vooraan voor selfies. Ik merk dat er veel modi beschikbaar zijn. Ik som er enkele die ik leuk vind even voor je op:

 • PRO: deze modus zorgt voor een betere belichting, shcerpstelling, witbalans,…
 • PANORAMA: zoals bij een fototoestel is zo’n panaroma-modus handig om een brede foto te maken van een landschap bijvoorbeeld. Ik beweeg de tablet zachtjes van links naar rechts en bekom een panoramische opname.
 • HDR: ideaal voor foto’s met een hoog contrast
 • LEVEND BEELD: dit is een modus waarmee je beelden sneller of net trager kan laten afspelen.
 • STICKERS: voeg een sticker toe aan je foto en kies waar die op de afbeelding moet verschijnen.

Voor de ijdeltuiten onder ons: selfies kan je mooier maken via de schoonheidsmodus 😀

Video’s zijn van zeer goede kwaliteit: je kan kiezen voor 720 pixels, maar er is voldoende oplagruimte op de MatePad voor de beste kwaliteit met 1080 pixels (full hd-resolutie).

De pro’s en de contra’s van de Huawei MatePad

Huawei Matepad

 • Fullview-display van rand tot rand met levendige kleuren.
 • Vier Harman Kardon speakers voor een uitstekend surround geluid.
 • Bescherming van de ogen dankzij oogcomfort en e-bookmodus.
 • Spraakbesturing en heldere gesprekken.
 • Kindermodus waar kinderen kunnen leren en spelen tegelijk
 • Je kan deze tablet gebruiken met een pen (in optie) om te tekenen of notities te nemen.
 • Krachtige batterij van 7250 mAh voor een lange autonomie.
 • Netflix is nog niet beschikbaar in de AppGallery.
Huawei MatePad

Huawei MatePad

In hetzelfde thema

6 dingen die je moet weten over OPPO Find X3

6 dingen die je moet weten over OPPO Find X3

Na de lancering van de smartphone serie Find X en Find X2 gooit OPPO opnieuw hoge ogen met Find X3. Ontdek de 6 voornaamste troeven van de Find X3 Pro, die het op vele vlakken beter doet dan zijn voorgangers ... Een groot scherm Het toestel heeft een 6,7 inch...

Test: een maand lang met de Oppo Find X3 Pro 5G

Test: een maand lang met de Oppo Find X3 Pro 5G

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om even van smartphone te wisselen en een maandlang de adembenemende Oppo Find X3 Pro met 5G uit te testen. Ik ben alvast héél benieuwd naar dit technologische pareltje en al haar functies. Wil je er graag alles over te weten komen?...

Ontdek Neo QLED: de nieuwste schermtechnologie

Ontdek Neo QLED: de nieuwste schermtechnologie

Je televisie is niet langer een eenvoudig scherm maar een deel van je interieur, een bron van entertainment, een manier om met vrienden en familie te communiceren of met collega’s samen te werken. Neo QLED, de nieuwste schermtechnologie van Samsung, is ontwikkeld als...

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Een voetbalmatch, een film of een serie die je niet wil missen? Tijd om even gezellig voor het kleine scherm te gaan zitten, met je gezin, je partner of met vrienden! En op zo'n avondje is het steeds weer genieten, zeker als je kijkt naar een televisie van de laatste...