De zon is volop van de partij! Niets verfrissender dan een heerlijk smeuïg ijsje. Zeker als je ze zelf kunt maken! Dat is gemakkelijk: het enige wat je nodig hebt is een goed recept, kwaliteitsvolle ingrediënten en een ijsroommaker.
De basis van een ijsroommaker wordt gevormd door een kom. Voordat je het toestel kunt gebruiken, moet de kom goed koud worden. Je moet ze dus minimum tien uur op voorhand in de diepvriezer zetten. Eens de kom koud genoeg is, kan je ze in het toestel terugplaatsen.
Wil je snel een grote hoeveelheid ijs bereiden? Kies dan voor een roomijsmachine met een koelturbine.De turbine genereert zelf de koude alsof het een microdiepvriezer was. Resultaat? Je hoeft het ijs niet in de diepvriezer te plaatsen. En je moet er ook geen uren op voorhand aan beginnen. Handig!
Bereid mangoroomijs om duimen en vingers bij af te likken!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 rijpe mango’s
- 25 cl suikersiroop
- 25 cl volle slagroom
- 1 el witte rum
Bereiding