Home    Schoonheid & Welzijn    4 voordelen van slimme tandenborstels

4 voordelen van slimme tandenborstels

door | apr 22, 2016 | Schoonheid & Welzijn

Bluetooth vind je al in je smartphone, in je soundbar, maar nu ook in je tandenborstel. Inderdaad, door deze draadloze technologie kan je nu je tandenborstel aan je smartphone koppelen. Maar wat zijn daarvan de voordelen? Dat zetten wij graag even voor je op een rijtje.

  1. Begeleiding als je je tanden poetst

20160418_small_09
Tandartsen raden voor je dagelijkse reiniging een poetsduur van twee minuten aan. Dat betekent dus een halve minuut per kwadrant van je mond. Maar dat is langer dan je denkt, en meestal poetsen we veel minder lang! De app op je smartphone kan je helpen en informeren hoe lang je nog moet poetsen, en je tonen wat je al gepoetst hebt. Soms zie je zelfs een schema van je gebit, waarop je alles duidelijk kunt controleren.

  1. Handige extra informatie

Naast je poetsduur geeft de app je nog veel meer handige informatie. Je krijgt bijvoorbeeld een melding als je te hard op je tandenborstel drukt, en je ziet duidelijk welke gebieden van je gebit wat meer aandacht nodig hebben.

  1. Ook je tandarts is verbonden

De functies van de slimme tandenborstels beperken zich niet tot de badkamer. Je kunt er namelijk je voortgang mee volgen (performance tracking), wat achteraf interessant kan zijn voor je tandarts. En de app herinnert je er aan wanneer het tijd is voor je jaarlijkse controle bij de tandarts.
20160416_small_05

  1. Blijf geïnformeerd tijdens het poetsen

Verveel je je tijdens het tandenpoetsen? Ook dat is verleden tijd met slimme tandenborstels. Via de app kan je namelijk tijdens het poetsen het nieuws lezen of bekijken welk weer voor die dag voorspeld wordt. Zo ben je meteen helemaal mee en klaar voor een nieuwe dag!