Home    High Tech    Voor jou getest: de Huawei MatePad-tablet

Voor jou getest: de Huawei MatePad-tablet

Huawei pakt uit met een nieuwe tablet: de Huawei MatePad. En ik pak ze graag uit haar verpakking om ze gedurende twee weken te testen. Voldoet deze strakke multimediatablet met eigen applicatiewinkel aan mijn hoge eisen? Lees het verdict!

Door Mélissa

door | 10 december | High Tech

Unboxing

Huawei MatePad

Van zodra ik de Huawei MatePad ontvang, haal ik nieuwsgierig alles uit de verpakking. Wat meteen opvalt is de luxueuze witte doos met gouden letters. Altijd leuk, nietwaar? Verder vind ik de tablet in de doos en de oplader, een pinnetje om een micro SD-kaartje in te plaatsen en een snelstartgids. De tablet heeft een aan- en uitknop bovenaan en 2 volumetoetsen opzij. Een mooie tablet, zonder veel knoppen dus.

AppGAllery Phone Clone Petal Search

In de doos zit ook een sticker: Phone Clone, Petal Search en AppGallery. AppGallery ken ik wel, maar wat zijn Phone Clone & Petal Search? Petal Search is een soort zoekmachine voor apps op maat en Phone Clone laat je toe om de bestanden vanop je smartphone of oude tablet te kopiëren naar je nieuwe tablet. Ik heb geen Huawei-smartphone, lukt dat dan wel? Ja! Ik download de app via Google Play, selecteer beide toestellen, scan de QR-code en kies ervoor om al mijn foto’s en video’s over te brengen naar de MatePad!

AppGallery

Huawei Matepad AppGallery

Op de Huawei MatePad staan enkele apps voorgeïnstalleerd, maar natuurlijk voeg ik daar voor de test graag enkele van mijn favoriete apps aan toe. Ik download enkele spelletjes en enkele andere apps die ik leuk vind. Maar niet vanop PlayStore, want deze tablet heeft een eigen applicatiewinkel: de App Gallery. Via de Petal Search-zoekmachine krijg ik apps op maat op basis van mijn locatie en updates van apps.

Goed om weten: Netflix, Facebook, Instagram en WhatsApp zijn nog niet beschikbaar in deze appwinkel. Geen nood: ik heb mijn favoriete apps makkelijk overgezet naar mijn tablet via Phone Clone.

Genieten van mijn films en series

Huawei Matepad

In bed nog even naar een aflevering van mijn favoriete series kijken via streaming, dat doe ik deze week met de Huawei MatePad.

 • Het beeld? Uitstekend! De kleuren zijn levendig, de details komen tot hun recht en bovendien lijkt het beeld groter dankzij het rand tot rand display.
 • Het geluid? Super, dat is vooral te danken aan de 4 luidsprekers en de samenwerking met de geluidsexperts van Harman Kardon. Surround sound verzekerd!
 • En de autonomie? Streaming vraagt veel van je batterij. Deze tablet heeft een krachtige batterij van 7250 mAh = ongeveer 12 uur videoplezier. Ik heb het niet bijgehouden, maar ik kan toch lange tijd zonder zorgen bingewatchen.

 Oogcomfort verzekerd

Huawei MatePad

Elke avond met de tablet in de hand in bed kruipen, dat wordt een goede gewoonte 😀 Als ik niet naar een film of serie kijk, surf ik nog even op een nieuwssite. De Huawei MatePad is daar zeer geschikt voor, want dit toestel heeft verschillende manieren gevonden om mijn ogen te beschermen: ze filtert het blauwe licht en heeft zelfs een e-bookmodus! Belangrijk voor mij, want ik heb vaak last van geïrriteerde ogen. Hou jij van een zeer helder scherm? Dan pas je de helderheid gewoon aan bij de instellingen.

Foto’s met talrijke opties

Huawei Matepad

Video’s opnemen, foto’s maken, een selfie af en toe. Ik test de camera’s van de Huawei MatePad grondig uit. Deze tablet heeft een camera met flitser aan de achterkant en een camera vooraan voor selfies. Ik merk dat er veel modi beschikbaar zijn. Ik som er enkele die ik leuk vind even voor je op:

 • PRO: deze modus zorgt voor een betere belichting, shcerpstelling, witbalans,…
 • PANORAMA: zoals bij een fototoestel is zo’n panaroma-modus handig om een brede foto te maken van een landschap bijvoorbeeld. Ik beweeg de tablet zachtjes van links naar rechts en bekom een panoramische opname.
 • HDR: ideaal voor foto’s met een hoog contrast
 • LEVEND BEELD: dit is een modus waarmee je beelden sneller of net trager kan laten afspelen.
 • STICKERS: voeg een sticker toe aan je foto en kies waar die op de afbeelding moet verschijnen.

Voor de ijdeltuiten onder ons: selfies kan je mooier maken via de schoonheidsmodus 😀

Video’s zijn van zeer goede kwaliteit: je kan kiezen voor 720 pixels, maar er is voldoende oplagruimte op de MatePad voor de beste kwaliteit met 1080 pixels (full hd-resolutie).

De pro’s en de contra’s van de Huawei MatePad

Huawei Matepad

 • Fullview-display van rand tot rand met levendige kleuren.
 • Vier Harman Kardon speakers voor een uitstekend surround geluid.
 • Bescherming van de ogen dankzij oogcomfort en e-bookmodus.
 • Spraakbesturing en heldere gesprekken.
 • Kindermodus waar kinderen kunnen leren en spelen tegelijk
 • Je kan deze tablet gebruiken met een pen (in optie) om te tekenen of notities te nemen.
 • Krachtige batterij van 7250 mAh voor een lange autonomie.
 • Netflix is nog niet beschikbaar in de AppGallery.
Huawei MatePad

Huawei MatePad

In hetzelfde thema

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Aaah, de winter. Buiten is het koud. Een beetje guur. En de nacht overvalt ons vroeg. Het is weer tijd om samen voor de buis te kruipen dus en met je vrienden, lief of het hele gezin te genieten van je favoriete programma’s, series en films. En dat doen we met steeds...

DIY: vloggen like a pro

DIY: vloggen like a pro

Je maakt graag video’s en deelt ze nog liever met familie, vrienden en nobele onbekenden via sociale media? Wel, dan zit de kwaliteit van je beeldmateriaal maar beter goed. Een makkie met een multifunctionele vlogger kit én onze praktische tips voor de perfecte...

De Sony Vlog ZV-1 voor jou getest

De Sony Vlog ZV-1 voor jou getest

Deze week kreeg ik de kans om de Sony Vlog ZV-1 uit te proberen, plus het pack dat speciaal werd ontworpen voor vlogfanaten. Wil je weten wat ik ervan vond en of hij wel echt geschikt is om leuke filmpjes te maken? Lees dan zeker verder!In de doos Bij het openen van...

4 must-haves voor het perfecte geluid

4 must-haves voor het perfecte geluid

 Van draadloze oortjes en een klassieke hoofdtelefoon tot een draagbare bluetoothspeaker en een soundbar: je vindt bij Vanden Borre  audio accessoires voor elke setting en elk moment. Of dat nu een outdoor solo-run of een indoor feestje met je bubbel is. We zetten de...