Home    In de keuken    3 tips om in topconditie te geraken

3 tips om in topconditie te geraken

door | feb 4, 2015 | In de keuken, Schoonheid & Welzijn

Wil je graag in topconditie geraken? Hieronder geven we je advies om je energiepeil op te krikken door te sporten en gezond te eten. Lees onze tips en voel je weer goed in je vel.

20150204_ontbijt20150204_Pasta

1. Vernietig giftige stoffen voor meer vitaliteit

Om je opnieuw fit en goed in je vel te voelen is een gezonde voeding essentieel. Doel: de giftige stoffen in het organisme vernietigen. Enkele goede reflexen:

  •  Begin de dag met een gezond ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is een onmisbare maaltijd na een lange nacht zonder eten. Sla het niet over, ook al heb je ’s morgens weinig tijd. Als dat het geval is, kan je bijvoorbeeld wat havermout met bosbessen in een kommetje klaarmaken en meenemen voor onderweg.

  • Drink op regelmatige tijdstippen water

Water drinken is de beste manier om gifstoffen te vernietigen en vooral om ons lichaam het nodige vocht te geven. Je kan natuurlijk een beetje variëren: thee, limonade, … Plaats alvast een waterkoker en een tas op je bureau!

  • Eet evenwichtig en sla geen enkele maaltijd over

Voeding is de brandstof van ons lichaam. Groenten, volkoren granen, vlees, vis en fruit zijn onmisbaar om ons energiepeil  op te krikken. Ook hier kan je voldoende afwisselen. Varieer de recepten met een blender, een sapcentrifuge of een stoomkoker.

2. Veel sporten om spieren te kweken en je gewicht op peil te houden


Natuurlijk is sporten het beste voornemen dat je kan maken. Zelfs een klein beetje activiteit volstaat om je conditie weer op peil te krijgen en te houden.

20150204_Lopen

Beweeg minimum een halfuur per dag. Het zit hem in kleine dagelijkse dingen zoals tuinieren, de trap op en af stappen, wandelen, fietsen, met de kinderen ravotten, dansen, …

Dit zijn allemaal simpele activiteiten en je hoeft ook geen 30 minuten aan één stuk te bewegen.

Om te weten of je op schema zit, kan je gebruik maken van een smartband.Je kan hem eenvoudig overal meenemen en hij zal je zeker motiveren.

3. Ontspannen en zorg dragen voor jezelf

Een goede vorm gaat natuurlijk ook gepaard met zo weinig mogelijk ongezonde spanning. Neem de tijd om je te ontspannen en geniet van relaxerende momenten zoals een massage of een voetbad, een behandeling met essentiële oliën of het luisteren naar rustige muziek. Zo kan je je herbronnen en met een schone lei beginnen!