Het scheerapparaat Serie 9000 van Philips onder de loep: slimmer en nauwkeuriger

Met zijn scheerapparaat 9000 bewijst Philips eens te meer zijn innovatievermogen. Hij belooft ons een ongezien comfort, nog extra kracht bijgezet door artificiële intelligente: een halo van licht om de huid te beschermen, een app, een waterdicht apparaat,… Maar maakt hij al zijn beloftes waar en vooral, zijn ze wel echt nuttig? Mijn man kreeg de kans om dit staaltje van technologie zelf uit te proberen. Lees hier wat hij ervan vond:

DoorJeanne Poma

door | 4 oktober | Schoonheid & Welzijn

Unboxing

Rasoir Philips 9000

In de doos van de serie 9000 van Philips zitten een reisetui met het scheerapparaat zelf, een oplaadstandaard, een reinigingsstation en een reinigingsproduct. Meteen valt op hoe elegant dit apparaat is en hoe goed het in de hand ligt. En … verrassing … het heeft ook een ingebouwde en uitklapbare precisietrimmer. Perfect voor de bakkebaarden en de snor!

Ook in de doos: een bijzonder handige gebruiksaanwijzing. Die vertelt me dat ik het scheerapparaat draadloos kan opladen, 60 minuten voor 1 uur autonomie. Tijdgebrek? Daarvoor is er de Quickcharge. Maar die hebben we nog niet nodig, want na een tiental bewegingen geeft het apparaat nog 70% autonomie aan.

Goed, even opladen en mijn man kan aan de slag!

Nat of droog, je zegt het maar

Om een maximale flexibiliteit te garanderen is het scheerapparaat Philips serie 9000 waterdicht. “Wet & Dry” betekent dat je het zowel op een vochtige huid kan gebruiken met een verfrissende gel als op een droge huid. Mijn man gebruikt meestal gel, maar nu probeert hij het ook op een droge huid en het resultaat is onberispelijk. Maar dat kan moeilijk anders, want het apparaat heeft maar liefst 72 zelfslijpende mesjes!

Zijn huid voelt heel aangenaam aan en mijn man ziet zelfs beter de haartjes die hij nog moet verwijderen. Philips beloofde minder wrijving op de huid en dus 25% minder irritatie. Daarvoor zorgt de beschermende coating van 2 000 microballetjes per vierkante millimeter tussen de scheerkoppen en de huid.

Een scheerapparaat dat zich aanpast aan je huid

Het scheerapparaat Philips serie 9000 helpt mijn man om zijn huid te verzorgen. Een lichtring verandert van kleur naargelang de druk die je uitoefent: groen = ideale druk. blauw = niet hard genoeg en rood = te hard.

Het scheren is ook heel aangenaam dankzij de ultragladde koppen. Om makkelijk je gezichtscontouren te volgen, zijn ze volledig flexibel en draaien ze 360°. Bovendien is er nog de slimme SkinIQ-technologie: een Power Adaptsensor detecteert “500 keer per seconde” de grootte van je baard en de manier waarop je scheert zodat het apparaat niet te hard aan de haartjes trekt.

Rasoir Philips 9000

Alweer een slim apparaat?

Philips hoeft zichzelf al lang niet meer te bewijzen. Het merk produceert al scheerapparaten sinds 1939 en heeft dus een enorme expertise in het domein. Als Philips een app ontwikkelt dan is dat dus niet om een kentering te veroorzaken in het scheren, maar omdat hij gelooft dat die echt een meerwaarde kan betekenen voor de gebruikers. Naar die app zijn we wel eens benieuwd en dus downloadt mijn man de Philips GroomTribe.

We krijgen meteen een heleboel informatie over scheren en – vooral heel handig voor de beginners –  een begeleide scheersessie! Die raadt kleinere cirkels aan, of net grotere. De sensoren analyseren de druk, de duur en de techniek en geven ook een historiek van je scheerbeurten. Perfect om je techniek te verfijnen met minder bewegingen over je huid.

Rasoir Philips 9000

Onberispelijke hygiëne

Rasoir Philips 9000

En het apparaat schoonmaken? Ook daarvoor heeft Philips aan alles gedacht. Het scheerapparaat Philips serie 9000 wordt geleverd met een reinigingsstation dat het apparaat schoonmaakt, smeert en droogt. Het is heel makkelijk te gebruiken en compact zodat je het makkelijk kan opbergen. Ik probeer het Smart clean station uit met het reinigingsproduct dat heerlijk fris ruikt. Resultaat? Het apparaat is perfect droog en schoon. Top!

Het verdict?

Het scheerapparaat Philips serie 9000 is echt ideaal voor wie elektrisch scheert. Het doet zijn werk uitstekend en je huid voelt heel aangenaam aan. Met of zonder gel, je huid is zacht en niet geïrriteerd. Zijn sterkste troeven zijn ongetwijfeld het comfort, de drukanalyse en zijn efficiëntie. Ideaal voor de iets gevoeliger huid, vooral als je op zoekt bent naar een gebruiksvriendelijk apparaat. En ook positief: de mesjes zijn vervaardigd in Europa. Ik ben wel benieuwd hoe lang de interesse van mijn man voor  de app zal duren als hij het gebruik van het apparaat eenmaal onder de knie heeft. Maar dat zien we dan wel!

scheerapparaat Serie 9000 van Philips

Philips Serie 9000

In hetzelfde thema

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Dit is het moment om nog eens echt werk te maken van je goede voornemens! Ben je vast van plan om opnieuw een pak fitter en gezonder door het leven te gaan? Meer en gerichter bewegen, bewuster en evenwichtiger eten en eventueel ook je bloedsomloop actief stimuleren:...

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Mijn collega’s en ikzelf tutten onszelf graag op in het weekend en ook in de week moet het vooral snel en efficiënt verlopen, vooral bij ons kapsel 🤩 Maar welke toestellen zijn hiervoor ideaal? Samen hebben we het nieuwe Ultimate Experience-gamma van Rowenta...