Voor jou getest: de Philips L’OR Barista-koffiemachine

Onlangs heb ik de Philips L’OR Barista-koffiemachine getest! Ik heb tot 9 kopjes koffie per dag gedronken (zo lekker was het). En ik heb maar één woord: ‘geweldig’! Zin om te weten waarom ik dit toestel zo super vind? Lees het vervolg 😉

Door Luca

door | 30 augustus | In de keuken

De installatie

Do Something Great neon signWe beginnen bij het begin: ik open de doos en daar is de eerste verrassing! Er worden verschillende capsules van verschillende groottes meegeleverd! Goed nieuws: ik kan meteen koffie proeven als de installatie niet teveel tijd in beslag neemt… En da’s het geval: de installatie neemt minder tijd in dan verwacht. Ik haal het toestel uit de doos, plaats het op tafel en ik ben al bijna klaar! Visueel is dit koffietoestel ook een voltreffer. Sober en elegant.
De grootste troef wat mij betreft? Het langwerpige, cilindervormige waterreservoir. Het is echt heel praktisch en je kan ze makkelijk verwijderen. Ik vul het reservoir met water en hup, in een mum van tijd is de koffiemachine klaar voor gebruik!

Zoals bij elk koffietoestel, moet je eerst een koffie bereiden zonder capsules. Dit gaat heel snel. Heb je twijfels over het gebruik? Neem dan een kijkje in de handleiding en je begrijpt snel hoe alles werkt. Nadien ben je klaar om je eerste kopje koffie te degusteren 😊

Het gebruik

closeup photo of cactus against white backgroundNu het toestel aanstaat, plaats ik de capsule erin en bereid ik me voor om mijn eerste kopje koffie te proeven! De koffiemachine verwarmt het water supersnel: na amper 30 seconden kan je op de knop drukken. Perfect voor wanneer je gehaast bent (’s morgens bijvoorbeeld).

En dan nu de degustatie: heerlijk! Net zoals op restaurant! Ik heb in het verleden al veel andere koffiemachines met andere capsules mogen testen en die hebben me niet allemaal overtuigd. Dit is hier wel het geval. Ristretto, espresso, lungo… ik heb ze allemaal met plezier bereid en opgedronken.

En het onderhoud?

closeup photo of cactus against white backgroundEerst wil ik het graag hebben over het reservoir voor de lege capsules. Je kan er zeker een tiental lege capsules in kwijt. En da’s vrij veel in vergelijking met de meeste andere reservoirs. Je kan het reservoir in de vaatwasser plaatsen, net als de schenktuit. Handig om je toestel in perfecte staat te houden.

En de ontkalking? Heel eenvoudig! Koop gewoon een ontkalkingskit en volg de stappen in de handleiding. Het duurt ongeveer een halfuur vóór je toestel volledig ontkalkt is. Ik heb de machine zo’n 3 weken gebruikt, vóór ik ze heb ontkalkt. En ik heb geen smaakverschil geproefd. De koffie bleef even lekker.

Wat ik van deze fameuse Barista L’OR denk?

Ik ben heel erg tevreden! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat een capsule-machine me zoveel voldoening zou geven. Een overheerlijk kopje koffie, in één minuut bereid, da’s echt praktisch!

 

or

Philips L’OR Barista

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de Kärcher-ruitenwassers

Voor jou getest: de Kärcher-ruitenwassers

Samen met blogster Jeanne mocht ik een Kärcher-ruitenwasser testen. Jeanne gaat aan de slag met de WV6 Premium en ikzelf mag mijn mening geven over het kleinere broertje, de WV2 Premium Plus. Of we tevreden zijn van het resultaat. Let’s check!Kärcher WV6 Premium:...

Laurastar-stoomreiniger en -stoomgenerator uitgetest

Laurastar-stoomreiniger en -stoomgenerator uitgetest

Properheid en hygiëne zijn cruciaal in mijn gezin. Daarom hecht ik veel belang aan het kopen van degelijk schoonmaak- en reinigingstoestellen, die echt verschil maken in huis. Onlangs mocht ik met veel enthousiasme de Laurastar IZZI-stoomreiniger en de Lift Xtra...