Home    In de keuken    6 goede redenen om je vaatwasser te vervangen

6 goede redenen om je vaatwasser te vervangen

door | sep 30, 2015 | In de keuken

Heb je een luidruchtige vaatwasser? Komen je glazen, borden en kookpannen er niet meer proper uit en verbruikt hij veel energie? Wacht niet langer om hem te vervangen! Wij geven je zes redenen om over te stappen naar een nieuw model:

1)      Gedaan met geluidsoverlast

Kan je door het geluid van de vaatwasser niet rustig naar je favoriete tv-programma kijken, of genieten van een welverdiende nachtrust? Als je kiest voor een nieuw model, zal je geen last meer hebben van storend geluid. De nieuwste generatie vaatwassers beschikt namelijk over een perfecte akoestische isolatie zodat je ze nauwelijks hoort.

lave-vaisselle22)      Gedaan met onnodige uitgaven

Nieuwe modellen zijn uitgerust met een reeks technologische nieuwigheden waarmee je energie bespaart:

  • Er is onder meer een knop voor uitgestelde start. Jij kiest het moment wanneer de vaatwasser moet beginnen werken. Laat hem bijvoorbeeld ’s nachts draaien om te genieten van het voordeligere nachttarief.
  • Er bestaat ook een automatisch programma. Sensoren detecteren automatisch hoe vuil je vaat is en kiezen het juiste programma en de ideale temperatuur. Je vaatwasser verbruikt dus nooit meer dan nodig. Bovendien gebruiken de meeste nieuwe vaatwassers minder dan tien liter water per cyclus, wat erg ecologisch is.
  • Je kunt ook kiezen voor een model met een automatische deuropeningsfunctie. Aan het einde van de cyclus gaat het toestel automatisch open en laat het frisse lucht binnen die de laatste druppels opdroogt. Zo heb je kurkdroge vaat zonder energie te verbruiken!

lave-vaisselle3
3)     
Het leven wordt zoveel gemakkelijker

De huidige vaatwassers zijn uitgerust met verschillende handige opties om het je gemakkelijk te maken :

  • Het traditionele bestekmandje is vervangen door een besteklade. Het bestek raakt elkaar niet aan en wordt dus perfect gewassen en gedroogd. De besteklade neemt ook minder plaats in dan een mandje. Wat je extra ruimte oplevert voor je pannen en kookpotten.
  • Voortaan orden je je vaat zoals je zelf wil, dankzij de indeling die je in de hoogte kunt aanpassen.
  • Verschillende nieuwe modellen hebben ook interieurverlichting. Handig om je vaatwasser te vullen en leeg te maken, zelfs bij weinig licht.

4)      Je wint tijd

Heb je weinig tijd? Kies dan voor een vaatwasser met kort programma. Ideaal om op drukke momenten supersnel een afwasprogramma te starten.

Met de optie “half gevuld” moet je niet wachten tot je vaatwasser volledig gevuld is om hem te starten. Bovendien verbruikt hij minder water en energie dan wanneer hij volledig gevuld is.

lave-vaisselle45)      Afwassen in alle veiligheid

De meeste huidige vaatwassers hebben een bescherming tegen waterlekken. De watertoevoer wordt automatisch geblokkeerd van zodra een lek gedetecteerd is, zodat waterschade uitgesloten is.

Ook je delicate vaatwerk mag je gerust in de vaatwasser zetten! Er bestaat namelijk een programma dat speciaal is aangepast aan fragiele vaat, vaat die niet erg vuil is of vaat die gevoelig is voor hoge temperaturen.

6)      Je vaat zal properder zijn

Het intensieve afwasprogramma doet alle bacteriën verdwijnen. Je hebt dus steeds een kristalheldere vaat, hoe vuil die ook is!