Home    In de keuken    Voor jou getest: de Krups Esperta koffiemachine

Voor jou getest: de Krups Esperta koffiemachine

door | apr 18, 2019 | In de keuken

Probeer je graag verschillende soorten koffie uit? Zonder ’s morgens tijd te verliezen? Dan heb ik voor jou de ideale oplossing: de nieuwe koffiemachine Krups Esperta. Waarom ik gezwicht ben voor deze Dolce Gusto-machine? Je leest er hier alles over!

De installatie :

Als ik de installatie van deze koffiemachine Esperta van Krups in één woord zou moeten samenvatten, dan zou ik zeggen: Makkelijk!

Nadat je de doos hebt geopend, duurt het letterlijk geen 5 minuten voordat je je koffie kan drinken. Je moet maar 3 dingen doen: het water- en capsulereservoir op de machine plaatsen, de stekker in het stopcontact steken en even alles schoonmaken voor het eerste gebruik. Alles wordt duidelijk uitgelegd in de handleiding ;-). 30 seconden later is de machine gebruiksklaar. Rest mij nog enkel een lekker kopje koffie te zetten (fingers crossed)!

 

 

Het gebruik:

Het eerste wat je moet doen is een capsule plaatsen.

Heel belangrijk voordat je begint: kijk naar het aantal groene streepjes op de capsule. Zo ben je zeker dat de machine haar vermogen aanpast aan het type capsule en dat je koffie precies sterk genoeg is. Heel belangrijk voor een perfect kopje troost!

Ik koos voor de “Grande”. En dus voor 4 streepjes op mijn machine.

Ik zet mijn kopje klaar, druk op de kleine rode druppel en na 2-3 seconden begint de koffie te lopen. Normaal gebruik ik zo’n kleine Italiaanse koffiepot en duurt het even voordat de koffie klaar is. En nu … verrassing! … zie ik hoe de koffie bijna onmiddellijk begint te lopen!

Een groot voordeel als je ’s morgens geen lawaai wil: je hoort de machine nauwelijks. Het reservoir laat zich heel makkelijk vullen en is goed voor een tiental kopjes.  

Handige tip voor als je 2 kopjes na elkaar wil zetten: de  capsulehouder is vrij heet, dus let op dat je je niet verbrandt!

De machine werd ontworpen met 2 programma’s om je koffie een persoonlijke toets te geven.

  • De Espresso Boost-functie bevochtigt de koffie vooraf zodat je een geconcentreerde extractie krijgt. Resultaat? Een espresso met een uitgesproken smaak, een echte cafeïnebom!
  • De Delicate Brew-functie bereidt ‘lange’ koffie, druppel per druppel. Dat duurt zo’n 2 tot 5 minuten. En het resultaat mag gedronken worden.

 

De app:

Een leuk extraatje van deze koffiemachine Krups Esperta : via de app Nescafé Dolce Gusto kan je hem verbinden met je smartphone. Ideaal als je je machine van op afstand wil programmeren!

Waarom je dat zou doen? Om je koffie te personaliseren, tiens. Je kan makkelijk de sterkte of de temperatuur veranderen.

En dat is niet alles! Je kan je koffie zelfs op voorhand programmeren. Nutteloos? Totaal niet! Als je net als ik zo stipt bent als een Zwitsers horloge, kan je het zeker waarderen dat de koffie al klaar is voordat je een voet in de keuken zet. Bovendien is de koffie altijd lekker warm en verlies je ’s morgens geen tijd.

Vergeet wel niet dat de app geen capsule in de machine plaatst, laat staan een kopje klaarzet! Dat moet je dus op voorhand doen. Anders programmeer je een kleine ramp in je keuken…

Het onderhoud:

De machine is vrij eenvoudig te onderhouden. Alles wordt duidelijk uitgelegd in de gebruikshandleiding. Opgelet, alleen de capsulehouder mag in de vaatwasmachine. De machine (en de app) laten je weten wanneer het tijd is om te ontkalken. Handig!

 

 

Conclusie  

Ik heb altijd geaarzeld om mij een capsulemachine aan te schaffen … Maar ik moet zeggen dat het echt de moeite is! Je plaatst de capsule, de machine start automatisch, je drukt op een knop en in minder dan één minuut is je koffie klaar. Dus veel sneller dan met zo’n traditionele Italiaanse koffie. En toch drink je koffie boordevol smaak!

Of ik deze koffiemachine Esperta Dolce Gusto zou aanraden aan echte ‘koffieleuten’ zoals ik? Volmondig: ja!