Ik ben echt verzot op chocolade en daarom wou ik graag met een vriendin de pralinemachine La Chocolatière van FriFri uittesten. Op een namiddag hebben we onszelf ontpopt tot professionele chocolatiers. Lees hieronder het verslag van onze kleine workshop.
Wat zit er in de doos?
Het toestel wordt geleverd met alle nodige accessoires om de meest tongstrelende pralines te maken. Je krijgt onder andere vijf wegwerpspuitzakken, een paletmes, een digitale thermometer, een mouleervorm en een receptenboek.
Laten we nu pralines maken!
Eerste stap: de vulling
Om de vulling te maken hebben we het recept uit de handleiding gevolgd. We hebben eerst wat gesmolten chocolade gemengd met pindakaas. Daarna hebben we het mengsel een kwartiertje laten opstijven in de koelkast. Nadien hebben we de bereiding in twee kommen verdeeld: één met de “gewone” vulling en de andere met enkele paranoten erbij. Voor ieder wat wils!
Tweede stap: chocolade smelten
Het is belangrijk om deze temperaturen te respecteren, anders loop je het risico dat er witte lijnen op je pralines verschijnen of erger, dat je ze niet uit de vorm krijgt.
Derde stap: de bereiding
We hadden op voorhand beslist om twee soorten pralines te maken: vormpralines en gedompelde pralines.
Vormpralines
We hebben eerst de vorm bekleed met gesmolten chocolade en daarna de vorm omgedraaid zodat enkel de bodem zou ingesmeerd zijn met chocolade. We hebben vervolgens de vorm in de koelkast geplaatst.
Toen die koel genoeg was, hebben we hem met de heerlijke vulling gevuld met één van de spuitzakken en hebben we een laatste laagje chocolade over de pralines gegoten. Nadat we de pralines uit de vorm hadden gehaald, hebben we er enkele met een snuifje witte chocolade versierd (je bent Bourgondiër of je ben het niet hé).
Gedompelde pralines
Voor de tweede soort pralines hebben we marsepein als basisingrediënt gekozen. Die hebben we eerst in kleine blokjes gesneden en in de chocolade ondergedompeld. Voordat we de chocolade lieten opstijven, hebben we hem met cacao, kokosnoot en pistachenootjes bestrooid.
Ons oordeel?