Home    Schoonheid & Welzijn    Ik heb voor jou de Tefal BM7100-weegschaal getest

Ik heb voor jou de Tefal BM7100-weegschaal getest

door | nov 15, 2019 | Schoonheid & Welzijn

Enkele dagen geleden heb ik een ietwat bijzondere weegschaal mogen testen: de Tefal BM7100. Ik zeg ‘bijzonder’ omdat dit toestel over een impedantiemeter beschikt. Daarmee bedoel ik dat deze weegschaal niet alleen je gewicht maar ook je vetpercentage en je spiermassa meet. Maar waarom zijn deze gegevens van belang? Wel, hieronder zet ik alle pluspunten van deze Tefal-weegschaal op een rijtje.

En dan nu de test!

Wat meteen mijn aandacht trok toen ik de Tefal BM7100 uit de doos haalde, was het design. Ja hoor, ik vind het esthetisch kantje ook belangrijk omdat mijn weegschaal altijd zichtbaar blijft op de vloer van mijn badkamer. Laten we het nu hebben over het technische gedeelte. Deze weegschaal is voorzien van 4 elektroden die zich aan weerszijden van de weegschaal bevinden. Deze elektroden geven een kleine elektrische stroom met zeer lage intensiteit door in je lichaam (geen paniek, je voelt er niets van 😉) zodra je erop staat.

Ik verwacht dus nauwkeurige resultaten. En dat was dus het geval! Let op: voor uiterst precieze metingen is het aangeraden om met blote voeten op plaat met elektroden te gaan staan.

Vooraleer ik de test met de Tefal BM7100 begin, moet ik eerst mijn persoonlijke gegevens opslaan. Of eerder onze persoonlijke gegevens omdat we de weegschaal met 2 zullen gebruiken. Goed om te weten: je kan tot 4 profielen instellen. Het invullen en opslaan van onze gegevens loopt van een leien dakje. Je moet eerst je geslacht, je lengte en je leeftijd invullen. Zo heeft deze weegschaal genoeg gegevens om getailleerde informatie over mijn gestel weer te geven. Weet ook dat je slechts één keer al je gegevens moet invullen, de weegschaal herkent onmiddellijk welke gebruiker zich weegt.

Ziezo, alles is ingesteld. Ik kan nu op mijn prachtige Tefal-weegschaal gaan staan! Je hoeft ze niet aan te zetten, ze start automatisch op zodra je erop staat. Op het scherm van de Tefal BM7100 verschijnt eerst mijn gewicht (zoals elke weegschaal dus, hoor ik je al zeggen 😉). Ik kan je ook meegeven dat de cijfers mooi leesbaar zijn. Eens ik van de weegschaal stap, lees ik verschillende gegevens: mijn vet- en spiermassa (in kg en niet in procenten).

Maar dat is niet alles, een stippellijn toont me mijn vooruitgang in functie van de doelen die ik vooraf had ingesteld. Ik kan ook via een systeem met kleurcodes op een eenvoudige en ludieke manier de evolutie van mijn gestel bekijken. Zo zie ik meteen of mijn spier- en/of vetmassa gestegen of gedaald is.

En waarom is het nodig om je vetpercentage en spiermassa te weten?

… Is gewoon je gewicht weten niet genoeg? Nope! En daarom heb je de impedantiemeter op deze Tefal-weegschaal nodig. Het is belangrijk dat je spieren en vet correct verdeeld worden in je lichaam. De ideale verhouding varieert naargelang je leeftijd, je geslacht en je lengte. Deze weegschaal is echt nuttig als je een dieet volgt. Ze helpt je om te zien of je voedingsschema’s wel goed zijn voor jou. Als je ondervindt dat je geen vet maar spiermassa verliest, is je dieet niet voor jou geschikt. Het zijn namelijk de spieren die energie verbruiken. Dus als je spiermassa verliest, verbrand je minder calorieën. Resultaat? Je lichaam slaat te veel vet op. Kortom, het is heel belangrijk om ook je vet- en spiermassa in het oog te houden.

Mijn conclusie

Ik ben echt zeer tevreden over deze Tefal BM7100-weegschaal, ze geeft zeer nauwkeurige metingen weer op het scherm. En wat ook niet onbelangrijk is, de prijs valt heel goed mee. Wat moet je nog meer vragen?