Home    Schoonheid & Welzijn    Voor jou getest: het nieuwe Digital Sensor-gamma van BaByliss

Voor jou getest: het nieuwe Digital Sensor-gamma van BaByliss

door | nov 17, 2017 | Schoonheid & Welzijn

Je verwarde kapsel ’s morgens goed leggen? Easy! Maar in de praktijk… een tijdrovende activiteit! Toen ze me dus vroegen om het nieuwe Digital Sensor-gamma van BaByliss te testen, greep ik mijn kans. Intelligente toestellen die zich aan mijn haar aanpassen en niet omgekeerd? Een droom die uitkomt! Bye bye prutswerk en instellingen… ten minste op papier. Echte revolutie of marketingstrategie? We will see.

Digital Sensor, wat is dat?

Het nieuwe BaByliss Digital Sensor-gamma innoveert met 4 slimme apparaten: een haardroger, een stijltang, een Curl Secret-krulijzer en een warme luchtborstel. Hun sterkste troef? Ze detecteren jouw type haar en passen hun temperatuur en/of vermogen aan er aan aan. Hierbij houden ze ook rekening met de accessoires die je gebruikt. Het doel: je de taak makkelijk maken zonder dat je je haar beschadigt. Teasing, niet waar?

Het volledige gamma bevat een gelijkaardig design: compact, licht, sober en elegant, en een marineblauwe kleur. Het is eens wat anders dan het traditionele zwart. En je voelt meteen dat je kwaliteitsvolle toestellen in handen hebt. De eerste goede punten zijn een feit :-).

De Digital Sensor-stijltang

Op dag 1 test ik de Digital Sensor-stijltang. Het eerste wat me opvalt is hoe compact en licht dit toestel is. De fijne platen helpen om nauwkeurig te werken. Perfect voor mijn halflang haar. En het gebruiksgemak? Top! Zet de stijltang aan, kies de Protect-modus en het ledlampje knippert tot de platen warm genoeg zijn om aan de slag te gaan.

Wat deze BaByliss-stijltang zo bijzonder maakt? Je hoeft de temperatuur niet aan te passen.

Wanneer je je haarlok tussen de platen stopt en deze sluit, kiezen de sensoren de ideale temperatuur volgens de dikte van je haar. Bij mij daalt de temperatuur tot 190°C. Geniaal! Bovendien is het resultaat prachtig. Ik ben superblij.

De Digital Sensor-haardroger

Dag 2: ik test de Digital Sensor-haardroger. Opnieuw hoef ik weinig zelf in te stellen. Ik zie een on/off-knop, 2 snelheden en een COOL-button om mijn kaspel te fixeren.

Het toestel wordt geleverd met 3 accessoires: een diffuser voor meer volume, een breed en plat opzetstuk om te stijlen en een dun opzetstuk om te brushen. Het geheim? De temperatuur blijft 70°C zodat ik mijn haar niet beschadig. Bovendien past deze haardroger zijn blaassnelheid aan het type accessoire aan.


Ook nu ben ik tevreden met het resultaat. Vooral de droogsnelheid is super. Ik win ’s morgens veel tijd. Ander pluspunt: deze haardroger is ultralicht en biedt een constante temperatuur waardoor het gebruik heel makkelijk is. En het belangrijkste: mijn haar is zacht en glanzend!

De Curl Secret Digital Sensor

Met deze Curl Secret, brengt BaByliss een nieuwe versie van één van zijn bestsellers. Wat is er veranderd tegenover de vorige modellen? Je hebt de keuze uit 2 accessoires: één voor fijne (25 mm) en één voor bredere krullen (35 mm). De Curl Secret past de temperatuur en de gebruikstijd aan volgens het accessoire dat je gebruikt. Kies de draairichting of ga voor een stand die automatische van draairichting wisselt.


Net als bij het vorige model, plaats je je haarlok gewoon in het toestel. Sluit het en wacht tot hij je meldt dat je krullen gevormd zijn. Kleine tip: isoleer je haarlok goed van de rest van je haar zodat het toestel niet blokkeert. Hiervoor krijg je een kleine kam en pinctjes bij je Curl Secret. Heel handig!

Het resultaat? Snel en makkelijk. Bovendien behouden de krullen lang hun vorm, zelfs bij mensen met fijn haar zoals ik.

Ik heb gekozen voor fijne krullen, zoals je kan zien op de linkerkant van de foto. Nadien heb ik de dikke krullen gecreëerd. Het resultaat staat rechts op de foto. Mijn voorkeur gaat uit naar de linkerkant. Wat vinden jullie ervan?

De warme luchtborstel

En dan nu de laatste van de 4 toestellen die ik mocht testen: de Digital Sensor-warme luchtborstel! Deze wordt geleverd met 4 accessoires: 2 ronde borstels met een verschillende diameter om je haar te brushen, een 3D-borstel om je haar snel te steilen en een kam om snel knopen te verwijderen.

Voor deze test, heb ik mijn moeder ingeschakeld. Ik hou niet zo van brushings… Zij daarentegen is een echte pro :-). En ze vond het zalig!

Het toestel pastte perfect in haar hand. Je kiest zelf de draairichting, de warmte en de blaaskracht. Dankzij de strategische plaatsing van de borstels bekom je een homogene verspreiding van de warme lucht. Verdict van mijn mama: de brushing is top en duurt slechts enkele minuten. Ik vind de prijs ook een meevaller aangezien dit toestel zo veelzijdig is. Brushing, stijling of je haar gewoon goed leggen: verander gewoon van accessoire en deze warme luchtborstel doet de rest.

En, happy?

Very! Ik ben zeer verrast door de kwaliteit van dit nieuwe BaByliss-gamma. Zelfs nadat ik elk toestel gebruikt heb, is mijn haar zacht en gezond. Over dit gamma werd goed nagedacht en volgens mij is het een perfect cadeau voor de feesten.

Om de release van dit nieuwe gamma te vieren, heeft BaByliss een event georganiseerd in Brussel. En wij maakten enkele van onze klanten supergelukkig met een uitnodiging. Proficiat aan onze 2 winnaressen: Virginie en Mélanie. Hopelijk hebben jullie ervan genoten! 🙂