Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Microgolfovens vind je tegenwoordig in alle types en formaten, van behoorlijk eenvoudig tot super gesofisticeerd. Naast de grote namen zijn er ook merken die minder bekend in de oren klinken, maar soms heel interessante specifieke functies ontwikkelden. Wij helpen je om in het enorme aanbod net dat ene model te vinden dat perfect bij jouw behoeftes aansluit.

Door Vanden Borre Magazine

 

Vraag 1: inbouw of vrijstaand?

Bouw je aan een volledig nieuwe keuken en droom je van een plaatsbesparende wand waarin alle toestellen mooi ingewerkt zijn? Dan is dit het moment om een inbouwtoestel te nemen. Houd wel rekening met de hoogte van de voorziene nis. Staan je toestellen daarentegen gewoon op het werkblad of wil je in alle vrijheid kunnen kiezen waar je ze zet? Ga dan voor een vrijstaand model.

 

Vraag 2: opwarmen of koken?

Wil je vooral voedsel kunnen opwarmen en/of ontdooien? Kies dan een klassieke microgolfoven (eventueel met grill). Wil je ook echt kunnen koken, zoals met een traditionele oven? Overweeg dan een multifunctionele combi-microgolf. Voor gebak, kip of gebraad is met name een model met een bakplaat heel handig.

Vraag 3: wil je een draaischotel met een diameter van minstens 32 cm?

Je hebt die vooral nodig als je met grote borden of schotels wil werken of pizza’s wil bereiden. Anders kan je die optie gerust skippen.

 

Vraag 4: koop je vaak kant-en-klare gerechten?

Bepaalde toestellen hebben een voorgeprogrammeerde automatische kookfunctie voor populaire bereidingen. Op basis van het type en het gewicht van je gerecht weet zo’n oven exact welke functies hij moet activeren (bijvoorbeeld eerst ontdooien, dan opwarmen en tot slot grillen) en wanneer het gerecht klaar zal zijn. Sommige ovens geven zelfs aan op welke hoogte je de schotel bij voorkeur plaatst.

 

Vraag 5: hoe belangrijk is de kleur van het toestel?

Wit, zwart of zilverkleurig: als je een harmonieuze keuken wil die rust uitstraalt, kies je best toestellen die bij elkaar passen.

Geraak je er echt niet uit?

Hier vind je nog een pak extra tips rond aanvullende criteria zoals het vereiste volume, het type deur of de verschillende functies. Check zeker ook eens de microgolfovenwijzer op vandenborre.be. Of je kan een van onze productspecialisten om raad vragen via tel. 02 334 00 00. Je kan hen van maandag t.e.m. vrijdag bereiken van 8 tot 18uur en zaterdag van 9 tot 18 uur bereiken.

 

Meer informatie over onze diensten? Lees er alles over in Vanden Borre Magazine of op vandenborre.be.

 

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...