Home    In de keuken    Voor jou getest: de KitchenAid Cook Processor

Voor jou getest: de KitchenAid Cook Processor

door | mrt 31, 2017 | In de keuken

Een chef-kok in huis, wie droomt er niet van? Ik testte de KitchenAid Cook Processor-kookrobot uit met een tiental recepten: tajine met kip, balletjes op z’n Marokkaans, noedels met scampi, Chinese soep, rijstpap, bavarois en nog meer lekkers. Benieuwd naar het resultaat?

Wat zit er in de doos?
20170314_small_13

Een forse verpakking die aardig wat weegt, dat is mijn eerste indruk als ik de doos in handen krijg. Wie al een KitchenAid in huis heeft, weet wat ik bedoel. Maar geen nood, je hoeft het toestel niet elke dag op te bergen. De beste plaats voor deze kookrobot is op je aanrecht in de keuken, want het oog wil ook wat!

Aan accessoires geen gebrek: verschillende messen, een klopper, een menghaak, enkele stoommandjes en een receptenboek. Ik kan bijna niet wachten om te beginnen.

Aan de slag

20170314_small_12

Ik doorblader snel de handleiding want dit toestel is echt wel heel eenvoudig te gebruiken. Je kiest eerst een van de verschillende functies: sudderen, koken, stoomkoken, noem maar op. Daarna selecteer je het programma dat overeenkomt met de temperatuur en hop, je bent vertrokken.

Is het zo eenvoudig?
20170314_small_09

Wel euh … ja. Bijvoorbeeld voor de tajine met kip doe ik eerst de tomaten, ajuinen en look in het toestel. De KitchenAid Cook Processor hakt alles fijn. Daarna plaats ik een ander mes in het toestel en ik voeg de kip, paprika’s, wortels, aardappelen, olie en het bouillonblokje toe. Na 45 minuten is mijn recept klaar. Ik heb zelfs niet moeten roeren of kijken of alles in orde was. Kortom, eenvoudiger kan bijna niet.

To steam or not to steam

20170314_small_03 20170314_small_02

Koken met stoom is niet alleen hip, het is gewoon ook gezonder. Maar we hebben natuurlijk niet allemaal een stoomoven of stoomkoker in huis. Geen probleem: met deze KitchenAid kan je koken én stomen. Ik stoom de Marokkaanse balletjes boven de tomatensaus en het resultaat is overheerlijk. Idem voor de vis en de scampi’s.

 

Van voorgerecht tot dessert
20170314_small_05

In het receptenboek staan al heel wat desserten en in de app vind je er nog veel meer. Ik maak voor de allereerste keer bavarois en met deze KitchenAid Cook Processor is dat verbazend gemakkelijk. Gewoon de melk, vanille, frambozen en enkele gelatineblaadjes erin, meer hoef ik niet te doen. Idem voor de rijstpap, doodeenvoudig en vooral: geen aangebrand resultaat.

 

Wat met de afwas?

De kuip en het deksel mag je gerust in de vaatwasser zetten. Hiervoor moet je de menger onderaan losmaken. KitchenAid raadt wel aan om de onderdelen met de hand af te wassen.

20170314_small_01

Verdict

Met deze gloednieuwe Cook Processor heeft KitchenAid nu ook een kookrobot in het assortiment. Het karakteristieke design, de kwaliteit en het vermogen van de KitchenAid-toestellen zijn intussen welbekend. En je kan natuurlijk kiezen uit een reeks frisse en felle kleurtjes.

Deze KitchenAid Cook Processor is een aanrader voor zowel beginnende keukenprins(ess)en als geoefende hobbykoks. Koken was nog nooit zo eenvoudig!