Home    In de keuken    Word specialist in het maken van ijs!

Word specialist in het maken van ijs!

door | jun 10, 2016 | In de keuken

De zon is volop van de partij! Niets verfrissender dan een heerlijk smeuïg ijsje. Zeker als je ze zelf kunt maken! Dat is gemakkelijk: het enige wat je nodig hebt is een goed recept, kwaliteitsvolle ingrediënten en een ijsroommaker.

Hoe werkt een ijsroommaker?

De basis van een ijsroommaker wordt gevormd door een kom. Voordat je het toestel kunt gebruiken, moet de kom goed koud worden. Je moet ze dus minimum tien uur op voorhand in de diepvriezer zetten. Eens de kom koud genoeg is, kan je ze in het toestel terugplaatsen.

glace6

Giet vervolgens je bereiding voor ijs of sorbet in de kom, duw op de knop en klaar! De schroefbladen mengen alles goed door elkaar, en na 20 à 30 minuten is je ijs of sorbet klaar. Rest enkel nog: proeven!
Glace2

Wil je snel een grote hoeveelheid ijs bereiden? Kies dan voor een roomijsmachine met een koelturbine.De turbine genereert zelf de koude alsof het een microdiepvriezer was. Resultaat? Je hoeft het ijs niet in de diepvriezer te plaatsen. En je moet er ook geen uren op voorhand aan beginnen. Handig!

Bereid mangoroomijs om duimen en vingers bij af te likken!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 rijpe mango’s
  • 25 cl suikersiroop
  • 25 cl volle slagroom
  • 1 el witte rum

Bereiding

– Schil de mango’s en snij ze in kleine stukjes. Doe er vervolgens wat citroensap over, zodat de mango niet bruin wordt. – Mix de stukjes mango totdat je een puree hebt. Voeg daar de suikersiroop, slagroom en rum aan toe. – Giet je bereiding in de kom van de ijsroommaker en druk op de knop om het toestel te starten. – Smakelijk!
glace mangue