Home    Schoonheid & Welzijn    5 weken met de Revitive-toestellen

5 weken met de Revitive-toestellen

door | okt 21, 2019 | Schoonheid & Welzijn

Heb je vaak last van zware benen? Pijn aan de enkels of de knieën? Ik wel en net daarom was ik geïnteresseerd in de Revitive-apparaten. Ik heb 5 weken doorgebracht met het Revitive Arthrose Knee-toestel dat werkt via elektrische stimulatie, het ultrasone therapietoestel en de pijnstiller. Benieuwd of deze toestellen echt efficiënt zijn?

Revitive Arthrose Knee

Voor wie en voor wie niet?

Revitive Arthrose Knee
Eerst en vooral neem ik de uitgebreide handleiding door. Het loont de moeite om alles eerst te lezen. De Revitive Arthrose Knee is efficiënt voor mensen met artrose in de knieën. Maar je pakt er ook andere kwaaltjes mee aan zoals zware benen. In de handleiding lees ik ook voor wie het toestel niet geschikt is: mensen met een pacemaker, verzwakte spieren of indien je zwanger bent bijvoorbeeld.

Aan de slag

Ik plaats de Revitive Arthrose Knee op de grond, stel de timer in en kies de intensiteit. Vervolgens zet ik me comfortabel in de zetel en plaats ik mijn voeten op het toestel. Ik gebruik het IsoRocker-systeem zodat ik hiel-teen bewegingen kan maken voor minder druk op mijn enkels. Tijdens de behandeling kijk ik tv of lees ik een boek 😉 Ik voel mijn spieren samentrekken, maar ondervind geen pijn. Het zijn eerder prikkels.
Revitive Arthrose Knee

Handige afstandsbediening

Revitive Arthrose Knee
Aangezien ik vooral last heb van zware kuiten, kies ik voor een dagelijkse behandeling van 20 minuten op de 12 de stand. Via de afstandsbediening verlaag of verhoog ik makkelijk de intensiteit. Tip: zet de intensiteit in het begin vrij laag. Je kan het geleidelijk aan verhogen. Afhankelijk van hoeveel pijn je ervaart, kan je kiezen uit 99 standen.

Bijgeleverde elektroden

Heb je last van artrose, dan kan je de meegeleverde elektroden gebruiken. Er zijn 2 grote elektroden voor de knie en 2 kleinere elektroden voor andere delen van het lichaam zoals je rug, schouders of armen.

Revitive ultrasone therapietoestel

Na het sporten, zwelt mijn enkel vaak op. Het ultrasone therapietoestel komt dus goed van pas. Vóór ik het toestel inschakel, smeer ik er de meegeleverde gel op. Doe maar een goede laag indien je het apparaat meer dan een kwartier wenst te gebruiken. Zonder voldoende gel komt je huid na een tijdje rechtstreeks in contact met de plaat. Via cirkelvormige bewegingen op de gezwollen zone, behandel ik mijn enkel 15 minuten per sessie (zo’n 2 keer per week). Wanneer ik op het pijnlijkste deel beweeg, heb ik wel wat pijn, maar het resultaat is er! Het enige minpuntje is dat de bijgeleverde gel vrij snel op geraakt.
Revitive UltrasoundsRevitive Ultrasounds

De Revitive-pijnstiller

Ik heb de pijnstiller van Revitive één keer getest toen ik last had van lage rugpijn. Eerst plaats ik de batterij in het toestel en plak ik de twee gelpads op de elektrodezones. Nadien plaats ik de pijnstiller op mijn rug en via de knoppen stel ik eenvoudig de gewenste intensiteit in. Handig: het toestel schakelt zichzelf uit na de behandeling. Let er wel op dat je de gelpads correct aanbrengt, want ik had ze bijna verkeerd geplakt 😏

De Revitive-toestellen: mijn verdict

Revitive Arthrose Knee
De Revitive Arthrose Knee is het ideale apparaat voor mensen die dagelijkse pijn ondervinden door artrose of mensen met een slechte bloedsomloop. Ik vind het toestel heel efficiënt voor zware benen. Aangezien ik zelf geen artrose heb, kan ik hier mijn mening niet over geven. Wel hebben de andere Revitive-apparaten met elektrostimulatie, zoals de Revitive Medic, goede reviews gekregen.

Revitive Ultrasounds
Het ultrasone therapietoestel is makkelijk in gebruik. Gewoon opladen, de gewenste tijd kiezen en de intensiteit, de gel erop smeren en zacht rondjes draaien op de pijnlijke zone. Het toestel lijkt op het apparaat dat mijn kinesist gebruikte, na mijn enkelblessure. Ik denk dat ik dit toestel nog vaak zal nodig hebben 😉

Revitive Painkiller
Met de pijnstiller verlicht je tijdelijk pijn in je onderrug, schouders, armen en benen.

Als je regelmatig pijn hebt in de benen, knieën of rug zijn de Revitive-toestellen hun investering waard. Check op voorhand goed welke klachten je hebt en welk van de drie apparaten je het beste zal helpen om de pijn te verlichten. Ga ook na of je de toestellen wel mag gebruiken, want zoals vermeld zijn ze niet geschikt voor iedereen.