Home    In de keuken    Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Microgolfovens vind je tegenwoordig in alle types en formaten, van behoorlijk eenvoudig tot super gesofisticeerd. Naast de grote namen zijn er ook merken die minder bekend in de oren klinken, maar soms heel interessante specifieke functies ontwikkelden. Wij helpen je om in het enorme aanbod net dat ene model te vinden dat perfect bij jouw behoeftes aansluit.

Door Vanden Borre Magazine

 

Vraag 1: inbouw of vrijstaand?

Bouw je aan een volledig nieuwe keuken en droom je van een plaatsbesparende wand waarin alle toestellen mooi ingewerkt zijn? Dan is dit het moment om een inbouwtoestel te nemen. Houd wel rekening met de hoogte van de voorziene nis. Staan je toestellen daarentegen gewoon op het werkblad of wil je in alle vrijheid kunnen kiezen waar je ze zet? Ga dan voor een vrijstaand model.

 

Vraag 2: opwarmen of koken?

Wil je vooral voedsel kunnen opwarmen en/of ontdooien? Kies dan een klassieke microgolfoven (eventueel met grill). Wil je ook echt kunnen koken, zoals met een traditionele oven? Overweeg dan een multifunctionele combi-microgolf. Voor gebak, kip of gebraad is met name een model met een bakplaat heel handig.

Vraag 3: wil je een draaischotel met een diameter van minstens 32 cm?

Je hebt die vooral nodig als je met grote borden of schotels wil werken of pizza’s wil bereiden. Anders kan je die optie gerust skippen.

 

Vraag 4: koop je vaak kant-en-klare gerechten?

Bepaalde toestellen hebben een voorgeprogrammeerde automatische kookfunctie voor populaire bereidingen. Op basis van het type en het gewicht van je gerecht weet zo’n oven exact welke functies hij moet activeren (bijvoorbeeld eerst ontdooien, dan opwarmen en tot slot grillen) en wanneer het gerecht klaar zal zijn. Sommige ovens geven zelfs aan op welke hoogte je de schotel bij voorkeur plaatst.

 

Vraag 5: hoe belangrijk is de kleur van het toestel?

Wit, zwart of zilverkleurig: als je een harmonieuze keuken wil die rust uitstraalt, kies je best toestellen die bij elkaar passen.

Geraak je er echt niet uit?

Hier vind je nog een pak extra tips rond aanvullende criteria zoals het vereiste volume, het type deur of de verschillende functies. Check zeker ook eens de microgolfovenwijzer op vandenborre.be. Of je kan een van onze productspecialisten om raad vragen via tel. 02 334 00 00. Je kan hen van maandag t.e.m. vrijdag bereiken van 8 tot 18uur en zaterdag van 9 tot 18 uur bereiken.

 

Meer informatie over onze diensten? Lees er alles over in Vanden Borre Magazine of op vandenborre.be.

 

In hetzelfde thema

Je gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Je gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Heb je net een nieuwe Apple Mac gekocht en wil je al je documenten, programma's, gebruikersaccounts en instellingen overzetten? De Migratie-assistent kopieert al je bestanden van je oude Mac naar je nieuwe. Zo hoef jij dat niet handmatig te doen.Stap 1: de computers...

Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Ik ben een echte liefhebster van dancemuziek en mocht enkele weken doorbrengen met de draadloze Bose QuietComfort Earbuds II. Deze prachtige high-end oortjes zitten perfect in mijn oren bij eender welke activiteit: bij het sporten, bij het schoonmaken of bij het...

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900Dit is de test waar ik de afgelopen maanden eerlijk gezegd het meest naar heb uitgekeken: de Bose Smart Soundbar 900! Tovert hij mijn woonkamer samen met de Bose Bass Module 700 om tot een bioscoop? Je ontdekt het...