Voor jou getest: de Krups Quattro Force Arabica Picto espressomachine

Begin je de dag graag met een heerlijk kopje koffie? Wij ook! Helaas heb je daar ’s morgens niet altijd tijd voor. Wat doe je dan uit pure miserie? Net als wij, je eerste koffie drinken op het werk. Geef toe, da’s niet de lekkerste. Daarom hebben we bij Vanden Borre beslist om een echte espressomachine aan te schaffen: de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver. Beter dan de koffie uit ons automaat? Hieronder lees je ons verdict.
Par Julie

door | 2 oktober | In de keuken

De installatie

Stap 1: de espressomachine installeren. De Krups Quattro Force Arabica Picto is makkelijk te installeren omdat je ze vooraf niet hoeft te reinigen. Giet de koffiebonen in de bonenmaler. Wij hebben gekozen voor Damen-koffiebonen, ambachtelijk gebrande koffie.

Stap 2: gewoon het reservoir achteraan het toestel vullen. Minpuntje: er is geen streepje die het maximale waterniveau aanduidt. Doe er dus voldoende water in, maar overdrijf niet. De reservoirs van de espressomachine zijn doorzichtig. Je ziet dus duidelijk de hoeveelheid water en koffiebonen. Handig!

 

Het gebruik

Volgende stap: de koffiebereiding. Da’s heel eenvoudig. Plaats je kopje onder de schenktuit (die is in hoogte verstelbaar). Zet het toestel aan, kies de koffiesterkte en kies de hoeveelheid koffie via de draaiknop. En hup, je bent klaar! Je kan zelfs twee kopjes tegelijk maken als je wil. Klein nadeel: de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver maakt lawaai. Maar als je een heerlijke koffie wil, met perfect gemalen bonen, dan kan het niet anders.

En dan is het eindelijk zover: we gaan proeven. De smaak? Heerlijk! De koffie is perfect gedoseerd en goed warm. Een groot contrast met de slappe koffie uit ons automaat J En de geur is fantastisch. Zelfs onze collega Amélie, die geen fan is van koffie, heeft zin gekregen in een kopje.

Wij zitten met zo’n 10 personen in het bureau die de Krups Quattro Force regelmatig gebruiken. Het waterreservoir had voor ons dus iets groter mogen zijn zodat we het minder vaak moeten vullen. Maar met een capaciteit van 1,7 liter is het ideaal voor gezinnen. Bovendien kan je het reservoir eenvoudig verwijderen en te verplaatsen dankzij het handvat. En de bonenmaler? Daar kan je een heel pakje Damen-koffie van 250 g in plaatsen. Om je een idee te geven: met één zakje hebben wij ongeveer 35 koffies bereid.

Wij gebruiken de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver vooral om ‘normale’ koffie te bereiden. Natuurlijk kan je er veel meer mee, denk maar aan een lekkere ristretto of cappuccino. Voor deze test hebben wij een cappuccino bereid. Dit gebeurt manueel, via het stoompijpje. En, groot voordeel: in tegenstelling tot bij andere koffiemachines, kan je de koffie meteen toevoegen nadat je de melk hebt laten opschuimen.

En het onderhoud?

De installatie en het gebruik zijn heel simpel. Wel, er is nog goed nieuws: het onderhoud is dat ook! In tegenstelling tot bij andere volautomatische koffiemachines, hoef je de metalen maalschijven nooit te reinigen. Een controlelampje geeft aan wanneer het tijd is om het opvangbakje met koffiedik te ledigen. En het druppelopvangbakje? Dat bevat twee drijvers die helemaal zichtbaar worden van zodra het opvangbakje leeggemaakt moet worden.

En omdat wij ons espressotoestel zoveel gebruiken, moeten we het bakje regelmatig ledigen. Voor een grondige reiniging kan je altijd een kijkje nemen in de handleiding, waar alles duidelijk is uitgelegd. Een simpele reinigingstablet doet het werk in jouw plaats!

Ons besluit

Één ding staat vast: de Krups Quattro Force Picto is door het hele team goedgekeurd. Ze is makkelijk te gebruiken, zorgt voor heerlijke koffie en het onderhoud vraagt weinig tijd. Deze volautomatische espressomachine overtreft ons koffieautomaat. Mijn collega’s en ik zijn supertevreden!

Krups Quattro Force

In hetzelfde thema

Getest: de Multigrill 7 van Braun

Getest: de Multigrill 7 van Braun

De Multigrill 7 van Braun is de ideale bondgenoot voor perfect gegrild vlees, toastbrood, wafels of visbrochettes. Dankzij de vele functies word je vanzelf creatief in de keuken. En ik kreeg de kans om hem te testen. Benieuwd wat ik ervan denk? Lees snel verder!...

Hands-on tips om je vaatwasser te onderhouden

Hands-on tips om je vaatwasser te onderhouden

Hoe beter je je vaatwasser onderhoudt, hoe langer je ervan zal genieten. Met deze praktische tips kan je de levensduur voelbaar verlengen en verbruik je tegelijk niet nodeloos veel water en energie. Hoe je vaatwasser onderhouden: onze tips Je vaatwasser verdient het...

Test: Philips Airfryer Combi 7000-serie XXL

Test: Philips Airfryer Combi 7000-serie XXL

Airfryers stoten klassieke friteuses anno 2023 van hun troon. Je hoeft geen (of bijna geen) olie te gebruiken, je kan er veel meer mee doen dan enkel bakken en na gebruik zijn ze makkelijk schoon te maken. Ik heb de nieuwste parel uit het Philips-gamma, de Philips...