Home    Schoonheid & Welzijn    De verschillende soorten scheerapparaten

De verschillende soorten scheerapparaten

Scheerapparaat met scheerkoppen, trimmer, bodygroom, multigroom,… Vind je het moeilijk kiezen? Alles hangt af van het scheertype die je wenst, maar ook van de gevoeligheid van je huid. Wil je meer weten? Volg de gids!
Door Luca

door | 26 juli | Schoonheid & Welzijn

Elektrisch scheerapparaat: de classico

De meeste mannen kiezen voor een elektrisch scheerapparaat en is ideaal voor een perfect gladde huid. Met scheerkoppen of een scheergrill, da’s een andere vraag. Wij leggen je het verschil even uit.

Een scheerapparaat met scheerkoppen scheert dankzij zijn ronde bewegingen op een efficiënte manier korte haartjes af. Één beweging volstaat om alle haartjes te verwijderen. Een echte tijdwinst, zeker als je ’s ochtends gehaast bent. Deze modellen passen die zich aan de vorm van je gezicht aan voor een optimaal comfort. Een extra voordeel van scheerapparaten met scheerkoppen? Ze werken heel stil!

Scheerapparaten met grill beschikken over een scheerblad die je huid beschermt tegen de mesjes. De haartjes komen eerst in het scheerblad terecht en worden afgeschoren door de mesjes die voorwaartse en achterwaartse bewegingen maken. Geen contact met de huid en dus ook geen irritaties!

Baardtrimmer? Bodygroom? Multigroom?

Een baardtrimmer, ook bodygroom of multigroom genoemd, is ideaal om de haartjes van je lichaam (oksels, benen, borstkas) te verwijderen en is polyvalent.

Deze toestellen beschikken meestal over meerdere opzetkammen waarmee je de haartjes op de gewenste hoogte scheert. En sommige modellen worden geleverd met een trimmer voor neus- en oorhaar. Handig!

Welk model kiezen?

Je kent nu het verschil tussen een baardtrimmer, een scheerapparaat met scheerkoppen en een scheerapparaat met scheergrill. Kies gewoon het model dat bij je past. Goed om weten: sommige toestellen zijn uitgerust met een kabel, zodat je ook kan scheren wanneer de batterij leeg is. Anderen hebben slechts 5 minuten laadtijd nodig voor een volledige scheerbeurt.

En sommigen zijn waterproof. De voordelen? Je kan ze onder water reinigen of met een borsteltje en je kan nat scheren, zelfs onder de douche. De Wet&Dry-functie zorgt voor nog minder irritaties van de huid. Door gel of scheerschuim aan te brengen is dit type toestel zelfs geschikt voor de gevoeligste huid. Aan jou de keuze! 😉

Scheerapparaten met scheerkoppen

Trimmer

 

In hetzelfde thema

Een week met de draadloze Bluetooth-oortjes Jabra Elite 3

Een week met de draadloze Bluetooth-oortjes Jabra Elite 3

Met Jabra ben je altijd zeker van een superieure geluidskwaliteit, om naar muziek te luisteren maar vooral om telefoontjes te plegen. Onlangs werd een nieuw gamma gelanceerd, de Jabra Elite 3 oortjes, en ik kreeg de kans om ze te testen. En dat doe ik met plezier,...

Superprofessioneel vloggen, megamakkelijk opladen

Superprofessioneel vloggen, megamakkelijk opladen

Klaar om te knallen met je nieuwe vlogs? Wij selecteerden drie accessoires die het werk van elke vlogger naar een hoger niveau tillen. Zit je intussen weer eens met een platte batterij? Zowel thuis als onderweg kan je terugvallen op slimme opladers die er ook nog eens...

Ik mag (weer) op reis en ik neem mee …

Ik mag (weer) op reis en ik neem mee …

We hebben ‘m dubbel en dik verdiend: een zwoele zomer om ‘u’ tegen te zeggen. Laat de voorpret beginnen en haal één van deze toffe draadloze tools in huis die je vakantie thuis én op locatie nog leuker maken.Draadloos virtueel tekenen De Galaxy Tab S7 (11") en Galaxy...