Home    In de keuken    Ik heb voor jou de pralinemachine La Chocolatière van FriFri getest

Ik heb voor jou de pralinemachine La Chocolatière van FriFri getest

door | sep 30, 2016 | In de keuken

Ik ben echt verzot op chocolade en daarom wou ik graag met een vriendin de pralinemachine La Chocolatière van FriFri uittesten. Op een namiddag hebben we onszelf ontpopt tot professionele chocolatiers. Lees hieronder het verslag van onze kleine workshop.

Wat zit er in de doos?

Het toestel wordt geleverd met alle nodige accessoires om de meest tongstrelende pralines te maken. Je krijgt onder andere vijf wegwerpspuitzakken, een paletmes, een digitale thermometer, een mouleervorm en een receptenboek.

Laten we nu pralines maken!

Eerste stap: de vulling

chocolatiere_3

Om de vulling te maken hebben we het recept uit de handleiding gevolgd. We hebben eerst wat gesmolten chocolade gemengd met pindakaas. Daarna hebben we het mengsel een kwartiertje laten opstijven in de koelkast. Nadien hebben we de bereiding in twee kommen verdeeld: één met de “gewone” vulling en de andere met enkele paranoten erbij. Voor ieder wat wils!

Tweede stap: chocolade smelten

De chocolade hebben we laten smelten in de chocolatière aan een temperatuur van 45 graden. Daarna hebben we hem laten afkoelen tot 30 graden, zodat we er mee aan de slag konden gaan.

Het is belangrijk om deze temperaturen te respecteren, anders loop je het risico dat er witte lijnen op je pralines verschijnen of erger, dat je ze niet uit de vorm krijgt.

chocolatiere_4
Bovendien zullen je pralines ook mooi blinken. Maar je hoeft je geen zorgen te maken: de regelbare thermometer controleert nauwkeurig de temperatuur.

Derde stap: de bereiding

We hadden op voorhand beslist om twee soorten pralines te maken: vormpralines en gedompelde pralines.

Vormpralines

20160923_small_04

We hebben eerst de vorm bekleed met gesmolten chocolade en daarna de vorm omgedraaid zodat enkel de bodem zou ingesmeerd zijn met chocolade. We hebben vervolgens de vorm in de koelkast geplaatst.

20160923_small_03

chocolatiere6

Toen die koel genoeg was, hebben we hem met de heerlijke vulling gevuld met één van de spuitzakken en hebben we een laatste laagje chocolade over de pralines gegoten. Nadat we de pralines uit de vorm hadden gehaald, hebben we er enkele met een snuifje witte chocolade versierd (je bent Bourgondiër of je ben het niet hé).

capture

chocolatiere8

Gedompelde pralines

Voor de tweede soort pralines hebben we marsepein als basisingrediënt gekozen. Die hebben we eerst in kleine blokjes gesneden en in de chocolade ondergedompeld. Voordat we de chocolade lieten opstijven, hebben we hem met cacao, kokosnoot en pistachenootjes bestrooid.

massepain
massepain2

massepain4
massepain3
massepain5

Ons oordeel?

In alle bescheidenheid kunnen we zeggen dat we toch een fantastisch eindresultaat hebben bereikt. Onze pralines hadden niet alleen superveel smaak, ze zagen er ook even goed uit als de pralines van professionele chocolatiers! We waren dus behoorlijk fier. Bovendien is de La Chocolatière van Frifri heel gebruiksvriendelijk. Eén minpuntje: er is maar één vorm geleverd met het toestel. We moesten dus telkens wachten tot de pralines uit de vorm waren om nieuwe te maken. Maar dat is slechts een detail!
chocolat2