Home    Schoonheid & Welzijn    De Braun Silk-Expert PL5117 voor jou getest

De Braun Silk-Expert PL5117 voor jou getest

De zomer is in aantocht en dat betekent: zon, cocktails, kleedjes … En dus je benen om de 4 à 5 dagen weer volledig afscheren. Ben je dat ook zo moe? Dat snap ik! Meer dan twee maand lang heb ik het Braun Silk-Expert PL5117 IPL-ontharingssysteem mogen uittesten. Benieuwd naar het resultaat? Je ontdekt alles over dit toestel in mijn artikel.

Door Shana

door | 10 april

Wat zit er in de doos?

  • de Silk-expert Pro 5
  • een precisiehoofd
  • een Venus Extra Smooth-scheermesje
  • een transformator inclusief snoer en stekker
  • een zeer volledige handleiding
  • en last but not least een reisetui met rits om alles mooi op te bergen.

De eerste stap

Eerst verwijder ik zichtbaar haar op mijn benen vooraleer ik het toestel gebruik. Hoe? Dan kan makkelijk met het bijgeleverde Venus Extra Smooth-scheermesje. Om het behandelingsraam intact te houden, zorg ik ervoor dat echt alle haartjes om mijn huidoppervlak goed verwijderd zijn. Nadien dep ik mijn benen droog.

Keuze tussen 2 behandelingsfases

Naargelang het oppervlak dat ik wens te behandelen, kan ik kiezen tussen 2 behandelingsmodi:
• De glijmodus: gebruikt meer flitsen voor een snelle en efficiënte behandeling van grote zones zoals benen (behulp van de standaardkop)
• De stempelmodus: voor kleine, moeilijk te bereiken zones zoals mijn gezicht, bikinilijn, oksels, knieën, schenen, enkels. Daarvoor gebruik ik best de precisiekop.

Ik heb me vooral geconcentreerd op mijn benen en heb dus meestal gekozen voor de methode waarbij ik met het IPL-toestel over mijn benen glij.

Detectie van mijn huidtint

Ik steek het stroomsnoer in het stopcontact en druk op de zachte modus (knop met het veertje) om het toestel aan te zetten. De ledstroombalken lichten op en de ventilator begint even te draaien. Ziezo, mijn IPL-apparaat is er klaar voor. Ik plaats dus het toestel tegen de huid van linker been zodat het eerst mijn tint kan lezen en de juiste lichtintensiteit kan selecteren. Het apparaat geeft zelf aan wanneer het klaar is om te flitsen.

De opstartfase

Bij de opstartfase heb ik één behandeling per week nodig en dat zo’n 4 à 12 weken. Hoe ga ik te werk? Ik plaats het behandelingsraam stevig op mijn huid, ik druk op de behandelingsknop en hou deze ingedrukt: het apparaat begint te flitsen met rode flashen. Ik beweeg het toestel langzaam en ononderbroken van beneden naar boven over mijn linker been. En doe zo voort bij mijn rechter been. Je hoeft geen schrik te hebben: deze behandeling is volledig pijnloos!

Opgelet: als het toestel niet meer flitst, komt de Braun Silk-expert Pro 5 niet genoeg in contact met mijn huid. Ik moet er dus op letten dat het toestel altijd mooi tegen mijn been glijdt in een parallelle beweging.

De onderhoudsbehandeling

Na 12 weken moet ik om de 1 à 2 maand de IPL-behandeling nog eens herhalen. Maar ik hoefde zelfs niet door te gaan tot de 12de week omdat ik geen haar meer zag groeien. Ik ben dan meteen mogen overschakelen op de onderhoudsbehandelingen.

Na de behandeling

Ik haal de stekker uit het stopcontact nadat ik klaar bent met de behandeling. Er wordt wel aanbevolen om een zonnebrandmiddel met SPF 15 te gebruiken op plaatsen die aan zonlicht kunnen worden blootgesteld.

En Braun raadt ook aan om kunstmatige lichtbronnen, zoals zonnebanken en solariums, te vermijden.

Het is ook best dat ik tot 24 uur na de behandeling iedere activiteit of huidproducten die mijn huid kunnen irriteren, vermijd. Zo ben ik zeker dat ik geen irritatie veroorzaak, zoals jeuk en roodheid op de behandelde plaatsen.

Het onderhoud

Na iedere behandeling maak ik mijn IPL-toestel schoon een droog, pluisvrij doekje. Ook de glazen filter mag ik proper maken maar ik wacht tot even tot ze volledig afgekoeld is. Goed om te weken: ik mag het apparaat niet afspoelen en niet onder water dompelen. Best is om het toestel en accessoires voorzichtig te reinigen met een droge doek zodat het optimaal blijft werken.

Het verdict

Tevreden? Nou en of! De Braun Silk-expert Pro 5 is wel degelijk een veilig en snel IPL-toestel dat mijn haargroei blijvend vermindert in slechts een paar weken tijd. Hij past zich ook automatisch aan mijn huidtint aan wat zorgt voor een optimale veiligheid en efficiëntie. Ik heb echt aangenaam verrast! Ik hoef niet meer om de 4 dagen mijn benen te scheren onder de douche met een scheermesje en bovendien heb ik ook geen last meer van jeukende benen of rode bobbeltjes…

Eindelijk een hele zomer met gladde benen zonder enige moeite. Dit IPL-toestel is zonder twijfel mijn nieuwe summerbuddy! Thanks Braun, je zal veel vrouwen gelukkig maken 😉

BRAUN Silk-Expert PL5117

In hetzelfde thema

Ik mag (weer) op reis en ik neem mee …

Ik mag (weer) op reis en ik neem mee …

We hebben ‘m dubbel en dik verdiend: een zwoele zomer om ‘u’ tegen te zeggen. Laat de voorpret beginnen en haal één van deze toffe draadloze tools in huis die je vakantie thuis én op locatie nog leuker maken.Draadloos virtueel tekenen De Galaxy Tab S7 (11") en Galaxy...