Zomer in je keuken: ontdek nu de nieuwste duurzame koel-vriescombinaties

In deze zomermaanden zijn je koelkast en je diepvriezer ongetwijfeld je favoriete keukentoestellen. De nieuwste modellen laten je toe om op een energiezuinige manier optimaal te koelen. En ze zien er ook nog eens fantastisch uit.

Door Vanden Borre Magazine

Liebherr: keep it cool!

De nieuwe lijn vrijstaande koel-vriescombinaties en diepvriezers van Liebherr brengt met meer dan 120 referenties voor elk wat wils. Aan de buitenkant scoren ze met hun tijdloze design. Binnenin verbluffen ze met innovatieve bewaartechnologieën. Tijdelijk of permanent nood aan een extra koelzone? Met de nieuwe VarioTemp schakel je het vriesvak om naar een temperatuur die continu tussen -2°C en +14°C ligt.

BioFresh garandeert het ideale klimaat voor een integraal behoud van vitamines en smaak. De DrySafe – met lage vochtigheidsgraad – is perfect voor vis, vlees en zuivel. Groenten en fruit voelen zich op hun best in de HydroSafe. Bij de modellen met BioFresh Professional-lades stuurt de unieke HydroBreeze een fijne waternevel van 0°C over de levensmiddelen.

Onverwacht veel volk over de vloer? Met de IceMaker maak je tot 130 ijsblokjes per dag. Met de functie MaxIce kan je de productie zelfs nog versnellen. Zowel bij diepvriezers als bij koel-vriescombinaties heb je de keuze tussen een IceMaker met een vaste wateraansluiting of met een watertank.

Met de InfinitySpring haal je ook een kristalheldere waterbron in huis. Het filtersysteem staat borg voor een perfecte kwaliteit. Goed om weten: de InfinitySpring werkt alleen met een vaste wateraansluiting.

Samsung Bespoke: what’s your style?

Vind je het moeilijk om een koelkast en/of vriezer te vinden die bij jouw keukenstijl past? Met de nieuwe lijn Samsung Bespoke creëer je gewoon zelf de (combinatie van) toestellen die je altijd al hebt gewild. Je kan kiezen tussen Satin Glass (zacht satijn), Glam Glass (glanzend), Clean Glass (modern en eenvoudig) en Cotta Metal (warm). Bij elke uitvoering horen bovendien originele kleuren, zoals Sky Blue en Clean Black.

De unieke SpaceMax-technologie zorgt voor een hyperefficiënte isolatie en ultradunne wanden. Zo kan je extra veel voedingswaren in ideale omstandigheden bewaren, zonder dat het energieverbruik toeneemt. De Metal Cooling-plaat houdt de kou in de lucht maximaal vast, ook als de deur vaak wordt geopend. Bovendien geeft hij de binnenkant van het toestel een strakke uitstraling mee en is hij eenvoudig schoon te maken.

De No Frost-technologie weet exact wanneer ze de ontdooicyclus moet opstarten. Zo wordt alle vocht op tijd afgevoerd. Bovendien wordt de beoogde temperatuur bijna twee keer zo snel bereikt, waardoor de koelkast langer meegaat.

Gestileerde koele kikker

De Thomson THM83IX is een koel-vriescombinatie met een volume van 421 liter. Dit fraaie inox 4-deursmodel houdt de koelte optimaal vast: het geventileerde koelsysteem zorgt voor een homogeen lage temperatuur. Zo is het voedsel langer houdbaar en treedt er geen ijsvorming op, wat dan weer het onderhoud vergemakkelijkt.

XXL-capaciteit in een topdesign

Dé troef van de elegante Haier HTF-710DP7, met een capaciteit van liefst 628 liter, is de ultraflexibele Switch Zone die je zowel in het koel-als vriesgedeelte kan inzetten. Je stelt de temperatuur vrij in tussen -18°C en +5°C. Zo wordt de ruimte altijd optimaal benut. De groentelade heeft een constante luchtvochtigheid van ongeveer 90%.

Meer informatie over onze diensten? Lees er alles over in ons Vanden Borre Magazine of op vandenborre.be.

Liebherr IRCf 5121

Samsung Bespoke

In hetzelfde thema

Getest: de Multigrill 7 van Braun

Getest: de Multigrill 7 van Braun

De Multigrill 7 van Braun is de ideale bondgenoot voor perfect gegrild vlees, toastbrood, wafels of visbrochettes. Dankzij de vele functies word je vanzelf creatief in de keuken. En ik kreeg de kans om hem te testen. Benieuwd wat ik ervan denk? Lees snel verder!...

Hands-on tips om je vaatwasser te onderhouden

Hands-on tips om je vaatwasser te onderhouden

Hoe beter je je vaatwasser onderhoudt, hoe langer je ervan zal genieten. Met deze praktische tips kan je de levensduur voelbaar verlengen en verbruik je tegelijk niet nodeloos veel water en energie. Hoe je vaatwasser onderhouden: onze tips Je vaatwasser verdient het...