Wake up coffee met de Krups YY4899FD-espressomachine

Ben jij een echte koffielover? Goed nieuws: ik heb enkele weken de Krups YY4899FD-espressokoffiemachine uitgetest. Want ik kan zelf ook niet zonder mijn kopje koffie ’s ochtends, dus heb ik mij met veel plezier aan de test onderworpen. Benieuwd of deze machine mijn verwachtingen heeft ingelost? Ontdek het in mijn verslag!
DoorShana

door | 23 september | In de keuken

Prachtdesign

Krups

Bij het uitpakken van deze volautomatische espressomachine viel mijn oog meteen op het knappe matte design van het toestel. Héél stijlvol zo in het zwart, een prachtige eyecatcher op mijn keukenaanrecht. Bovendien is het ontwerp van de Krups YY4899FD goed gedacht: het toestel is namelijk gemaakt uit 62% gerecycled plastic dat tot 90 % recyclebaar is. Waw!

Eenvoudige touchdisplay

Krups

Vóór ik aan de slag ga, check ik eerst even de handleiding om de verschillende stappen even uit te voeren. Alles staat zeer goed uitgelegd. Ook de touchdisplay is heel gebruiksvriendelijk: met een simpele druk op het paneel met sneltoetsen kan ik zo mijn kopje koffie bereiden en de instellingen naar mijn smaak aanpassen (sterkte, hoeveelheid, temperatuur) of mijn favorieten beheren. Andere leuke functie: dankzij de verstelbare koffie-uitloop kan ik verschillende kopjeshoogtes gebruiken. Handig!

Het eerste tasje koffie

Krups

Time for coffee! Ik tik op ‘americano’ en laat de koffie lekker uit de machine vloeien, die geur alleen al! Deze koffiemachine biedt verschillende dranken, waaronder espresso, ristretto, cappuccino, latte macchiato en meer. En qua smaak? Wel, deze koffie is echt verrukkelijk, niets te maken met de padskoffie of koffie uit je koffiezetapparaat. Ik moet toegeven dat ik meer dan aangenaam verrast ben, wat een smaakbom.

Persoonlijk heb ik liever een straffere koffie dan ééntje die te flauw is. Met de functie ‘extra shot’ krijgt mijn koffie meer smaak, maar wordt hij niet bitterder. Een must! Ook koffie met melk is een mogelijkheid. Deze koffiemachine is namelijk voorzien van een melkopschuimer. Hoe werkt het? De melk wordt automatisch opgeschuimd via een externe slang. Zo krijg je een stevig en fluwelig schuimlaagje op je koffie.

Onderhoudsvriendelijk

Krups

En qua onderhoud? Dat is heel eenvoudig! Ik kan het koffieresidubakje en alle andere onderdeeltjes makkelijk uitnemen op ze te reinigen. Goed om te weten: het zelfreinigingssysteem heeft slechts 3 reinigingstabletten per jaar nodig. Da’s eigenlijk veel minder onderhoud dan mijn huidige automatische koffiemachine die ik al enkele jaren heb.

Het verdict

Krups

Deze elegante Krups volautomatische espressokoffiemachine is volgens mij een echte must-have voor koffieliefhebbers! Het gaat hier om een compacte, knappe en zeer gebruiksvriendelijke machine met handig touchscreen, die iedere ochtend een lach op mijn gezicht tovert met haar heerlijke verse koffie.

Krups

KRUPS YY4899FD

In hetzelfde thema

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

De slogan “So Fly” van de DJI Mini 3 spreekt tot de verbeelding. Lukt het ook voor mij, een beginnende piloot, om vlot met de drone te vliegen en prachtige beelden vast te leggen? Je ontdekt het hier.Unboxing Wat er allemaal in je doos zit, hangt af van het pack dat...

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Ga jij tegenwoordig ook als kantoornomade door het leven? Je werkt gewoon overal waar je je laptop in goede omstandigheden kan neerplanten en waar het lekker warm is, de koffie oké is en de wifi het nooit laat afweten. En met deze topproducten erbij wordt het...

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?De Motorola Edge 30 Ultra belooft haarscherpe foto's (zelfs 's nachts!), een supersnelle processor, video's met indrukwekkende geluidskwaliteit en een uitstekende connectiviteit. Ik heb hem de hele week grondig...

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

De Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes beloven gebruikscomfort, een helder geluid en premium actieve ruisonderdrukking. Maar lossen ze die verwachtingen ook in? Dat heb ik voor jou getest. Hieronder ontdek je mijn bevindingen!Eerste blik op de oortjes De verpakking is...