Home    Schoonheid & Welzijn    Leef gezond met onze tips en toestellen

Leef gezond met onze tips en toestellen

Ben je van plan om de gezonde toer op te gaan? Super! Gezond eten en drinken, sporten, voldoende nachtrust… Het zijn slechts enkele belangrijke factoren voor een goede gezondheid. Hieronder geven we je graag wat tips voor een gezonde levensstijl, hoe je gemotiveerd blijft en met welke toestellen je aan de slag kan.

Door Mélissa

door | 6 april | Schoonheid & Welzijn

1. Let op je voeding

Gezonde voeding is essentieel om de broodnodige voedingsstoffen binnen te krijgen en de overbodige voedingsstoffen te beperken. Af en toe zondigen mag natuurlijk wel. Voor je dagelijkse dosis vitaminen, raden we je een sapcentrifuge of een slowjuicer aan. Ze persen het sap van je favoriete groenten en fruit in een mum van tijd en zorgen voor een ware vitaminenboost. Ideaal voor ’s ochtends. En wat dacht je van home made yoghurt als tussendoortje? Ontdek onze selectie toestellen om gezond te eten.

Stoomkoken is ook veel gezonder. Gebruik een stoomkoker. Met een stoomkoker gaar je je groenten, aardappelen, vlees en vis. Je beschikt over verschillende schalen waarin je de ingrediënten plaatst. Omdat ze niet in aanraking komen met het kokend water blijven de vitaminen, smaken en mineralen optimaal behouden.

2. Kopje koffie? Nee, thee!

Snak je iedere ochtend naar je eerste kopje koffie en drink je er nadien nog enkele om goed wakker te blijven? Slecht idee. Vervang koffie door thee. Zeker ’s avonds is koffie drinken een flop want dan kan je minder snel indommelen. Een kopje thee daarentegen is perfect! Met onze theemachines en waterkokers bereid je trouwens even snel een kop thee als een kop koffie.

3. Beweeg en blijf gemotiveerd

Een goede gezondheid begint nog altijd bij de juiste motivatie: blijf in vorm of maak komaf met overtollige kilo’s dankzij smartwatches of activity trackers. Zij helpen je om je fysieke activiteiten te hervatten én vol te houden. Wil je je hartslag en polsslag kennen? Of ben je gewoon op zoek naar extra motivatie om te gaan joggen of te zwemmen? Laat je verrassen door de impact van smartwatches en activity trackers!

Gewicht, BMI, spiermassa, vetpercentage, lichaamsvocht, of botmassa? Al deze gegevens verschijnen op je slimme personenweegschaal. Het toestel stuurt na de meting automatisch een samenvatting naar de app op je smartphone of zelfs naar je dokter. Of je nu gewicht wil verliezen of gewoon iets aan je gezondheid wil doen: je doel wordt meetbaar en daardoor ook beter haalbaar.

4. Zzz… voldoende slapen is een must

En ook daar kan je activity tracker of smartwatch bij helpen. De meeste modellen analyseren je slaap tot in de puntjes. Ze geven je diepe slaap, lichte slaap, REM-slaap en ademkwaliteit weer, maar ook hoe vaak je wakker werd. Je krijgt dus dagelijks advies op maat om je slaapkwaliteit te verbeteren.

We zijn overgeschakeld naar het zomeruur: de klok werd een uur teruggedraaid. Raak je moeilijk in slaap of word je suf wakker? Plaats een ontwaaklamp op je nachtkastje. Zo’n lamp helpt ontspannen om in te dommelen en helpt je bij het ontwaken. Hoe? Via lampjes die je ademhaling begeleiden, gepersonaliseerd licht en rustgevende geluiden. Door het zonlicht na te bootsen, helpt ze je ’s ochtends ook opstaan. Tip: probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan.

 5. Adem gezonde lucht in, ook thuis

Bestrijd de pollen en haal een luchtreiniger in huis! Zo’n toestel verwijdert tot 99,95 % van de luchtvervuiling binnenshuis. Zo is heel je gezin beschermd tegen fijn stof, bacteriën, virussen, pollen maar ook formaldehyde. Wist je dat de lucht in huis 10 maal ongezonder is dan de lucht die je buiten inademt? Verlucht daarom regelmatig je kamers, minstens 10 minuten per dag. Sommige modellen zorgen voor een makkelijke opvolging van de luchtkwaliteit via hun handige applicatie.

Sapcentrifuges / slowjuicers

Stoomkokers

Theemachines / waterkokers

Smartwatches

Slimme weegschalen

Ontwaaklampen

Luchtreinigers

In hetzelfde thema

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Mijn collega’s en ikzelf tutten onszelf graag op in het weekend en ook in de week moet het vooral snel en efficiënt verlopen, vooral bij ons kapsel 🤩 Maar welke toestellen zijn hiervoor ideaal? Samen hebben we het nieuwe Ultimate Experience-gamma van Rowenta...

Hoog tijd voor een slim horloge

Hoog tijd voor een slim horloge

Zo maar wat bewegen is niet meer van deze tijd. Sta je een beetje bewust in het leven, dan draag je tegenwoordig bij al je fysieke inspanningen én in rust een smartwatch om de pols. Op die manier ontsnapt niets nog aan je aandacht. En dat is uitstekend nieuws, want zo...