De verschillende soorten scheerapparaten

Scheerapparaat met scheerkoppen, trimmer, bodygroom, multigroom,… Vind je het moeilijk kiezen? Alles hangt af van het scheertype die je wenst, maar ook van de gevoeligheid van je huid. Wil je meer weten? Volg de gids!
Door Luca

door | 26 juli | Schoonheid & Welzijn

Elektrisch scheerapparaat: de classico

De meeste mannen kiezen voor een elektrisch scheerapparaat en is ideaal voor een perfect gladde huid. Met scheerkoppen of een scheergrill, da’s een andere vraag. Wij leggen je het verschil even uit.

Een scheerapparaat met scheerkoppen scheert dankzij zijn ronde bewegingen op een efficiënte manier korte haartjes af. Één beweging volstaat om alle haartjes te verwijderen. Een echte tijdwinst, zeker als je ’s ochtends gehaast bent. Deze modellen passen die zich aan de vorm van je gezicht aan voor een optimaal comfort. Een extra voordeel van scheerapparaten met scheerkoppen? Ze werken heel stil!

Scheerapparaten met grill beschikken over een scheerblad die je huid beschermt tegen de mesjes. De haartjes komen eerst in het scheerblad terecht en worden afgeschoren door de mesjes die voorwaartse en achterwaartse bewegingen maken. Geen contact met de huid en dus ook geen irritaties!

Baardtrimmer? Bodygroom? Multigroom?

Een baardtrimmer, ook bodygroom of multigroom genoemd, is ideaal om de haartjes van je lichaam (oksels, benen, borstkas) te verwijderen en is polyvalent.

Deze toestellen beschikken meestal over meerdere opzetkammen waarmee je de haartjes op de gewenste hoogte scheert. En sommige modellen worden geleverd met een trimmer voor neus- en oorhaar. Handig!

Welk model kiezen?

Je kent nu het verschil tussen een baardtrimmer, een scheerapparaat met scheerkoppen en een scheerapparaat met scheergrill. Kies gewoon het model dat bij je past. Goed om weten: sommige toestellen zijn uitgerust met een kabel, zodat je ook kan scheren wanneer de batterij leeg is. Anderen hebben slechts 5 minuten laadtijd nodig voor een volledige scheerbeurt.

En sommigen zijn waterproof. De voordelen? Je kan ze onder water reinigen of met een borsteltje en je kan nat scheren, zelfs onder de douche. De Wet&Dry-functie zorgt voor nog minder irritaties van de huid. Door gel of scheerschuim aan te brengen is dit type toestel zelfs geschikt voor de gevoeligste huid. Aan jou de keuze! 😉

Scheerapparaten met scheerkoppen

Trimmer

 

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...

De kunst van het koffiedrinken

De kunst van het koffiedrinken

We denken er niet altijd over na wanneer we ’s ochtends slaperig op de startknop van de koffiemachine drukken, maar koffie brouwen is een ware kunst. De maalgraad, de manier waarop je je melk stoomt en de temperatuur hebben allemaal een grote invloed op de kwaliteit...