Voor jou getest: de Krups Quattro Force Arabica Picto espressomachine

Begin je de dag graag met een heerlijk kopje koffie? Wij ook! Helaas heb je daar ’s morgens niet altijd tijd voor. Wat doe je dan uit pure miserie? Net als wij, je eerste koffie drinken op het werk. Geef toe, da’s niet de lekkerste. Daarom hebben we bij Vanden Borre beslist om een echte espressomachine aan te schaffen: de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver. Beter dan de koffie uit ons automaat? Hieronder lees je ons verdict.
Par Julie

door | 2 oktober | In de keuken

De installatie

Stap 1: de espressomachine installeren. De Krups Quattro Force Arabica Picto is makkelijk te installeren omdat je ze vooraf niet hoeft te reinigen. Giet de koffiebonen in de bonenmaler. Wij hebben gekozen voor Damen-koffiebonen, ambachtelijk gebrande koffie.

Stap 2: gewoon het reservoir achteraan het toestel vullen. Minpuntje: er is geen streepje die het maximale waterniveau aanduidt. Doe er dus voldoende water in, maar overdrijf niet. De reservoirs van de espressomachine zijn doorzichtig. Je ziet dus duidelijk de hoeveelheid water en koffiebonen. Handig!

 

Het gebruik

Volgende stap: de koffiebereiding. Da’s heel eenvoudig. Plaats je kopje onder de schenktuit (die is in hoogte verstelbaar). Zet het toestel aan, kies de koffiesterkte en kies de hoeveelheid koffie via de draaiknop. En hup, je bent klaar! Je kan zelfs twee kopjes tegelijk maken als je wil. Klein nadeel: de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver maakt lawaai. Maar als je een heerlijke koffie wil, met perfect gemalen bonen, dan kan het niet anders.

En dan is het eindelijk zover: we gaan proeven. De smaak? Heerlijk! De koffie is perfect gedoseerd en goed warm. Een groot contrast met de slappe koffie uit ons automaat J En de geur is fantastisch. Zelfs onze collega Amélie, die geen fan is van koffie, heeft zin gekregen in een kopje.

Wij zitten met zo’n 10 personen in het bureau die de Krups Quattro Force regelmatig gebruiken. Het waterreservoir had voor ons dus iets groter mogen zijn zodat we het minder vaak moeten vullen. Maar met een capaciteit van 1,7 liter is het ideaal voor gezinnen. Bovendien kan je het reservoir eenvoudig verwijderen en te verplaatsen dankzij het handvat. En de bonenmaler? Daar kan je een heel pakje Damen-koffie van 250 g in plaatsen. Om je een idee te geven: met één zakje hebben wij ongeveer 35 koffies bereid.

Wij gebruiken de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver vooral om ‘normale’ koffie te bereiden. Natuurlijk kan je er veel meer mee, denk maar aan een lekkere ristretto of cappuccino. Voor deze test hebben wij een cappuccino bereid. Dit gebeurt manueel, via het stoompijpje. En, groot voordeel: in tegenstelling tot bij andere koffiemachines, kan je de koffie meteen toevoegen nadat je de melk hebt laten opschuimen.

En het onderhoud?

De installatie en het gebruik zijn heel simpel. Wel, er is nog goed nieuws: het onderhoud is dat ook! In tegenstelling tot bij andere volautomatische koffiemachines, hoef je de metalen maalschijven nooit te reinigen. Een controlelampje geeft aan wanneer het tijd is om het opvangbakje met koffiedik te ledigen. En het druppelopvangbakje? Dat bevat twee drijvers die helemaal zichtbaar worden van zodra het opvangbakje leeggemaakt moet worden.

En omdat wij ons espressotoestel zoveel gebruiken, moeten we het bakje regelmatig ledigen. Voor een grondige reiniging kan je altijd een kijkje nemen in de handleiding, waar alles duidelijk is uitgelegd. Een simpele reinigingstablet doet het werk in jouw plaats!

Ons besluit

Één ding staat vast: de Krups Quattro Force Picto is door het hele team goedgekeurd. Ze is makkelijk te gebruiken, zorgt voor heerlijke koffie en het onderhoud vraagt weinig tijd. Deze volautomatische espressomachine overtreft ons koffieautomaat. Mijn collega’s en ik zijn supertevreden!

Krups Quattro Force

In hetzelfde thema

Koffietest: Nespresso Vertuo Pop

Koffietest: Nespresso Vertuo Pop

De Nespresso Vertuo Pop-machine maakt van elk kopje koffie een echte beleving en is geschikt voor elke kopgrootte. Ze is gemaakt van 35% gerecycleerde kunststof. Als echte koffieliefhebster mocht ik deze machine bij mij thuis uittesten. Benieuwd of de Vertuo Pop in de...

Ontdek de nieuwe Kenwood Autograph Collection

Ontdek de nieuwe Kenwood Autograph Collection

Je keuken is even uniek als je handtekening, toch? En dus komt de premium zwarte en gesofisticeerde Autograph Collection van Kenwood als geroepen om naast heel veel praktisch en innovatief gebruiksgemak ook bakken extra stijl en glamour aan je leven toe te...