Home    In de keuken    Mijn nieuwe ochtendroutine met de Philips EP5444/90-espressomachine

Mijn nieuwe ochtendroutine met de Philips EP5444/90-espressomachine

 
Ik heb een week geleden de Philips EP5444/90-espressomachine uitgetest. Ik ben zelf geen grote koffieliefhebber maar mijn partner heeft zich met veel plezier aan de test onderworpen. Benieuwd of deze machine mij toch overgehaald heeft om een kopje koffie van verse bonen te drinken ‘s ochtends? Ontdek het in mijn verslag!
Door Shana

door | 15 oktober | In de keuken

Mijn eerste indruk

espressomachine

Bij het ontwerpen van deze volautomatische espressomachine heeft Philips ongetwijfeld het spreekwoord ‘het oog wil ook wat’ in gedachten gehouden. Ik ben namelijk echt verbluft door het knappe design van dit toestel. De machine is voorzien van een verchroomde voorzijde en geeft een mooie touch aan mijn keuken.

Het instellen van de machine vóór gebruik verloopt zeer vlotjes dankzij de makkelijke handleiding. Elke stap wordt heel goed uitgelegd en je kan je echt niet vergissen. Dat is ook te danken aan de gebruiksvriendelijke touchdisplay van deze Philips-espressomachine.

Mijn eerste kopje

Coffe_Customizer

Ziezo, tijd voor een koffietje! Mijn partner zet de machine aan en tikt op het pictogram van de drank van zijn keuze. Deze koffiemachine biedt 12 koffievariaties: van krachtige espresso tot heerlijke cappuccino. Hij kiest voor ‘Americano’ en dankzij de Coffee Customizer kan hij nu zijn drank aanpassen naar wens. Hij hoeft enkel de pijlen omhoog en omlaag te verplaatsen op het touchscreen om de koffiesterkte en de hoeveelheid koffie eenvoudig te wijzigen. Nadien drukt hij op ‘OK’ en we zien de koffie lekker uit de uitloop vloeien.

Mmmh wat een zalige geur! Ik ga toch ook even een slokje nemen. Tot mijn verbazing vormt deze koffie echt een smaakbom in mijn mond, niets te maken met de koffie uit onze machine op kantoor. Tja, ik moet wel toegeven dat ik het lekker vind. Op naar de andere koffiesoorten dan maar, volgende keer neem ik ‘Caffè Crema’ 😉 Leuk weetje: de koffie-uitloop is verstelbaar in de hoogte! Perfect voor al mijn verschillende kopjes.

Liever een sterkere koffie? Met de functie voor een extra shot krijgt je koffie meer smaak, maar wordt hij niet bitterder.

Liever gemalen koffie?

gemalen_koffie

Geen fan van koffie met verse bonen? Geen probleem, ik merk ook dat ik kan kiezen om voorgemalen koffie te gebruiken. Handig als mijn oma op bezoek komt en graag een cafeïnevrije koffie wil. Ik hoef gewoon het deksel van het kleine compartiment voor gemalen koffie te openen en een afgestreken maatschep gemalen koffie erin te doen.

Café au lait

Ik heb een voorkeur voor koffie met melk. Deze espressomachine is voorzien van een melkopschuimer. Ik maak deze eerst schoon via het programma ‘Quick milk clean’. Nadien verwijder ik de melkopschuimer van het toestel en reinig alle onderdelen onder de kraan (of in de vaatwasmachine). Ziezo, de melkopschuimer is klaar voor gebruik.

4 gebruikersprofielen

My_Coffee_Choice 

Dankzij deze Philips-espressomachine genieten mijn partner en ik elke dag opnieuw van verse koffie zoals wij die het liefst drinken. Hoe? Door een profiel te selecteren op de machine en het recept op te slaan op de My Coffee Choice Profiles. Ik kan in totaal 4 profielen instellen en elk profiel heeft een andere kleur. En als er iemand op bezoek komt? Dan kan ik kiezen voor een extra gastprofiel en zijn of haar koffie op maat bereiden, zonder dat mijn recept wordt veranderd.

Makkelijk te reinigen

En qua onderhoud? Dat is heel eenvoudig! Ik kan het opvangbakje van deze Philips LatteGo espressomachine en de koffieresidubak reinigen in de vaatwasmachine. Zo bespaar ik tijd en worden de onderdelen keer op keer goed hygiënisch gereinigd.

Let op: de afneembare zetgroep is het hart van deze volautomatische koffiemachine en moet regelmatig worden schoongemaakt. Als ik deze grondig schoonmaak door hem af te spoelen onder de kraan is dat zeker en vast voldoende.

En wist je al dat dankzij het AquaClean-waterfilter ik wel tot 5.000 kopjes koffie kan zetten zonder te ontkalken? Zalig!

En dan nu… de punten

LatteGo

Deze prachtige Philips EP5444/90-espressomachine verdient voor mij een 17/20. Da’s een mooi rapport dus! Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan het toestel, maar voor die prijs heb je wel een totaalpakket. Een knappe koffiemachine met een gebruiksvriendelijk touchscreen, je hebt ook de keuze tussen 12 koffiesoorten en je kan kiezen tussen gemalen koffie of verse bonen. Ik drink nu voortaan elke ochtend mijn vers gezet kopje koffie vóór ik naar kantoor vertrek. Een energieboost voor de hele dag! 😁

 

Philips EP5444.90

In hetzelfde thema

Trend: homemade brood(kruimels)

Trend: homemade brood(kruimels)

Tijdens de eerste lockdown zijn we massaal beginnen bakken, en die trend blijft zegevieren. Bak je brood zo … of met behulp van een broodmachine. Ook niet onbelangrijk: een kruimeldief of stofzuiger om al die kruimels straks uit te schakelen!Altijd ovenvers krokant...

Koken op gas of inductie?

Koken op gas of inductie?

Het Italiaanse Smeg maakt al sinds 1948 fornuizen en andere keukentoestellen. Foodies smullen zowel van de retro designs als de slimme technologie. Koken op gas, elektriciteit of inductie: wat draagt jouw voorkeur?Het fornuis voor de retro lover De fornuizen van...

3 must-haves voor in je keuken

3 must-haves voor in je keuken

Een oven en een vaatwasser heeft (bijna) iedereen. Maar heb je ook al van de volgende must-haves gehoord die koken nog makkelijker maken? Leuk voor jezelf … of als cadeau voor je lekkere liefste(n).Rood … of goed doorbakken? Haal een tafelgrill of plancha in huis als...

Batibouw 2021: connected cooking met smart kitchen tools

Batibouw 2021: connected cooking met smart kitchen tools

Slim bouwen, verbouwen en wonen laat ook zijn sporen na in je keuken, waar intelligente toestellen voor nog meer gebruiksgemak zorgen. Op zoek naar een nieuwe oven, kookplaat of vaatwasser? Maak kennis met de smart kitchen tools, zoals die van AEG.  Wat zijn smart...