Home    Schoonheid & Welzijn    De Philips OneBlade Pro voor jou getest

De Philips OneBlade Pro voor jou getest

door | feb 3, 2017 | Schoonheid & Welzijn

Een scheerapparaat en tondeuse in één: met deze all-in-one styler kan je je baard scheren, trimmen en stylen. De OneBlade Pro is geschikt voor elk type baard. Of deze beloften van Philips waar zijn? Ik nam de proef op de som en heb hem voor jou getest!

Mijn eerste indruk

Wat meteen opvalt wanneer ik de Philips OneBlade Pro QP6520 uit zijn verpakking haal, is het elegante ontwerp van dit hybride toestel. Ik ben verrast door het gewicht en de afmetingen: superlicht en iets groter dan een tandenborstel. Dit ergonomische apparaat past perfect in mijn hand.
20170201_small_09

Wat zit er nog in de doos? Een precisiekam met 14 standen, een reisetui, een oplader, een staander en een korte beschrijving, waardoor ik snel aan de slag kan. Het fluo scheermesje is reeds op het toestel bevestigd. Ik ben nieuwsgierig en probeer de precisiekam meteen op het apparaat te plaatsen. Meestal steken dan de eerste ergernissen de kop op. Met deze OneBlade Pro lukt het me echter vlot. Alles klikt perfect in elkaar.
20170201_small_04

 

Even later plaats ik de Philips OneBlade Pro op zijn lader. Praktisch: hij neemt weinig plaats in. Wat ik ook wel handig vind? Het kleine led-scherm op het handvat die de status van de batterij weergeeft.
20170201_small_11

Mijn eerste gebruik

Na 45 minuten gebruik ik mijn intussen volledig opgeladen Philips OneBlade Pro QP6520 voor de allereerste keer. Ik haal hem van de staander en begin me te scheren. Het dubbelzijdige mesje is super praktisch want het scheert in twee richtingen. Ik reinig het mesje en het waterbestendige toestel onder de kraan. Nadien plaats ik de precisiekam terug op de Philips OneBlade Pro. Ik wil de andere zones van mijn baard trimmen. Opnieuw ben ik verrast: ik hoef geen 36 keer over hetzelfde gebied te gaan. Alles gaat vlot en ik heb de look die ik wou.
20170201_small_05

Mijn verdict

De Philips OneBlade Pro QP6520 is een praktische en veelzijdige tondeuse. Ik heb mijn baard makkelijk de stijl gegeven die ik wou. Zijn lichte gewicht en compacte vorm zorgen voor een grote ergonomie. Ik vind het echt een aanrader voor wie snel zijn baard wil stylen. De sterkste troeven van dit toestel? Het dubbelzijdige mesje, de 14 lengtestanden, de waterbestendigheid en de autonomie van 90 minuten. En last but not least: je kan hem ook gebruiken terwijl hij oplaadt, wat niet altijd het geval is bij andere tondeuses en scheerapparaten.
20170201_small_02

Het kleine broertje van de OneBlade Pro QP6520

Ik heb de QP6520 voor jou getest, maar er bestaan 2 modellen van deze OneBlade Pro. Ze hebben exact dezelfde functies: scheren, trimmen en stylen en ze zijn ook allebei waterbestendig. Wat is het verschil dan? De OneBlade Pro QP6520 biedt een autonomie van 90 minuten en 14 lengtestanden terwijl de QP6510 een autonomie van 60 minuten biedt en over 12 lengtestanden beschikt. Ze hebben ook allebei een andere kleur: de ene is grijs en de andere is zwart. Aan jou de keuze!