Wake up coffee met de Krups YY4899FD-espressomachine

Ben jij een echte koffielover? Goed nieuws: ik heb enkele weken de Krups YY4899FD-espressokoffiemachine uitgetest. Want ik kan zelf ook niet zonder mijn kopje koffie ’s ochtends, dus heb ik mij met veel plezier aan de test onderworpen. Benieuwd of deze machine mijn verwachtingen heeft ingelost? Ontdek het in mijn verslag!
DoorShana

door | 23 september | In de keuken

Prachtdesign

Krups

Bij het uitpakken van deze volautomatische espressomachine viel mijn oog meteen op het knappe matte design van het toestel. Héél stijlvol zo in het zwart, een prachtige eyecatcher op mijn keukenaanrecht. Bovendien is het ontwerp van de Krups YY4899FD goed gedacht: het toestel is namelijk gemaakt uit 62% gerecycled plastic dat tot 90 % recyclebaar is. Waw!

Eenvoudige touchdisplay

Krups

Vóór ik aan de slag ga, check ik eerst even de handleiding om de verschillende stappen even uit te voeren. Alles staat zeer goed uitgelegd. Ook de touchdisplay is heel gebruiksvriendelijk: met een simpele druk op het paneel met sneltoetsen kan ik zo mijn kopje koffie bereiden en de instellingen naar mijn smaak aanpassen (sterkte, hoeveelheid, temperatuur) of mijn favorieten beheren. Andere leuke functie: dankzij de verstelbare koffie-uitloop kan ik verschillende kopjeshoogtes gebruiken. Handig!

Het eerste tasje koffie

Krups

Time for coffee! Ik tik op ‘americano’ en laat de koffie lekker uit de machine vloeien, die geur alleen al! Deze koffiemachine biedt verschillende dranken, waaronder espresso, ristretto, cappuccino, latte macchiato en meer. En qua smaak? Wel, deze koffie is echt verrukkelijk, niets te maken met de padskoffie of koffie uit je koffiezetapparaat. Ik moet toegeven dat ik meer dan aangenaam verrast ben, wat een smaakbom.

Persoonlijk heb ik liever een straffere koffie dan ééntje die te flauw is. Met de functie ‘extra shot’ krijgt mijn koffie meer smaak, maar wordt hij niet bitterder. Een must! Ook koffie met melk is een mogelijkheid. Deze koffiemachine is namelijk voorzien van een melkopschuimer. Hoe werkt het? De melk wordt automatisch opgeschuimd via een externe slang. Zo krijg je een stevig en fluwelig schuimlaagje op je koffie.

Onderhoudsvriendelijk

Krups

En qua onderhoud? Dat is heel eenvoudig! Ik kan het koffieresidubakje en alle andere onderdeeltjes makkelijk uitnemen op ze te reinigen. Goed om te weten: het zelfreinigingssysteem heeft slechts 3 reinigingstabletten per jaar nodig. Da’s eigenlijk veel minder onderhoud dan mijn huidige automatische koffiemachine die ik al enkele jaren heb.

Het verdict

Krups

Deze elegante Krups volautomatische espressokoffiemachine is volgens mij een echte must-have voor koffieliefhebbers! Het gaat hier om een compacte, knappe en zeer gebruiksvriendelijke machine met handig touchscreen, die iedere ochtend een lach op mijn gezicht tovert met haar heerlijke verse koffie.

Krups

KRUPS YY4899FD

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...