Home    Schoonheid & Welzijn    Voor jou getest: stijltang Babyliss Steam Pure 2-in-1

Voor jou getest: stijltang Babyliss Steam Pure 2-in-1

door | mei 11, 2017 | Schoonheid & Welzijn

Glanzend, zacht en soepel haar. Steil of met krullen. Die belofte kreeg ik van de Steam Pure 2-in-1 van Babyliss. De stijltang beschikt daarvoor over een keramische afwerking, ionische functie en vooral een unieke microstoom-functie. Die laatste verspreidt minuscule stoomdeeltjes  die je haren in één-twee-drie steil maken. Perfect voor wispelturig haar. Tenminste, op papier. Maakt de Steam Pure zijn belofte ook waar? Ik ging aan de slag met de stijltang en probeerde enkele kapsels uit.

Eerste indruk

Babyliss Steam Pure 2-en-1Het was de eerste keer dat ik een stijltang met stoomfunctie gebruikte. Ik vreesde dat zoiets niet eenvoudig zou zijn, maar met behulp van de meegeleverde instructies verliep het eerste gebruik best vlot.

Je merkt meteen dat je een kwaliteitsproduct in handen houdt. De tang weegt meer dan het apparaat dat ik gewoon ben, en voelt veel steviger aan. Met enkele knoppen bepaal je de temperatuur en activeer je de stoomfunctie. Je kiest uit 5 temperatuurstanden, van 150 tot 230 °C. De platen zijn vrij breed, wat ideaal is voor lang haar. Daarnaast krijg je allerlei accessoires bij je toestel: een hittebestendig zakje, twee verwijderbare uiteinden voor precisiewerk en een pipet om water bij te vullen.

Het waterreservoir bevindt zich aan de bovenkant van de stijltang. Om het reservoir te vullen, neem je het eerst uit je apparaat. Dan open je het kapje en gebruik je de pipet om gedestilleerd water toe te voegen. Opgelet: dit lukt alleen wanneer je toestel niet is aangesloten. Pas daarna steek je de stekker in het stopcontact, kies je de gewenste temperatuur, en activeer je eventueel de stoomfunctie.

Bij het eerste gebruik kan de Steam Pure een raar geurtje verspreiden. Soms hoor je ook een sissend geluid. Geen zorgen: dat komt door de ionische functie.

Steilen

Babyliss Steam Pure 2-en-1 lissageDe eerste keer maakte ik gebruik van de stoomfunctie. De avond voordien had ik mijn haar laten drogen in de openlucht. Het was dus vrij dof, opgekruld en weerspannig.

Ik was meteen onder de indruk van het gemak waarmee de keramische platen over mijn haren gleden. Dat was niet te vergelijken met de andere stijltangen die ik al uitprobeerde. Ook de microstoom-functie bleek superefficiënt. Je hoeft maar één keer over elke lok te gaan. De ionische functie, tot slot, gaat statische elektriciteit tegen. Extra handig voor mensen met dun haar, zoals ik.

Het resultaat is overduidelijk op de foto’s. In een paar minuten tijd kreeg ik steile, gladde en zachte haren die bovendien hun volume behielden. Bovendien overleefde mijn look de hele dag. Alleen de puntjes van mijn haar leken wat droog, maar dat is omdat ze vooraf al beschadigd waren. In het algemeen was ik in de wolken.

Babyliss Steam Pure avant-après

Krullen

Babyliss Steam Pure bouclesSteilen was dus een succesverhaal. Maar bij het krullen bleef ik wat op mijn honger zitten. Het apparaat zelf werkt perfect, niets op aan te merken. De gebogen zijden helpen je om mooie, volle krullen te maken. De beknopte handleiding legt helder uit hoe je je haren op verschillende manieren kunt krullen. En dankzij de roterende draad voer je die instructies vlot uit.

De siliconen uiteinden wisten me minder te overtuigen. Als je ze op de platen schuift, zou het gemakkelijker moeten worden om het toestel te gebruiken. Maar omdat je ze niet echt vastmaakt, hebben ze helaas de neiging om eraf te vallen. Niet zo handig. En als je te dichtbij komt met een lok, trekken de uiteinden soms wat aan je haar.

Toegegeven: eens je het wat in de vingers hebt, vormen de uiteinden eigenlijk geen probleem meer. Ik lette erop  dat ik de stijltang correct gebruikte, en kreeg zo hele mooie krullen in minder dan 20 minuten. Dat is snel, want met een krultang ben ik vaak langer bezig.

Net als bij het steilen was het eindresultaat helemaal zoals gehoopt. De krullen zijn flexibel en je haar blijft glanzend en zacht. Omdat ik geen lak gebruikte, bleven de krullen niet lang hangen in mijn dun haar. Wil je een hele dag genieten van je krullen? Dan gebruik je volgens mij beter ook een stylingproduct zoals haarlak.

De eindbeoordeling voor krullen is dus positief. Alleen de opzetbare uiteinden zijn nog voor verbetering vatbaar.

Het verdict

De Steam Pure-stijltang van Babyliss levert niet alleen tijdswinst op, maar ook plaatswinst, want het is een 2-in-1. Het vraagt een beetje oefening om haar gewoon te worden, maar het resultaat is meer dan de moeite. Bovendien is ze perfect geschikt voor verschillende soorten haar. Dankzij de aanpasbare temperatuur, de microstoom en de keramische platen maakt het toestel zowel dun, fragiel haar als dik, borstelig haar gelukkig. Kortom, deze stijltang is een must have als je regelmatig van kapsel wilt veranderen zonder je haar kapot te maken.