Home    In de keuken    Voor jou getest: de Krups Quattro Force Arabica Picto espressomachine

Voor jou getest: de Krups Quattro Force Arabica Picto espressomachine

Begin je de dag graag met een heerlijk kopje koffie? Wij ook! Helaas heb je daar ’s morgens niet altijd tijd voor. Wat doe je dan uit pure miserie? Net als wij, je eerste koffie drinken op het werk. Geef toe, da’s niet de lekkerste. Daarom hebben we bij Vanden Borre beslist om een echte espressomachine aan te schaffen: de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver. Beter dan de koffie uit ons automaat? Hieronder lees je ons verdict.
Par Julie

door | 2 oktober | In de keuken

De installatie

Stap 1: de espressomachine installeren. De Krups Quattro Force Arabica Picto is makkelijk te installeren omdat je ze vooraf niet hoeft te reinigen. Giet de koffiebonen in de bonenmaler. Wij hebben gekozen voor Damen-koffiebonen, ambachtelijk gebrande koffie.

Stap 2: gewoon het reservoir achteraan het toestel vullen. Minpuntje: er is geen streepje die het maximale waterniveau aanduidt. Doe er dus voldoende water in, maar overdrijf niet. De reservoirs van de espressomachine zijn doorzichtig. Je ziet dus duidelijk de hoeveelheid water en koffiebonen. Handig!

 

Het gebruik

Volgende stap: de koffiebereiding. Da’s heel eenvoudig. Plaats je kopje onder de schenktuit (die is in hoogte verstelbaar). Zet het toestel aan, kies de koffiesterkte en kies de hoeveelheid koffie via de draaiknop. En hup, je bent klaar! Je kan zelfs twee kopjes tegelijk maken als je wil. Klein nadeel: de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver maakt lawaai. Maar als je een heerlijke koffie wil, met perfect gemalen bonen, dan kan het niet anders.

En dan is het eindelijk zover: we gaan proeven. De smaak? Heerlijk! De koffie is perfect gedoseerd en goed warm. Een groot contrast met de slappe koffie uit ons automaat J En de geur is fantastisch. Zelfs onze collega Amélie, die geen fan is van koffie, heeft zin gekregen in een kopje.

Wij zitten met zo’n 10 personen in het bureau die de Krups Quattro Force regelmatig gebruiken. Het waterreservoir had voor ons dus iets groter mogen zijn zodat we het minder vaak moeten vullen. Maar met een capaciteit van 1,7 liter is het ideaal voor gezinnen. Bovendien kan je het reservoir eenvoudig verwijderen en te verplaatsen dankzij het handvat. En de bonenmaler? Daar kan je een heel pakje Damen-koffie van 250 g in plaatsen. Om je een idee te geven: met één zakje hebben wij ongeveer 35 koffies bereid.

Wij gebruiken de Krups Quattro Force Arabica Picto Silver vooral om ‘normale’ koffie te bereiden. Natuurlijk kan je er veel meer mee, denk maar aan een lekkere ristretto of cappuccino. Voor deze test hebben wij een cappuccino bereid. Dit gebeurt manueel, via het stoompijpje. En, groot voordeel: in tegenstelling tot bij andere koffiemachines, kan je de koffie meteen toevoegen nadat je de melk hebt laten opschuimen.

En het onderhoud?

De installatie en het gebruik zijn heel simpel. Wel, er is nog goed nieuws: het onderhoud is dat ook! In tegenstelling tot bij andere volautomatische koffiemachines, hoef je de metalen maalschijven nooit te reinigen. Een controlelampje geeft aan wanneer het tijd is om het opvangbakje met koffiedik te ledigen. En het druppelopvangbakje? Dat bevat twee drijvers die helemaal zichtbaar worden van zodra het opvangbakje leeggemaakt moet worden.

En omdat wij ons espressotoestel zoveel gebruiken, moeten we het bakje regelmatig ledigen. Voor een grondige reiniging kan je altijd een kijkje nemen in de handleiding, waar alles duidelijk is uitgelegd. Een simpele reinigingstablet doet het werk in jouw plaats!

Ons besluit

Één ding staat vast: de Krups Quattro Force Picto is door het hele team goedgekeurd. Ze is makkelijk te gebruiken, zorgt voor heerlijke koffie en het onderhoud vraagt weinig tijd. Deze volautomatische espressomachine overtreft ons koffieautomaat. Mijn collega’s en ik zijn supertevreden!

Krups Quattro Force

In hetzelfde thema

De keukentendensen van 2022

De keukentendensen van 2022

Een gelukkige keuken zorgt voor gelukkige gezinnen. De keuken is de bron van voedsel, comfort, familie en samenhorigheid. Gezinnen genieten van de tijd die ze er samen doorbrengen terwijl ze een maaltijd klaarmaken of ze vertellen er aan de eettafel hoe hun dag...

Welkom in de hightechkeuken

Welkom in de hightechkeuken

Maak het je gemakkelijk en kies voor keukentoestellen die je het werk vrijwel volledig uit handen nemen. De nieuwste generatie is voorzien van zoveel superhandige technologische snufjes dat je vrijwel alleen nog op de Aan-knop moet drukken.Multifunctionele kookrobot...

Test: Moulinex OW2208-broodbakmachine

Test: Moulinex OW2208-broodbakmachine

Een brood dreigt een pak duurder te worden… Reden genoeg om een broodmachine in huis te halen. Want geef nu toe, wat is er nu makkelijker en lekkerder dan er zelf eentje te maken? Maak kennis met deze automatische Moulinex OW2208-broodoven die ik onlangs heb mogen...

Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Microgolfovens vind je tegenwoordig in alle types en formaten, van behoorlijk eenvoudig tot super gesofisticeerd. Naast de grote namen zijn er ook merken die minder bekend in de oren klinken, maar soms heel interessante specifieke functies ontwikkelden. Wij helpen je...