Home    In de keuken    Voor jou getest: de Philips LatteGo

Voor jou getest: de Philips LatteGo

door | jun 14, 2019 | In de keuken

Bij Vanden Borre zijn we allemaal grote koffiedrinkers. We hebben echter één probleem: het brouwsel dat uit onze huidige koffiemachine komt, lijkt meer op gearomatiseerd water dan op echte koffie … Daarom besloten we de koe bij de horens te vatten en ons een echte koffiemachine aan te schaffen. En omdat sommige medewerkers nogal verzot zijn op ‘lattes’, kozen we voor de Philips LatteGo. Ons verdict na een week? Je leest het hieronder.

De test 

Het eerste wat ons opvalt als we het apparaat hebben uitgepakt, is het design. Jawel, dat is ook belangrijk 😉 De Philips LatteGo oogt niet alleen elegant, hij is ook vrij compact. En vindt dus moeiteloos een plaatsje in ons kantoor.

Voordat we kunnen proeven, moeten we nog 4 dingen doen. Ten eerste moeten we de stekker in het stopcontact steken (makkelijk) en ten tweede het waterreservoir vullen. Goed nieuws: de machine heeft een inhoud van 1,8 L. Oef, we zullen niet te vaak strootje moeten trekken om te zien wie het reservoir moet bijvullen. Ten derde moeten er koffiebonen in de koffiemaler. Al kan je ook gewoon gemalen koffie gebruiken.

 
En ten vierde, speciaal voor de cappuccinoliefhebbers: ook het melkreservoir moet worden gevuld. Ziezo, de Philips LatteGo is klaar voor gebruik.
 
Laten we onze koffie nu eens een persoonlijke toets geven. Daar speelt de machine haar sterkste troeven uit. Ze is immers voorzien van een heel intuïtief bedieningspaneel. We moeten alleen maar de machine aanzetten en de gewenste drank kiezen. Geen paniek: de LatteGo is niet uitsluitend voorbehouden voor latteliefhebbers. Je kan er namelijk 3 variëteiten mee klaarmaken: gewone koffie, cappuccino en espresso. En je kan nog meer personaliseren, want ook de sterkte en de hoeveelheid koffie kan je regelen.

Eenmaal de drank geselecteerd is, druk je op “Play”. Dat is alles! Oei, een minpuntje: de machine maakt vrij veel lawaai. Maar dat is nu eenmaal de prijs die je betaalt voor perfect gemalen koffie 😉 O ja, ook niet onbelangrijk: je hoeft echt niet te vechten voor die eerste koffie, want de LatteGo zet 2 kopjes tegelijk.

Tijd nu om die fameuze koffie eens te proeven. Voor de test hebben we twee soorten gezet: ‘gewone’ koffie en cappuccino. De 2 proevers waren unaniem: de koffie smaakt heerlijk maar de cappuccino scoort de meeste punten. “Het melkschuim is echt romig”, aldus onze tester.

En het onderhoud?

Het melkreservoir kan gewoon in de vaatwasser. De koffiegroep, het hart van de machine eigenlijk (daar waar de koffie wordt klaargemaakt), is volledig uitneembaar. Ten slotte is de Philips LatteGo ook voorzien van een AquaClean-filter. Je kan dus heel wat kopjes zetten voordat je de machine moet ontkalken.

Samengevat

De Philips Latte Go haalt het ruimschoots op onze koffiemachine in de gang. OK, ze maakt wat lawaai, maar de kwaliteit van de koffie en latte doet je dat heel snel vergeten. Om maar te zeggen: onze lattedrinkers zijn dolenthousiast!