Home    In de keuken    Zo zorg je voor een retrotoets in je keuken

Zo zorg je voor een retrotoets in je keuken

door | feb 28, 2020 | In de keuken

De keuken is vooral een plek waar we nieuwe technologische snufjes met open armen ontvangen. Maar het oog wil ook wat! Houd jij wel van een retro vibe? Dan ken je vast de retrokeukentoestellen van SMEG al. We vertellen je er graag wat meer over!

Hoe het allemaal begon

SMEG is vandaag een van de meest toonaangevende fabrikanten van keukenapparatuur, maar het verhaal van het merk begint al in de 19eeeuw.

 

Toen begonnen de leden van de familie Bertazzoni hun vaardigheden als smid aan te wenden voor het maken van fornuizen. In 1948 richtte Vittorio Bertazzoni uiteindelijk het bedrijf op dat we vandaag nog kennen. Van een kleine lokale smederij groeide het zo uit tot een internationale speler die in maar liefst 15 landen op vijf continenten vertegenwoordigd is. En hun fornuizen? Die zijn nog steeds prachtig!

Retro please!

De iconische fornuizen en koelkasten zijn ongetwijfeld de populairste producten van het merk, maar ook de kleinere toestellen, zoals een citruspers of een waterkoker, winnen aan terrein.

Hun elegante ontwerp en sobere branding straalt een tijdloze klasse uit die perfect wordt aangevuld met tal van retrokleuren.

Van stoer zwart tot poppy roze, alles kan!

smeg

Nieuwe technologie

Maar het merk staat niet stil. Ze kijken verder dan alleen de bekende retrostijl en omarmen nieuwe technologie. Dat zie je bv. in hun nieuwe serie inductiekookplaten met intuïtieve bediening en energievriendelijke functies. Dezelfde vakkennis, een nieuwe stap.

 

Nog meer nieuwe producten ontdekken? Je vindt ze allemaal in het Vanden Borre Magazine.