Home    High Tech    Voor jou getest: de TCL 10 TABMAX tablet

Voor jou getest: de TCL 10 TABMAX tablet

Een goede autonomie, een groot scherm en kindvriendelijke features? De TCL 10 TABMAX tablet heeft veel in huis om me te overtuigen. Ik doe de test en geef je mijn mening over deze zeer interessant geprijsde tablet.

DoorJeanne Poma

door | 8 augustus | High Tech

Unboxing

TCL 10 TabMax

De doos doet me al wegdromen met een reproductie van de afbeelding die als achtergrond zal worden voorgesteld: een sterrenstelsel. Zodra ik de doos open, ontdek ik een tablet met een zeer elegant design en dunne randen. Ik neem hem in de hand. Niet te zwaar, een coating op de achterkant voorkomt dat mijn vingers wegglijden. De doos bevat ook een oplader, een sleuteltje voor de SIM-kaart en informatie over de garantie.

Een sticker op de tablet somt de belangrijkste kenmerken op: 64 GB geheugen en een batterij van 8000 mAh. Hij draait onder Android 10 en biedt bescherming tegen blauw licht voor de ogen. Ik ben benieuwd – tijd om de tablet te activeren!

Intuïtief opstarten

TCL 10 TABMax

De TCL 10 TABMAX tablet is heel gemakkelijk op te starten, met een knop aan de zijkant. Hij vraagt me meteen om verbinding te maken met wifi. Ik weet dat hij ook verbinding kan maken met 4G via een SIM-kaart. Ideaal dus voor op reis of tijdens korte dagelijkse uitstapjes. In slechts een paar minuten stel ik mijn account in en haalt de tablet mijn gegevens op uit de cloud. Ik installeer een code om het scherm te vergrendelen.

Ik beland op het startscherm, waar alle Google-toepassingen reeds voorhanden zijn: Maps, YouTube, enz. Er zijn ook multimedia- of nutsapps zoals een alarm en coole apps zoals Netflix en Bamboo Paper. De meeste daarvan kunnen worden verwijderd. Ik zie het ‘Kids Mode’-icoontje al.

Een tablet voor kinderen?

TCL 10 TABMAX

Op vakantie, tijdens lange trajecten, kan een tablet al snel een huisvriend worden. TCL heeft een robuuste tablet ontworpen met speciale functies voor kinderen: bescherming tegen blauw licht en ouderlijk toezicht. Het licht past zich aan de inhoud en de omgeving aan. Door op het pictogram ‘Kids Mode’ te klikken, configureer ik het ouderlijk toezicht. Met leuke logo’s kan ik verschillende profielen maken en telkens de toepassingen selecteren waartoe het kind toegang heeft. Zo maken de kinderen op een veilige manier kennis met nieuwe technologieën en kan ik in de gaten houden waar ze zoal naar zoeken. Mijn tweejarige dochter is alvast dol op de tablet-app Bamboo Paper, waarmee ze kan tekenen.

Hallo Google?

De TCL 10 TABMAX tablet is uitgerust met Google Assistant. ’s Morgens vraag ik dus gewoon met mijn stem wat voor weer het vandaag wordt. Erg handig, zonder tijdverspilling.

Foto

Fotografie is niet het eerste wat je zoekt in een tablet, maar de TCL 10 TABMAX tablet hoeft niet onder te doen voor zijn broertjes. Hij heeft twee lenzen van 8 en 18 MP. Ik maak foto’s van de bloemen op tafel en ben al meteen blij met het resultaat. De kleurverzadiging moet nog wat worden bijgesteld, maar de details zijn al zeer scherp. De tablet biedt een automatische modus, een videomodus en een tiental filters waarmee je je al doende kunt vermaken: retro, zwart-wit, pop, …

TCL 10 TABMAX

Scherm

Het scherm van 10,36 inch is erg aangenaam om op het internet te surfen en voldoende groot om onderweg een film of serie te bekijken, maar toch compact genoeg voor kinderhandjes of om in een handtas te stoppen. Er zit slechts 7,8 mm tussen het scherm en de randen van het tablet, wat erg comfortabel aanvoelt. Je geniet van een prachtig beeld in full HD. De kleuren zijn vrij levendig en het contrast is redelijk goed. Dat is niet echt een verrassing, aangezien TLC ook bekend is als bouwer van tv-schermen.

Prestaties

Om de tablet op zijn prestaties te testen, draai ik verschillende applicaties tegelijk. Ik hou van de soepelheid waarmee toepassingen openen en sluiten, en ook van de laadtijd. Hoewel het geen dure tablet is, kan hij heel goed multitasken: een zoekopdracht uitvoeren via Google, in de achtergrond een video bekijken, chatten op Facebook en de nieuwsfeed op Twitter bekijken. Cool!

De batterij wordt als een van de troeven vermeld, en de tablet doet zijn reputatie alle eer aan. Na uren films kijken en testen, heb ik nog steeds maar de helft van de batterij verbruikt. Het duurt 4 uur om hem volledig op te laden.

Conclusie

De TCL 10 TABMAX tablet is een knappe kleine tablet. Ik zal er zeker aan denken als ik een tablet wil kopen voor mijn kinderen. Hij heeft geweldige functies, een mooi full HD-scherm van 10,36 inch en een interessante prijs. Met zijn compacte formaat en 4G-connectiviteit kan ik hem overal mee naartoe nemen. De achterzijde van de tablet heeft een zeer fijne textuur, waardoor hij stevig in de hand ligt. Toch net iets beter dan een ‘plastic’ gevoel. Hij draait onder Android en je kunt er dus alle apps uit Playstore op downloaden: ik kan spelletjes spelen, video’s bekijken en het formaat stelt me in staat om behoorlijk vlot e-mails te schrijven, alsof ik een heel grote smartphone vasthoud. Er is niet echt iets wat ik nadelig vind aan deze tablet.

Kortom, als je op zoek bent naar een betaalbare tablet met veel geweldige functies, waaronder Google Assistant en ouderlijk toezicht, en die overal connectiviteit biedt, dan is deze precies wat je zoekt!

TCL 10 tabmax

TCL 10 TABMAX

In hetzelfde thema

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Mijn collega’s en ikzelf tutten onszelf graag op in het weekend en ook in de week moet het vooral snel en efficiënt verlopen, vooral bij ons kapsel 🤩 Maar welke toestellen zijn hiervoor ideaal? Samen hebben we het nieuwe Ultimate Experience-gamma van Rowenta...

Hoog tijd voor een slim horloge

Hoog tijd voor een slim horloge

Zo maar wat bewegen is niet meer van deze tijd. Sta je een beetje bewust in het leven, dan draag je tegenwoordig bij al je fysieke inspanningen én in rust een smartwatch om de pols. Op die manier ontsnapt niets nog aan je aandacht. En dat is uitstekend nieuws, want zo...