Home    In de keuken    Krups Evidence: de beste volautomatische koffiemachine?

Krups Evidence: de beste volautomatische koffiemachine?

door | apr 15, 2019 | In de keuken

Het voordeel van een volautomatische koffiemachine? Simpel: je krijgt koffie van professionele kwaliteit, gewoon bij je thuis. Maar wat maakt de nieuwe Krups Evidence dan zo bijzonder? In enkele woorden: een OLED touchscreen, tot 15 verschillende dranken en een heel eenvoudig onderhoud. Eens kijken of hij al zijn beloften nakomt!

Hoe is de Krups Evidence in de praktijk?

Eerste positief punt: de machine is bijna onmiddellijk klaar voor gebruik. Zodra de stekker in het stopcontact zit, hoef je enkel het water- en koffiereservoir te vullen en de rest gaat vanzelf.

Ik begin met mijn favoriete drank: een cappuccino.

Als ik de machine aanzet, word ik meteen happy want ze zegt goeiedag! Het zit hem in de kleine dingen, hè? 😉

Maar back to business: ik selecteer mijn drank op het OLED-scherm. Wat daarover te zeggen valt? Het is gewoon een topper onder de beeldschermen! Ik ben onder de indruk van de vlotte weergave en het gebruiksgemak. Met één klik kan je alle dranken en instellingen selecteren. Van intuïtief gesproken.

Ik heb gekozen voor een traditionele cappuccino, maar de Krups Evidence biedt je de keuze tussen wel 15 verschillende dranken. 7 zwarte, 5 witte (type cappuccino, latte macchiato…) en 3 verschillende watertemperaturen voor thee. Je kan je drankjes personaliseren volgens je eigen voorkeur. Zo kan je elke gast plezieren!

Voor cappuccino moet ik het melksysteem gebruiken. Ook dat is easy peasy. Ik hoef alleen het buisje in het systeem te plaatsen en het uiteinde van de flexibele slang in mijn fles melk… De machine doet de rest. De bereidingstijd verschijnt rechtstreeks op het scherm.

Qua geluid is het bereidingsproces niet meteen het stilste ter wereld, maar het gaat dan ook om bonenkoffie… Dat is nu eenmaal de prijs die je betaalt voor verse kwaliteitskoffie! Persoonlijk stoort mij dat niet.

Iedereen is unaniem

Allemaal goed en wel, maar hoe zit het met de koffie? Die is gewoon uitstekend. De kwaliteit en de sterkte hangen natuurlijk af van de bonen die je gebruikt. Maar ik vind hem top! Het melkschuim is romig en de drank heel elegant. Je weet wel, zo’n cappuccino waarvan je meteen een foto op Instagram wil. Met van die laagjes die je onmiddellijk weer door elkaar mengt.

Maar natuurlijk beperk ik mij niet tot één drankje… Dat zou al te simpel zijn! Ik trakteer meteen de hele familie op koffie van mijn Krups Evidence en het verdict is unaniem: iedereen is tevreden.

En ook handig als je gasten over de vloer hebt: je kan 2 kopjes tegelijk serveren. Zelfs witte koffie!

En de schoonmaak?

Nu ik mijn dosis cafeïne heb gehad, wacht me een minder aangename klus: de machine schoonmaken. Tot mijn grote verrassing hoef ik echter bijna niets te doen.

Als je het melksysteem hebt gebruikt, hoef je het enkel uit de machine te nemen en schoon te maken om aanslag te vermijden. Maar dat kan in een handomdraai, echt waar. En als je je koffie zwart hebt gedronken? Dan hoef je enkel met je duimen te draaien, want de machine maakt zichzelf automatisch schoon! Er blijft nooit water zitten in het verwarmingselement zodat je minder last hebt van kalkaanslag.

En als je toch moet ontkalken, waarschuwt de Krups Evidence je automatisch en hoef je de machine enkel een ontkalkingstablet te geven. Top!

Mijn eindverdict

Nog altijd aan het lezen? Bedankt! Mijn eindverdict zal je waarschijnlijk niet verbazen: in deze Krups Evidence valt voor mij geen enkel zwak punt te bespeuren.

Ja, de prijs is er een uit het luxesegment. Maar de ervaring van de gebruiker is precies wat ik ervan verwacht had. Waarom? Je kan makkelijk van koffiesoort veranderen, je kan je dranken met één klik personaliseren, de machine is heel makkelijk te onderhouden en je creëert minder afval dan met een capsulemachine… Kortom, een kwaliteitsmachine die elke koffieliefhebber wel in huis zou willen.