Home    In de keuken    Koken met kinderen: 7 gouden tips

Koken met kinderen: 7 gouden tips

door | jan 12, 2021 | In de keuken

Staan je kinderen ook steeds nieuwsgierig te kijken terwijl je aan het koken bent? Laat ze de wondere wereld van de keuken ontdekken en ze zullen meer bijleren dan je denkt. Wedden dat ze ook sneller hun bord leeg eten wanneer ze zelf gekookt hebben? Hier zijn alvast enkele tips om aan de slag te gaan:

1. Genoeg tijd voorzien

Als je met kinderen wil koken moet je genoeg tijd voorzien. Voorzie genoeg extra tijd of verdubbel zelfs de voorbereidingstijd om zeker te zijn dat je voldoende tijd hebt om alles rustig klaar te maken.

2. Een eigen kookruimte

Voorzie een kleine kookruimte, speciaal voor je kind(eren). Zo voorkom je dat je kind zich overal in de keuken verplaatst.

3. Veiligheid boven alles!

Hou je kinderen op veilige afstand van het vuur of de oven. Geef ook de voorkeur aan houten of plastic keukengerei. Het is bovendien belangrijk om hen taken te geven volgens hun leeftijd.

4. “Slimme” recepten

Om te beginnen kan je ze recepten laten maken die ze zelf lekker vinden. Wafels, cakejes of pannenkoeken bakken? Ze zijn al aan het watertanden voordat jullie goed en wel begonnen zijn!

5. Handen wassen

Een belangrijke algemene hygiënische regel, maar nuttig om te herhalen!

6. Nieuwsgierigheid aanwakkeren

Koken is ook een manier om je kind iets bij te brengen. Leg bij elke stap uit wat je aan het doen bent. Benoem elk ingrediënt en het keukengerei dat jullie gebruiken.

7. Verantwoordelijk zijn

Geef je kinderen een verantwoordelijkheidsgevoel. Zorg dragen voor het materiaal, alles afwassen na gebruik en de keuken achteraf schoonmaken zijn even belangrijk als de voorbereiding zelf.