Home    In de keuken    Voor jou getest: de De’Longhi La Specialista Arte-espressomachine

Voor jou getest: de De’Longhi La Specialista Arte-espressomachine

Pas na een kopje koffie of twee kan mijn dag echt beginnen. Toen ik de La Specialista Arte EC9155 -espressomachine van De’Longhi mocht testen, was ik dan ook helemaal in de wolken. Op het eerste gezicht leek het apparaat me vrij ingewikkeld met al die knoppen en onderdelen, maar uiteindelijk ontpopte ik me toch tot een echte barista. In deze blogpost lees je hoe!

DoorFlorence

door | 19 september | In de keuken

Eerste blik op de machine

Delonghi Toegegeven, ik ben het niet gewend om een koffiemachine van dit kaliber te gebruiken. Toen ik het apparaat uitpakte, was ik dan ook erg onder de indruk: al die knopjes en onderdelen waarvan ik niet meteen wist wat ze deden. Gelukkig zat er een erg gedetailleerde handleiding bij die precies uitlegt hoe je de De’Longhi Specialista Arte moet gebruiken. Niet veel later stond de machine te blinken op het aanrecht in mijn keuken. Ik stak de stekker in het stopcontact, goot water in het reservoir van 2,5 liter en vulde het bonenreservoir met koffiebonen. Nog even op de startknop links onderaan drukken en ik was vertrokken!

Barista-kit bijgeleverd

Delonghi Dit apparaat van De’Longhi wordt geleverd met een barista-kit. Die bestaat uit een filterhouder waarin je je gemalen koffie doet, een doseertrechter zodat je steeds de juiste hoeveelheid koffie gebruikt, een koffiestamper om de koffie aan te drukken en een aanstampmat waarop je alles kwijt kan. Dankzij die kit gebruik ik altijd de optimale hoeveelheid koffie, zonder dat er overal poeder komt te liggen. Handig!

Meerdere instellingen: maalgraad, temperatuur …

Delonghi Voordat ik een kopje koffie zet, stel ik de machine volgens mijn voorkeuren in.  Allereerst kies ik de maalgraad. Die gaat van 1 tot 8, waarbij 1 het fijnste koffiepoeder oplevert. Omdat ik nog niet bepaald een expert ben, kies ik nummer 4: niet te fijn, niet te grof. Daarna draai ik de doseerknop voor de hoeveelheid gemalen koffie naar 15. Die instelling bepaalt hoe donker en intens mijn kopje koffie wordt. De selectieknop voor 1 of 2 kopjes staat al op 1. Perfect! Van de 3 beschikbare temperatuurstanden kies ik stand 3, want ik drink mijn koffie graag zo warm mogelijk. Het enige wat ik nu nog moet doen, is selecteren wat ik precies wil: espresso, americano of gewoon heet water. Ik kies voor een americano.

Met melkschuim, graag!

Delonghi Nadat ik alles naar wens heb ingesteld, schuif ik de filterhouder met gemalen koffie in de machine, zet ik mijn kopje eronder en druk ik op de ‘OK’-knop. De koffie begint met doorlopen en na een tijdje stopt de machine automatisch. Mijn koffie is klaar! Of toch bijna. Als grote cappuccinoliefhebber beslis ik melkschuim te maken met het geïntegreerde stoompijpje en het bijgeleverde melkkannetje. Eerst giet ik melk in het kannetje en dan hang ik er het stoompijpje in. Daarbij let ik erop dat het uiteinde niet te ver onder het melkoppervlak verdwijnt, anders lukt het opschuimen minder goed. Vervolgens druk ik op de stoomknop. Na enkele seconden is mijn melkschuim klaar en druk ik de knop opnieuw in.

Het verdict?

Delonghi Met de espressomachine De’Longhi La Specialista Arte  zet ik in mijn eigen koffie waarop een professionele barista trots zou zijn. Omdat ik dit soort machines nog nooit gebruikt had, waren mijn eerste probeersels iets minder overtuigend. Maar met een beetje oefening werden mijn kopjes koffie stuk voor stuk verleidelijker en kwam de smaak steeds beter tot uiting. Dat wordt wennen wanneer ik weer genoegen moet nemen met mijn koffieapparaatje met capsules … Zin om de machine zelf uit te proberen?

 

Wil je meer weten over de verschillende De’Longhi-espressomachines? Klik hier

Delonghi

De’Longhi La Specialista Arte EC9155 MB

In hetzelfde thema

Een thuiskantoor op jouw maat

Een thuiskantoor op jouw maat

Of je nu studeert of thuiswerkt, je hebt sowieso nood aan een home office dat perfect op jouw noden is afgesteld. Je zorgt dus maar beter voor een technologische omkadering die je toelaat om maximaal productief te zijn. Want met het juiste materiaal in huis is het...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop De Aspire Vero laptop van Acer is gemaakt van gerecycled materiaal. Maar is deze laptop wel even efficiënt als duurzaam? Om dat te weten te komen, heeft onze designer Dylan hem getest. Goedgekeurd of niet? Ontdek zijn...