Home    High Tech    Voor jou getest: de Panasonic Lumix G100

Voor jou getest: de Panasonic Lumix G100

De Panasonic Lumix G100 is een spiegelloos fototoestel voor vloggers en contentmakers. Panasonic heeft met deze camera haar uiterste best gedaan om hem zo compact mogelijk te maken waardoor je hem makkelijk meeneemt.  Onze blogger Luis  kreeg de kans om dit fototoestel te testen. Zijn verdict?

Door Mélissa

door | 15 december | High Tech

Een volledig pack

Ik heb de Lumix G100 getest in een verpakking die werd geleverd met de Lumix G Vario 12-32mm F3.5 / 5.6 lens, een extra batterij en de statief met knoppen om de camera te bedienen. De Panasonic Lumix G100 uitgerust met een 4/3”20 megapixel sensor, 5-assige hybride beeldstabilisatie, Nokia’s OZO Audio-technologie, 4K video-opname met 30 frames per seconde, een volledig gearticuleerd touchscreen en een elektronische zoeker.

Gebruiksvriendelijk

Panasonic Lumix G100

Ik merk een compacte en lichte behuizing en toch een gevoel van robuustheid. Het goed ontworpen handvat, de antislipcoating en de balans maken dit apparaat prettig in het gebruik. De gebruikersinterface en het menu zijn eenvoudig en aanpasbaar. De batterijduur kan beter, maar dankzij het pakket met de 2e batterij, maak ik me geen zorgen om de autonomie. 

Met haar superheldere touchscreen kan ik vanuit elke positie makkelijk foto’s maken of video’s opnemen. Ik zet het scherm in de selfie-modus en stel mijn frame samen met mezelf als centraal onderwerp, de essentiële tool voor vloggers.

Foto’s

Panasonic Lumix G100

In de fotomodus heb ik veel mogelijkheden, of het nu in de slimme, halfautomatische of handmatige modus is. Voor mijn test gebruik ik het fototoestel voornamelijk in de intelligente automodus. De Lumix G100 levert een uitstekende job door automatisch de optimale instellingen toe te passen door te detecteren wat je wilt fotograferen, evenals de opname-omstandigheden. Deze modus in combinatie met de herkenning en autofocus-tracking van gezichten en ogen, zorgt voor altijd geslaagde portretfoto’s.

Ik kan de camera ook in de handmatige modus gebruiken, waardoor ik volledige controle hebt over het apparaat en mijn creativiteit. Ik speel wat met de sluitertijd. Hiervoor komt Met het statief goed van pas om bewegingsonscherpte te voorkomen. Uitgerust met een hoogwaardige elektronische zoeker kan deze camera ook gebruikt worden door liefhebbers van fotografie.

Beeldkwaliteit

Panasonic Lumix G100

Ik was behoorlijk onder de indruk van de kwaliteit van de JPEG’s met goede contrastniveaus en levendige kleuren. De foto’s die ik heb genomen, vereisen niet veel nabewerkingen en kunnen praktisch direct op sociale media worden gedeeld. Ook is het mogelijk om draadloos content van mijn fototoestel naar mijn smartphone over te zetten. Opnames van afbeeldingen in RAW-formaat (ruwe afbeelding met weinig bewerking) is ook mogelijk.

Ik heb vooral in de late namiddag buiten foto’s genomen met veel licht, wat een uitstekende beeldkwaliteit opleverde. Bij weinig licht gebruik ik de kleine flitser boven de zoeker. Deze is nogal krachtig en kan zorgen voor foto’s met harde schaduwen.

Video’s

De videomodus is een van de sterke punten van Panasonic. Met de Lumix GH5 hebben ze een uitstekende reputatie opgebouwd. Met de Lumix G100 met 5-assige hybride beeldstabilisatie, de gestabiliseerde Lumix G Vario 12-32 mm F3.5 / 5.6-lens, de statiefhandgreep met opnameknoppen en het volledig gearticuleerde touchscreen kan ik vloeiende en kwalitatieve vlogs maken. Ik geef in de vlogmodus de voorkeur aan full hd-opnames. Bij het filmen in 4K / UHD ondergaat het beeld een sterke uitsnede die de compositie van het beeld zou kunnen verstoren vanwege de onmogelijkheid om meer afstand te nemen tussen mezelf en het handvat-statief.

Wat me het meest verbaasde over de videomodus, is de OZO Audio-technologie van NokiaMet dit systeem kan ik de richting van de microfoon selecteren voor een optimale opnamekwaliteit. Of ik me nu voor, achter of naast de camera bevind, de Auto Audio Recording-modus kiest de beste microfoon om het beste geluid op te nemen zonder een externe microfoon. Het is mogelijk om deze instelling handmatig te maken en te beslissen welke microfoon je wilt activeren. 

Het verdict

Panasonic Lumix G100

Deze Panasonic Lumix G100 is ideaal voor mensen die willen gaan vloggen, de voorkeur geven aan Full HD video-opnames en geen extra microfoon willen aankopen. De mogelijkheid om audio te volgen is behoorlijk indrukwekkend en kan voldoende zijn om zonder externe microfoons aan de slag te gaan.

➕ Als fototoestel doet de Panasonic Lumix G100 het ook prima.

➕ Het toestel heeft een prachtige zoeker, een helder LCD-touchscreen, biedt de mogelijkheid om lenzen te verwisselen en heeft een extreem compacte body.

➕ De autofocus is goed, net als JPEG’s.

➕ Ook is het mogelijk om onbewerkte beelden direct vanaf de camera te verwerken om ze snel te bewerken en draadloos over te zetten naar je smartphone.

➕ Het pakket is compleet en stelt je in staat om vrijwel direct je creaties te maken.

➖ Geheugenkaart en draagtas zijn niet meegeleverd bij dit pack. Wie dit wil kan kiezen voor het pack met verschillende lenzen.

 

Panasonic Lumix G100 pack

Panasonic Lumix G100 + statiefhandvat + 2de batterij

Panasonic Lumix G100 pack

Panasonic Lumix G100 + diverse lenzen + SD-kaart + tas

In hetzelfde thema

Wij hebben een Chromebook getest

Wij hebben een Chromebook getest

Ben je op zoek naar een lichte, snelle en gebruiksvriendelijke laptop? Dan is een Chromebook die ik onlangs mocht testen misschien wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over mijn ervaring!  Eerste blik op de Chromebook Het ontwerp van het toestel is...

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printerHP omschrijft zijn Envy Inspire-modellen als dé thuisprinter voor alles wat je nodig hebt. De “printer voor elk gezin” zou handig zijn voor het werk, voor school en voor mooie creaties, allemaal van thuis uit. Toen ik...

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Blijf je thuis tijdens de schoolvakantie? Of ga je op reis, maar ben je bang dat de verveling onderweg naar je bestemming zal toeslaan? Geen paniek: met onze tips vliegt de tijd voorbij. Maak je klaar voor een donders leuke vakantie ... en geniet van elk...