Home    High Tech    Voor jou getest: de Samsung Galaxy Z Fold2

Voor jou getest: de Samsung Galaxy Z Fold2

Deze week kreeg ik een luxueus toestel in handen: de Samsung Galaxy Z Fold2. Ik was uiteraard blij dat ik deze gloednieuwe smartphone mocht testen, ook al was het maar voor een paar dagen. Met z’n plooibaar ontwerp is het toch wel een uniek exemplaar. Meer weetjes over dit toestel lees je hieronder!

Door Mélissa

door | 23 oktober | High Tech

Out of the box

Samsung Galaxy Z Fold 2

Ik haal de Samsung Galaxy Z Fold2 voorzichtig uit z’n doos. Hij is toegevouwd, maar dat duurt niet lang! Ik ben te benieuwd naar het plooibare aspect van deze smartphone. Een leuke ontdekking: deze smartphone is vrij smal (6,2 inch) als hij toegeplooid is, maar eens open is het een juweeltje. Kleiner dan een tablet, waardoor je hem makkelijk meeneemt. Eigenlijk heb je twee toestellen in één: een minitablet en een smartphone. Ook belangrijk: hij klapt eenvoudig open en toe.

Ik heb de Mystic Bronze-versie mogen testen. Echt knap met z’n blinkende afwerking en ook een uitvoering die je niet vaak ziet bij smartphones. Score voor design: 10/10. Voor wie het liever sober houdt: de Galaxy Z Fold2 is ook beschikbaar in Mystic zwart.

Bingewatchen? Tuurlijk!

Samsung Galaxy Z Fold2

Één van de sterkste troeven van deze smartphone is natuurlijk het grote scherm wanneer je hem openvouwt (7,6 inch). Ideaal om naar video’s te kijken of te gamen. Snel enkele apps downloaden en ik ga aan de slag. Ik open de Netflix-app, login op mijn account en kijk verder naar één van mijn guilty pleasure-series 😊. Het dynamische scherm bevalt me maar al te goed!

Wat meteen in het oog springt? Het gedetailleerde beeld, met donkere zwarttinten en mooie kleuren. En nog straffer: geen enkel plooitje te zien in het midden van het scherm (wat ik eigenlijk net wel had verwacht). We zijn vertrokken voor een paar uurtjes series kijken op de Galaxy Z Fold2. En ook als ik onderweg ben, neem ik hem mee. Superhandig, want hij past makkelijk in mijn tas en toch heb ik een groot scherm op zak.

Knappe prestaties

Samsung Galaxy Z Fold2

Natuurlijk heeft een goede smartphone meer in petto dan een knappe look. Ik wil spelletjes kunnen spelen, mijn agenda checken en er leuke widgets aan toevoegen, surfen op het internet, mijn social media checken en updaten, mijn mails lezen en zoveel meer. Dit mag geen probleem vormen, want deze Galaxy Z Fold2 is uitgerust met een snelle processor met 4 kernen en een groot RAM-geheugen.

Wat ik super vind aan dit toestel is dat ik meerdere apps tegelijk kan gebruiken. Normaal moet ik telkens een app on hold zetten voor ik een andere kan activeren. Da’s nu niet het geval dankzij zowel het split screen (meerdere vensters openen op 1 scherm) als het feit dat ik twee schermen heb. Op één scherm open ik apps en op het andere nog apps. Top!

Deze smartphone heeft een 5G-chip, maar daar ben ik momenteel nog niets mee. Spijtig, er is nog geen 5G-verbinding in België. Maar de Galaxy Z Fold2 is er wel klaar voor.

 Tijd voor een paar foto’s

Samsung Galaxy Z Fold2

Omdat ik thuis geen fototoestel meer heb, wil ik een smartphone die heel mooie opnames maakt. Eens testen: mijn favoriete onderwerp is mijn kater, ook al vindt hij dat ik een ander model moet zoeken om te fotograferen 🤔 Aan de achterkant van de Galaxy Z Fold2 vind ik 3 camera’s: een groothoeklens, een supergroothoeklens en een telelens. Dat zegt genoeg: ik merk meteen een groot verschil in opnamekwaliteit met mijn eigen smartphone. Tevreden!

En qua opslag? Veel foto’s en video’s maken en er allerlei speciale effecten aan toevoegen is leuk, maar meestal geraakt mijn opslag snel vol. Dan moet ik die bestanden eerst naar mijn harde schijf verhuizen om weer aan de slag te kunnen… Om nog maar te zwijgen van apps die veel ruimte in beslag nemen, maar waar je niet zonder kan. Liever een smartphone met veel opslagruimte dus. Da’s ook geen probleem voor de Samsung Galaxy Z Fold2. Hij biedt me 256 GB, een pak meer dan mijn smartphone van 32 GB.

Pro’s en contra’s

Samsung Galaxy Z Fold2

Geen moment heb ik me verveeld met de Samsung Galaxy Z Fold2. Ik zet nog even alle troeven en minpunten voor jou op een rijtje:

Pluspunten

  • Vouwbaar ontwerp: je kan er veel meer mee doen dan met een standaard smartphone en je kan hem makkelijk open en toe vouwen en meenemen in je tas.
  • Super om naar series te kijken, de beeldkwaliteit is uitstekend, met mooie kleuren en er is geen plooi in het midden van het scherm.
  • Ideaal om te multitasken dankzij zijn twee schermen en het split screen. En hij is ook klaar voor 5G voor nog meer snelheid.
  • De foto’s en video’s zijn van een prima kwaliteit dankzij de 3 camera’s aan de achterzijde.
  • Zeer goede autonomie en een grote opslagruimte.
  • En ik vind de bronzen uitvoering van dit model echt knap, maar da’s een kwestie van smaak.

Minpunten

  • De prijs: aan dit toppertje hangt wel een prijskaartje.
  • Met z’n twee schermen aan boord is hij iets zwaarder dan een standaard smartphone.
Samsung Galaxy Z Fold2

Samsung
Galaxy Z Fold2
Mystic Bronze

Samsung Galaxy Z Fold2 Mystic Black

Samsung
Galaxy Z Fold2
Mystic BLACK

In hetzelfde thema

Wij hebben een Chromebook getest

Wij hebben een Chromebook getest

Ben je op zoek naar een lichte, snelle en gebruiksvriendelijke laptop? Dan is een Chromebook die ik onlangs mocht testen misschien wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over mijn ervaring!  Eerste blik op de Chromebook Het ontwerp van het toestel is...

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printerHP omschrijft zijn Envy Inspire-modellen als dé thuisprinter voor alles wat je nodig hebt. De “printer voor elk gezin” zou handig zijn voor het werk, voor school en voor mooie creaties, allemaal van thuis uit. Toen ik...

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Blijf je thuis tijdens de schoolvakantie? Of ga je op reis, maar ben je bang dat de verveling onderweg naar je bestemming zal toeslaan? Geen paniek: met onze tips vliegt de tijd voorbij. Maak je klaar voor een donders leuke vakantie ... en geniet van elk...