Home    Schoonheid & Welzijn    Haal het meeste uit je me-time

Haal het meeste uit je me-time

door | apr 25, 2018 | Schoonheid & Welzijn

De 4 meest ontspannende trends van het moment

Als mama ben je vaak bezig met het welzijn van anderen, en dan durf je jezelf wel eens te vergeten. Ben je er toch in geslaagd een momentje te vinden voor wat welverdiende me-time? Wij verzamelden alvast de vier meest ontspannende trends van het moment.

De magie van ayurveda

Het concept wellness is niet nieuw. Toch lijken massages en andere behandelingen de laatste tijd weer behoorlijk te boomen, en daar zit onze drukke levensstijl ongetwijfeld voor iets tussen. Massages sluiten je even af van de buitenwereld en zorgen voor absolute ontspanning. Bovendien helpen ze tegen allerlei lichamelijke kwaaltjes.

Onze aanrader? Een traditionele ayurvedamassage met warme oliën. De diepgaande behandeling helpt tegen stress en vermoeidheid, verbetert de bloedsomloop én verstevigt de huid. Maar wij waren al overtuigd bij ‘warme oliën’.

Verdwalen in Marrakech

Niets beter om even aan de dagelijkse realiteit te ontsnappen dan een avontuurlijke citytrip. En ja, Parijs en Londen zijn nog steeds een uitstekende keuze. Maar wij zochten het voor onze tip nét iets exotischer. Het Marokkaanse Marrakech heeft namelijk heel wat te bieden. Relaxen in je luxueuze riad, zalig ontspannen in een typische hamam of verdwalen in de pittoreske soeks van de oude medina? Op slechts 3,5 uur vliegen van Brussel sta je midden in een sprookje uit Duizend-en-een-nacht.

Back to basics met Pilates

Sporten, ontspannen en dan ook nog eens je lichaam verzorgen: selfcare is een fulltime job. Maar wat als je al die dingen in één work-out kan stoppen? Pilates is een training voor het hele lichaam. De verschillende oefeningen zorgen voor een betere lichaamshouding en meer spiercontrole.

Bovendien leer je op een juiste, rustige manier ademhalen én wordt je er nog eens strakker van. Pilates ook eens uitproberen? Voor de matjesvariant heb je amper iets nodig, en heel wat centra bieden lesreeksen van vier tot zes lessen aan. Ideaal om te testen of het iets voor jou is!

Lunchen en brunchen

Of het nu tijdens je middagpauze op het werk is of op een vrije zondag: uitgebreid lunchen is helemaal terug van weggeweest. Laat die droge boterhammen voor wat ze zijn en spreek eens af met vriendinnen voor een gezonde brunch of lunch. Achteraf ben je weer helemaal bijgepraat én voldaan. De ideale break tijdens een drukke dag. Smakelijk!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor Moederdag? Je vindt heel wat leuke geschenkideeën en andere tips in ons Vanden Borre Magazine (binnenkort beschikbaar)!