Home    In de keuken    Voor jou getest: Vitamix Ascent 2500i

Voor jou getest: Vitamix Ascent 2500i

door | nov 30, 2017 | In de keuken

Eten is een passie. Gezond eten, is een kunst :-). Ik hou ervan om nieuwe recepten uit te proberen en heerlijke gerechten op tafel te brengen. Leuk dus dat ik de Vitamix Ascent 2500i mag testen. Deze high-end blender maakt zowel ijsjes als smoothies en soep in een mum van tijd klaar. Maar wat heeft deze blender allemaal in petto? We ontdekken het snel!

Een toestel dat opvalt

Qua afmetingen en design valt de Vitamix op. Dankzij zijn beker van 2 liter is deze blender ook geschikt voor grote gezinnen of voor wie graag grote hoeveelheden maakt om nadien in te vriezen. Voor een makkelijke mengeling zit er ook een handig mengstokje in de doos.

En nu naar de belangrijkste criteria: de functies! Ik bedien de Ascent 2500i super makkelijk via de 3 toetsen. Een pulsetoets links laat de blender enkele seconden op volledig vermogen draaien.


Rechts bevindt zich de aan-/uitknop. En daartussen vind je de toets waarmee je de snelheid regelt. Ik kan kiezen uit 10 manuele snelheden en 3 voorgeprogrammeerde modi: smoothie, ijs of soep. 50 seconden volstaan om een smoothie te mixen en soep bereid ik in amper 5 minuten.

In tegenstelling tot andere Vitamix-modellen is de Ascent 2500i voorzien van een scherm met de tijdsduur. Het voordeel? Je laat de blender nooit te lang aan staan. Andere innovatie: de NFC-verbinding tussen de beker en de basis van de Vitamix. Hierdoor detecteert de blender of de beker goed afgesloten is, vóór hij in gang schiet. Resultaat: geen enkel risico op spatten!

En het gebruik?

Alles verliep vlotjes. Je hoeft enkel de beker op het toestel te plaatsen, de ingrediënten toe te voegen en het gewenste programma te starten. De Vitamix doet de rest, en in een recordtijd!

Zijn sterkste punten? Ten eerste, de efficiëntie. De snelheid waarmee hij ingrediënten mixt is verbluffend. Ten tweede, zijn veelzijdigheid : smoothies en soep, maar ook plantaardige melk, pastasaus…

Geniaal als je graag varieert. Natuurlijk win je er ook veel tijd mee. In minder dan 10 minuten is soep klaar en je hoeft de groenten niet eerst te koken, super! De smaak? Ook op dat vlak ben ik tevreden: in een mum van tijd is mijn lekkere bereiding klaar.

Een negatief puntje is voor mij het geluid. Aangezien ik in een klein appartement woon, kan ik er niet omheen. Maar hij werkt snel, dus valt het zeker mee. Nog iets: de grootte van de beker is ideaal voor grote bereidingen, maar iets minder praktisch voor kleine hoeveelheden. Ik raad je aan om ook een kleinere opvangbak aan te schaffen. Zo heb je meer flexibiliteit.

Koude bereidingen, warme bereidingen: een recept voor ieders smaak!

Tijdens mijn testperiode van 2 weken, heb ik allerlei bereidingen gemaakt. Ik heb 3 eenvoudige recepten gekozen zodat je een overzichtje hebt van wat je allemaal met dit toestel kan doen. 

Groene smoothie 

 • Een rijpe banaan
 • Een appel
 • Een beetje spinazie
 • Een beetje melk (plantaardig of niet)
 • Agavesiroop (facultatief)
 • Plaats je ingrediënten in de beker en start het automatische programma. De smoothie is klaar in minder dan één minuut. Makkelijk en super lekker! En zoals beloofd, je smaakt de spinazie niet. Je kan het recept natuurlijk aanpassen door bv. een kiwi, granen, noten… toe te voegen

Butternut-pompoensoep met wortelen en zachte aardappelen

 • Een buttenut-pompoen in blokjes gesneden
 • 3 wortelen
 • Een ajuin
 • Een zachte aardappel
 • Water (de hoeveelheid hangt af van hoe dik je de soep wenst)

Enorme tijdswinst: je hoeft de groenten niet op voorhand te koken. Plaats de ingrediënten gewoon in de mengbeker, voeg water en kruiden toe. Je krijgt een heerlijke, warme soep in minder dan 6 minuten!

Ijsyoghurt met rode vruchten

 • 360 ml vanilleyoghurt
 • 1 soeplepel honing
 • 500 g bevroren rode vruchten

Je hoeft de proporties niet volledig te respecteren voor dit recept. Persoonlijk voegde ik minder yoghurt toe dan aangeraden en ik heb meer een sorbet gekregen… Maar wel heel lekker! En zoals gewoonlijk, via het automatische programma, ging alles vanzelf. Een super dessert. Of waarom zou je dit recept niet gebruiken als ontbijt? Voeg bananen toe, muesli, chiagranen en je bekomt een echt #instaready-ontbijt!

Mijn verdict?

Nu ik de Vitamix Ascent 2500i een paar weken heb getest, kan ik met een gerust hart zeggen dat het een efficiënt toestel is! Soep, ijs, smoothies… Niets houdt hem tegen. En hij is niet alleen veelzijdig, maar ook krachtig. Wil je investeren in een blender waarmee je snel heerlijke bereidingen maakt, dan is de Vitamix Ascent 2500i een heel goede keuze.