Home    In de keuken    Een heerlijk weekend met de Tefal Cake Factory

Een heerlijk weekend met de Tefal Cake Factory

door | apr 8, 2019 | In de keuken

Ik ben een echte zoetebek en ik sta heel graag in de keuken! Maar cakes of gebakjes maken, vind ik wel moeilijker… Jij ook? Dat komt goed uit. Ik mocht een week lang de Tefal Cake Factory uittesten en lekkere dessertjes maken. Benieuwd naar mijn ‘kookkunsten’? Ontdek wat de Cake Factory in zijn mars heeft en hoe ik het er vanaf bracht!

Wat zit er in de doos?

Tijd om de Cake Factory van Tefal uit de doos te halen! Waw, leuk toestel met een pittig kleurtje (ik ben fan van roze). 😍

[/one_half]

Cake Factory
Wat vind ik er nog in terug? Een snelstartgids, een handleiding, een knap boekje met 20 recepten, 2 Tefal ProFlex-vormen (voor 6 muffins of 6 mini cakes), een antiaanbakplaat voor een groter gebak en een kleine grill.

Wat doet de Tefal Cake Factory?

De Cake Factory van Tefal zorgt ervoor dat gebakjes en cake bakken een makkelijke klus wordt! Dankzij zijn 5 slimme bakprogramma’s is de Cake Factory een echte culinaire assistent. Hij regelt automatisch de temperatuur en de baktijd volgens je type gebak terwijl een gewone oven op een constante temperatuur blijft. Wat kan hij allemaal maken? Muffins, brownies, fondants, cakes, cupcakes, madeleines, meringues en allerlei verschillende gebakjes. Bovendien is de Cake Factory geschikt voor 6 personen maximum.

Let’s do this!

Ik begin eerst met een simpele cake: de marmercake. Het recept staat duidelijk uitgelegd in het receptenboekje en ik begin meteen mijn ingrediënten af te wegen en klaar te zetten. All right: het echte werk kan beginnen! Ik volg het recept stap per stap en alles verloopt zeer vlot.

Ziezo, het deeg is nu in twee verdeeld! In het ene deel voeg ik twee lepels cacaopoeder en in het andere vanille-extract. Nadien voeg ik afwisselend enkele laagjes toe van de twee verschillende degen in de antiaanbakplaat. En nu is het de beurt aan de Cake Factory! Zoals aangegeven in het boekje kies ik voor programma P1 en ik zet het toestel 45 min op. Ik ben echt benieuwd!

Tefal_handleiding

*Tuuut tuuut* Het piepsignaal weerklinkt in mijn keuken, mijn marmercake is dus klaar. Ik open het deksel en zie een mooi gevormde cake. Mmmh, het water komt me al in de mond! Ik laat hem even afkoelen en haal hem na een kwartier uit zijn vorm om hem om de grill te plaatsen. De wanden van de Cake Factory blijven koud tijdens het bakken, zo kan je het toestel snel weer in je kast opbergen. Let wel op, het deksel zelf wordt wel warm en het toestel heeft geen slot… Hou dus een oogje in het zeil als er kinderen in de buurt zijn.


’s Avonds is het dan eindelijk tijd voor een lekker hapje. En hoe smaakt de cake? ZALIG! Mals vanbinnen en een heerlijk krokant korstje aan de buitenkant. Ik ben echt zo trots op mezelf, de marmercake is alvast een succes. Benieuwd om de volgende receptjes uit te testen!

Verdict?

De gebruiksvriendelijke Tefal Cake Factory is de perfecte keukenhulp om cakes en gebakjes te maken. Ideaal om bijvoorbeeld samen met je kinderen een leuke tijd door te brengen en heerlijke gebakjes te maken. Ben je vegan of allergisch aan gluten of lactose? Dan is dit toestel perfect om zelf je eigen dessertjes te bereiden! Leuk om te weten: dankzij de handige app vind je nog meer dan 200 recepten om uit te proberen. Kortom, de Cake Factory maakt van je cake of gebak een echt kunstwerk. Smullen maar!

Zin om de Tefal Cake Factory in het echt te bewonderen en in actie te zien? Kom dan naar de demodagen in onze winkels van 11.04.19 t.e.m. 18.05.19. Alle info hierover vind je op de productpagina van de Tefal Cake Factory op onze website.