Onze test: de Siemens EQ.700 espressomachine

De Siemens EQ.700 espressomachine belooft een intuïtief touchscreen, een ruim assortiment aan koffiespecialiteiten met drie verschillende smaakprofielen en niet te vergeten een zeer gebruiksvriendelijke app. Ik had het geluk om hem uit te testen. Hier zijn mijn ervaringen!

Door 

Jeanne Poma

door | 4 juli | Thuis, In de keuken

Het merk Siemens wordt beschouwd als een van de belangrijkste spelers in de sector van espressomachines. Het merk heeft een sterke reputatie en weet zich te onderscheiden door de bouwkwaliteit van zijn koffiemachines, de inzet voor innovatie en zijn prestaties.

Als pionier in de ontwikkeling van nieuwe technologieën biedt het merk geavanceerde functionaliteiten zoals geïntegreerde koffiemolens, gepersonaliseerde bereidingsprogramma’s, intuïtieve touchscreens en automatische reinigingssystemen. Deze eigenschappen maken de espressomachines van Siemens handig en gebruiksvriendelijk.

De beloften van Siemens

De gloednieuwe Siemens EQ.700 espressomachine heeft een 100% touch-interface dat leuk en intuïtief is, met een 5″ aanraakscherm dat net zo snel en eenvoudig te gebruiken is als een smartphone. Een enorme variëteit aan internationale koffiespecialiteiten met coffeeWorld. 3 verschillende smaakprofielen om uit te kiezen naargelang je smaak, met de optie om 15 gepersonaliseerde creaties als favoriet te bewaren.

Bovendien is de espressomachine van Siemens innovatief omdat hij de maling automatisch aanpast aan je drank en op afstand kan worden bediend met de Home Connect-app.

Deze espressomachine bestaat in twee versies. Wij testen de volledige versie, met een ruimer assortiment aan dranken en een kopjeswarmer die aan of uit kan worden gezet.

Test van de Siemens EQ.700 espressomachine

Ik pak de doos uit en ontdek het toestel. De complete installatie, inclusief het downloaden van de app, kostte me maximum 5 minuten.

De Siemens EQ.700 espressomachine is een topklasse koffiemachine met innovatieve functies en een zeer modern ontwerp. Compact voor het formaat van al zijn recipiënten, is hij perfect voor gezinsgebruik. De roestvrijstalen afwerking voegt een vleugje elegantie toe.

De bonencontainer kan een goede hoeveelheid bonen bevatten, tot 350 gram, wat meer is dan een pak koffie. Er zijn 6 maalstanden. Er is ook een lekvrije afdichting en het glas is getint om de versheid en smaak van de bonen te behouden en ze te beschermen tegen licht. Dat is een echte troef als je het apparaat maar voor één koffie per dag gebruikt.

Het waterreservoir van 2,4 liter is ook perfect voor gezinnen of grote koffiegebruikers. Er kan een Brita-filterpatroon worden geplaatst voor koffie met een betere smaak dankzij het gefilterde water. De afvalwaterbak is eenvoudig te verwijderen.

De Siemens EQ.700 espressomachine is een connected koffiemachine, dus ik heb de tijd genomen om de Home Connect-app op mijn telefoon te downloaden. En dat is geweldig, want op die manier kan ik mijn koffie starten terwijl ik me ’s ochtends klaarmaak door het apparaat op afstand te bedienen. Het maakt ook verbinding met tablets, connected horloges en zelfs spraakassistenten! Een echte tijdsbesparing!

De warme dranken-test

Ik begin meteen met twee espresso’s. Het aanraakscherm stelt me een ruim assortiment aan dranken voor, met 12 klassieke dranken en 9 internationale specialiteiten dankzij het Coffee World-systeem. Wat bedoelt Siemens met internationale dranken? Americano, Wienermelange, flat white, … Ik kan zelfs informatie over het drankje krijgen via de app. En het is allemaal net zo lekker alsof ik in een café in het buitenland was.

