Home    In de keuken    Hoe onderhoud je een Krups-koffietoestel?

Hoe onderhoud je een Krups-koffietoestel?

door | jul 17, 2018 | In de keuken

Zet jij je Krups-koffieapparaat ’s ochtends ook meteen aan het werk? Héérlijk! En hoe langer je vertrouwde machine meegaat, hoe beter. Daarom verzamelde ik bij onze productspecialisten de 3 belangrijkste tips voor het onderhoud van je Krups-toestel …

1. Verwijder de capsule meteen

Is je koffie klaar? Haal dan de koffiecapsule zo snel mogelijk uit de capsulehouder. Zo vermijd je één van de meest voorkomende oorzaken van defecten. Want als je de capsule laat zitten, droogt de koffie op. En daardoor raakt je toestel verstopt.

Hoe merk je dat je toestel verstopt is? De koffie loopt niet of amper door, de koffie is koud of je toestel pompt geen water meer op. In dat geval laat je het apparaat het best herstellen door een professional. Zo’n reparatie valt jammer genoeg niet onder de wettelijke garantie. Dat is nooit het geval bij defecten door een gebrekkig onderhoud.

2. Ontstop de injector dagelijks

Vergeet je toch soms om capsules op tijd te verwijderen? Dan is de reinigingsnaald je reddende engel. Met zo’n naald prik je in de injector om de doorgang open te houden of vrij te maken. Idealiter ontstop je de injector elke dag, vooral als je koffies met melkbereidingen maakt.

Waar vind je deze naald? Haal het waterreservoir weg. Meestal vind je dan de reinigingsnaald aan de achterkant van het toestel. Anders zit ze onder het lekbakje. Deze video toont je tot in de puntjes hoe je de injector ontstopt:

YouTube

En chargeant cette vidéo, vous acceptez la politique de confidentialité de YouTube.
En savoir plus

Charger la vidéo

3. Ontkalk om de paar maanden

De laatste stap hoef je niet zo vaak te doen. Maar net daarom vergeet je hem zo gemakkelijk. Je toestel gaat langer mee – en je koffie smaakt bovendien beter – als je de machine elke 3 à 4 maanden ontkalkt. Gebruik hiervoor geen azijn, maar een ontkalkingsmiddel voor koffiezetters. Heb je dit nog nooit gedaan? Bekijk dan deze korte instructievideo:

YouTube

En chargeant cette vidéo, vous acceptez la politique de confidentialité de YouTube.
En savoir plus

Charger la vidéo