Home    In de keuken    Voor jou getest: de SodaStream Crystal

Voor jou getest: de SodaStream Crystal

Veel water drinken is een must voor een goede gezondheid. We worden er dagelijks op attent gemaakt. Maar geef toe: plat water heeft amper smaak en is veel minder lekker dan frisdrank. Een mogelijke oplossing? Een SodaStream! Je maakt er je eigen spuitwater en frisdrank mee. En deze zelfgemaakte drankjes bevatten weinig calorieën. Ik was nieuwsgierig en heb de SodaStream Crystal getest: werkt ze goed, is ze gebruiksvriendelijk…? Ontdek wat ik ervan vind!
Door Julie

door | 16 juni | Thuis, In de keuken

Wat zit er in de doos?

De SodaStream Crystal wordt geleverd met een bruiswaterapparaat, een mooie glazen karaf van 75 cl en een koolzuurgascilinder van 60 liter. Mijn eerste indruk is best positief. De inox kuip zorgt voor een elegante toets. Een negatief puntje: let er op dat je de SodaStream Crystal onderaan vasthoudt wanneer je het apparaat verplaatst. Neem je het toestel langs opzij vast, dan komen sommige delen wat los.

Hoe werkt het toestel?

Eerst en vooral lees ik de handleiding. Gelukkig is ze beknopt en duidelijk. Plaats de koolzuurgascilinder op het toestel. Hoe doe je dat? Verwijder gewoon het verborgen element en bevestig de gascilinder door hem bovenaan vast te draaien. De SodaStream Crystal is nu klaar voor gebruik. De test kan beginnen!

Stap 1: ik vul de karaf met kraantjeswater, tot aan het maximum niveau. Nadien plaats ik de karaf (zonder stopsel!) in de inox kuip. Om toegang te krijgen tot deze inox kuip draai ik het handvat naar rechts. Eens de karaf op haar plaats staat doe ik de kuip toe. Tot hier toe verloopt alles vlot: de verschillende elementen zijn heel flexibel en makkelijk te gebruiken.

Stap 2: het is tijd om gas in het water te brengen. Ik kijk nog even in de handleiding en druk op de bruisknop. Er wordt aangeraden om 3 keer te drukken om een bruisend resultaat te bekomen. Natuurlijk kan je het bruisniveau zelf kiezen. De SodaStream Crystal maakt een ander geluid. Dat betekent dat mijn bruiswater klaar is. Om de karaf te verwijderen, draai ik het handvat opnieuw naar rechts.Stap 3: tijd om te degusteren! Nu kan ik eindelijk mijn bruiswater proeven. Ben je geen fan van water en heb je liever een drankje met meer pit? SodaStream biedt een groot assortiment siropen die je gewoon kan toevoegen aan je bruiswater. Sinaasappel, tonic, agrum, ice tea, ananas, meloen, limoen, cola, grenadine… de keuze is aan jou! Of voeg stukjes fruit of kruiden zoals rozemarijn, basilicum of munt toe om je drankje nog meer smaak te geven.

Mijn verdict

In het algemeen ben ik heel tevreden met de SodaStream Crystal.Het toestel is heel makkelijk te gebruiken en je kan er veel verschillende drankjes mee maken (en die zijn veel minder gesuikerd dan traditionele frisdrank)! Bovendien is het een uitstekend alternatief voor plastic flessen. Byebye overvolle PMD-zakken :-)! Ik hou ook van het elegante design van de karaf. Heb je mensen over de vloer? Je frisdrankkaraf pronkt al even mooi op tafel als een fles wijn! Een minpunt? De SodaStream Crystal is op sommige plaatsen wat broos. Wees dus voorzichtig wanneer je ze verplaatst. Ik vind het ook spijtig dat het toestel niet wordt geleverd met een siroopje. De siropen zijn echter vrij goedkoop. Zeker als je weet dat je met 1 fles siroop tot 9 liter frisdrank kan maken.

SODASTREAM CRYSTAL BLACK

SODASTREAM CRYSTAL WHITE

In hetzelfde thema

Zo verlaag je ook in de keuken je ecologische voetafdruk

Zo verlaag je ook in de keuken je ecologische voetafdruk

Vanden Borre draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. We willen je dan ook graag helpen om de ecologische voetafdruk van je keuken drastisch te verlagen. Tal van kleine ingrepen maken namelijk vaak al een groot verschil. Dat je tegelijk handenvol geld bespaart, is...

Een weekend met de Fritel Turbo SF 4154

Een weekend met de Fritel Turbo SF 4154

Voor wie net als ik graag verse frietjes eet, is een friteuse met olie nog steeds de beste keuze. Ik heb de Fritel Turbo SF 4154 een weekend in huis gehaald. Benieuwd of deze semiprofessionele friteuse er iets van bakt?Uitpakken In de doos van deze Fritel Turbo SF...