Home    In de keuken    Wake up coffee met de Krups YY4899FD-espressomachine

Wake up coffee met de Krups YY4899FD-espressomachine

Ben jij een echte koffielover? Goed nieuws: ik heb enkele weken de Krups YY4899FD-espressokoffiemachine uitgetest. Want ik kan zelf ook niet zonder mijn kopje koffie ’s ochtends, dus heb ik mij met veel plezier aan de test onderworpen. Benieuwd of deze machine mijn verwachtingen heeft ingelost? Ontdek het in mijn verslag!
DoorShana

door | 23 september | In de keuken

Prachtdesign

Krups

Bij het uitpakken van deze volautomatische espressomachine viel mijn oog meteen op het knappe matte design van het toestel. Héél stijlvol zo in het zwart, een prachtige eyecatcher op mijn keukenaanrecht. Bovendien is het ontwerp van de Krups YY4899FD goed gedacht: het toestel is namelijk gemaakt uit 62% gerecycled plastic dat tot 90 % recyclebaar is. Waw!

Eenvoudige touchdisplay

Krups

Vóór ik aan de slag ga, check ik eerst even de handleiding om de verschillende stappen even uit te voeren. Alles staat zeer goed uitgelegd. Ook de touchdisplay is heel gebruiksvriendelijk: met een simpele druk op het paneel met sneltoetsen kan ik zo mijn kopje koffie bereiden en de instellingen naar mijn smaak aanpassen (sterkte, hoeveelheid, temperatuur) of mijn favorieten beheren. Andere leuke functie: dankzij de verstelbare koffie-uitloop kan ik verschillende kopjeshoogtes gebruiken. Handig!

Het eerste tasje koffie

Krups

Time for coffee! Ik tik op ‘americano’ en laat de koffie lekker uit de machine vloeien, die geur alleen al! Deze koffiemachine biedt verschillende dranken, waaronder espresso, ristretto, cappuccino, latte macchiato en meer. En qua smaak? Wel, deze koffie is echt verrukkelijk, niets te maken met de padskoffie of koffie uit je koffiezetapparaat. Ik moet toegeven dat ik meer dan aangenaam verrast ben, wat een smaakbom.

Persoonlijk heb ik liever een straffere koffie dan ééntje die te flauw is. Met de functie ‘extra shot’ krijgt mijn koffie meer smaak, maar wordt hij niet bitterder. Een must! Ook koffie met melk is een mogelijkheid. Deze koffiemachine is namelijk voorzien van een melkopschuimer. Hoe werkt het? De melk wordt automatisch opgeschuimd via een externe slang. Zo krijg je een stevig en fluwelig schuimlaagje op je koffie.

Onderhoudsvriendelijk

Krups

En qua onderhoud? Dat is heel eenvoudig! Ik kan het koffieresidubakje en alle andere onderdeeltjes makkelijk uitnemen op ze te reinigen. Goed om te weten: het zelfreinigingssysteem heeft slechts 3 reinigingstabletten per jaar nodig. Da’s eigenlijk veel minder onderhoud dan mijn huidige automatische koffiemachine die ik al enkele jaren heb.

Het verdict

Krups

Deze elegante Krups volautomatische espressokoffiemachine is volgens mij een echte must-have voor koffieliefhebbers! Het gaat hier om een compacte, knappe en zeer gebruiksvriendelijke machine met handig touchscreen, die iedere ochtend een lach op mijn gezicht tovert met haar heerlijke verse koffie.

Krups

KRUPS YY4899FD

In hetzelfde thema

Je gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Je gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Heb je net een nieuwe Apple Mac gekocht en wil je al je documenten, programma's, gebruikersaccounts en instellingen overzetten? De Migratie-assistent kopieert al je bestanden van je oude Mac naar je nieuwe. Zo hoef jij dat niet handmatig te doen.Stap 1: de computers...

Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Ik ben een echte liefhebster van dancemuziek en mocht enkele weken doorbrengen met de draadloze Bose QuietComfort Earbuds II. Deze prachtige high-end oortjes zitten perfect in mijn oren bij eender welke activiteit: bij het sporten, bij het schoonmaken of bij het...

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900Dit is de test waar ik de afgelopen maanden eerlijk gezegd het meest naar heb uitgekeken: de Bose Smart Soundbar 900! Tovert hij mijn woonkamer samen met de Bose Bass Module 700 om tot een bioscoop? Je ontdekt het...