Home    In de keuken    Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Zo kies je jouw nieuwe microgolfoven

Microgolfovens vind je tegenwoordig in alle types en formaten, van behoorlijk eenvoudig tot super gesofisticeerd. Naast de grote namen zijn er ook merken die minder bekend in de oren klinken, maar soms heel interessante specifieke functies ontwikkelden. Wij helpen je om in het enorme aanbod net dat ene model te vinden dat perfect bij jouw behoeftes aansluit.

Door Vanden Borre Magazine

 

Vraag 1: inbouw of vrijstaand?

Bouw je aan een volledig nieuwe keuken en droom je van een plaatsbesparende wand waarin alle toestellen mooi ingewerkt zijn? Dan is dit het moment om een inbouwtoestel te nemen. Houd wel rekening met de hoogte van de voorziene nis. Staan je toestellen daarentegen gewoon op het werkblad of wil je in alle vrijheid kunnen kiezen waar je ze zet? Ga dan voor een vrijstaand model.

 

Vraag 2: opwarmen of koken?

Wil je vooral voedsel kunnen opwarmen en/of ontdooien? Kies dan een klassieke microgolfoven (eventueel met grill). Wil je ook echt kunnen koken, zoals met een traditionele oven? Overweeg dan een multifunctionele combi-microgolf. Voor gebak, kip of gebraad is met name een model met een bakplaat heel handig.

Vraag 3: wil je een draaischotel met een diameter van minstens 32 cm?

Je hebt die vooral nodig als je met grote borden of schotels wil werken of pizza’s wil bereiden. Anders kan je die optie gerust skippen.

 

Vraag 4: koop je vaak kant-en-klare gerechten?

Bepaalde toestellen hebben een voorgeprogrammeerde automatische kookfunctie voor populaire bereidingen. Op basis van het type en het gewicht van je gerecht weet zo’n oven exact welke functies hij moet activeren (bijvoorbeeld eerst ontdooien, dan opwarmen en tot slot grillen) en wanneer het gerecht klaar zal zijn. Sommige ovens geven zelfs aan op welke hoogte je de schotel bij voorkeur plaatst.

 

Vraag 5: hoe belangrijk is de kleur van het toestel?

Wit, zwart of zilverkleurig: als je een harmonieuze keuken wil die rust uitstraalt, kies je best toestellen die bij elkaar passen.

Geraak je er echt niet uit?

Hier vind je nog een pak extra tips rond aanvullende criteria zoals het vereiste volume, het type deur of de verschillende functies. Check zeker ook eens de microgolfovenwijzer op vandenborre.be. Of je kan een van onze productspecialisten om raad vragen via tel. 02 334 00 00. Je kan hen van maandag t.e.m. vrijdag bereiken van 8 tot 18uur en zaterdag van 9 tot 18 uur bereiken.

 

Meer informatie over onze diensten? Lees er alles over in Vanden Borre Magazine of op vandenborre.be.

 

In hetzelfde thema

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Drie supercadeaus voor een SuperMama

Liet mama het voorbije jaar wel eens verstaan dat haar laptop stilaan aan vervanging toe is? Sakkert ze geregeld dat de waterkoker veel te traag is of eigenlijk niet de gewenste temperatuur haalt? Of heeft ze dringend nood aan een betrouwbaar extern geheugen? Jij weet...

Action cam GoPro Hero 10: de test

Action cam GoPro Hero 10: de test

Ooit al filmpjes gezien van skiërs of fietsers die tegen waanzinnige snelheden een berg afvliegen? Die beelden maken ze in veel gevallen dankzij een GoPro-camera. En guess what, de afgelopen dagen kreeg ik de kans om de GoPro Hero 10 te testen. Trek jij met mij op...

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S8 Series

Ik mocht de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Series drie weken testen. Wat zijn hun sterke punten en zijn ze alle lof waard? Lees mijn indrukken over de Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra!Knap design in 3 formaten Heel benieuwd, haal ik de drie...

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Voor jou getest: de Canon EOS R6-hybride camera

Product- en reisfotografie, maar ook video's voor cinema en sociale media zijn mijn passie. Ik was dus in de wolken toen ik de Canon EOS R6-kit en de RF 24-105mm F4-7.1-lens mocht uittesten. Zelf werk ik vooral met fototoestellen van Sony, dus het was een uitdaging om...