Ik kan ook gebruikersprofielen invoeren met 30 favorieten, die te herkennen zijn aan een gekleurde stip. Je kan dus favorieten hebben voor elk drankje. Dit is ideaal als er meerdere mensen in huis zijn of als de espresso die je ’s ochtends drinkt niet dezelfde is als die na de lunch. Ik hoef alleen maar te klikken en het apparaat maakt een koffie volgens mijn opgegeven smaak. Wat een gemak!

Een van de voordelen van de Siemens EQ.700 espressomachine is dat hij erg stil is. Het geluid is vrij laag en gedempt, dus niet storend voor wie nog wil slapen.

Ik zet 2 espresso’s in de korte en intense stand en krijg een zeer mooie crèmelaag, een goed aroma in het kopje en een uitstekende temperatuur, die niet verbrandt. Je kan de temperatuur op 3 niveaus instellen op de machine.

De pre-extractie revolutie van Siemens

Deze koffiemachine beschikt over een werkelijk innovatief maalproces, met pre-extractie. Dat houdt in dat het apparaat een beetje water over de gemalen koffie sproeit en vervolgens een pauze inlast zodat de gemalen koffie kan zwellen en al zijn aroma’s kan vrijgeven voordat hij wordt geëxtraheerd.

De Siemens EQ.700 espressomachine past de hoeveelheid gemalen koffie voornamelijk aan op basis van de gekozen drank en het volume in het kopje. Dit garandeert een optimale extractie, wat een invloed heeft op de intensiteit van je koffie en de temperatuur. Een duidelijk voordeel ten opzichte van veel machines waarbij de intensiteit hetzelfde blijft, ongeacht de hoeveelheid water of het soort drank.

Ook vermeldenswaardig is dat de ceramDrive-kwaliteitsmolen de koffiebonen tot een zeer homogene maling maalt, waardoor de verschillende aroma’s vrijkomen tijdens de infusie. Het keramische ontwerp is ook veel duurzamer na verloop van tijd.

De melkdranken-test

Als grote fan van cappuccino’s kijk ik ernaar uit om het met deze nieuwe machine te testen. Het grote voordeel van de Siemens EQ.700 espressomachine in zijn volledige versie is dat hij een geïntegreerde melktank heeft.

Ik maak een latte macchiato om de lagen melk te zien. Opnieuw kan ik dit starten op de machine of via de app. Ik heb de keuze uit 5 intensiteitsniveaus en ik kan ook de temperatuur regelen op 3 niveaus, maar alleen vanaf de machine. Ik heb ook zicht op het percentage melk.

Het resultaat? Snel, goed uitgebalanceerd met de hoeveelheid melk waar ik om vroeg en heerlijk!

En het onderhoud van deze espressomachine?

Zoals vaak bij machines van dit gamma, gebeurt de interne reiniging automatisch aan het begin en het einde van elke cyclus. Dit is erg handig, vooral als je vaak melkdranken drinkt. De opvangbakken zijn heel gemakkelijk te verwijderen en de percolatie-eenheid kan je uithalen en onder water spoelen om ervoor te zorgen dat de koffie altijd goed smaakt.

Pluspunten van de Siemens EQ.700B espressomachine

  • Snelle, intuïtieve bediening
  • Grote recipiënten in een compact formaat
  • Een connected machine voor bediening op afstand
  • Een ruim assortiment dranken met mogelijkheid om 30 favorieten te creëren
  • Volmaakt aroma met dubbele extractie
  • Automatische reiniging
  • Een stille machine
  • Een kwaliteitsmolen die duurzaam is

Zijn zwakke punten

  • Er is geen stoompijpje, maar je kan wel melkschuim maken.

Is de Siemens EQ.700B een aanrader? Onze mening

De Siemens EQ.700 B espressomachine is supercompleet. Dit topmodel biedt een geweldige innovatie: het aanpassen van de intensiteit van de koffie aan de hoeveelheid water en het type drank voor een echt perfect aroma. Hij is erg stil en vrij klein voor de grootte van zijn recipiënten. Hij is elegant, met een design dat zich onderscheidt van de rest. Bovendien is hij zeer gebruiksvriendelijk. Het is echt een plezier om een nieuwe koffie te zetten!

SIEMENS ESPRESSOMACHINE EQ.700 TQ703R07

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...