Home    Schoonheid & Welzijn    De Oral-B iO Serie 8-tandenborstel voor jou uitgetest

De Oral-B iO Serie 8-tandenborstel voor jou uitgetest

De nieuwe Oral-B iO Serie 8 elektrische tandenborstel combineert een nieuwe technologie met een nieuw concept en een nieuwe poetservaring. Dit model zou ook stiller zijn en aangenamer in de hand liggen. Benieuwd of dit ook klopt? Ik nam de proef op de som. Lees snel mijn artikel!

Door Shana

door | 8 december | Schoonheid & Welzijn

Uniek design, prachtige display

display

Bij het openen van de doos springt het knappe design van deze Oral-B iO 8s mij meteen in het oog! Wat een prachtig model in mat zwart met futuristische look dankzij het volwaardige kleurenscherm.

Via de onderste knop op het handvat kan ik makkelijk één van de 6 slimme poetsmodi selecteren op de display: Dagelijkse reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense reiniging, Whitening, Extra Gevoelig. Het scherm geeft ook de timer (2 min zoals aanbevolen door tandartsen), het percentage van de accu en smileys weer die aanduiden of ik goed gepoetst heb. Bovendien begroet deze iO-tandenborstel mij zodra ik hem ’s ochtends aanzet: ‘Good Morning’.

Deze elektrische tandenborstel is wel groter dan de vorige modellen en dat zie ik vooral aan de opzetborstel. Hij loopt iets breder uit richting het handvat. Het is eerst wat wennen aan een grotere borstel in mijn mond, maar dat is maar een kwestie van gewoonte. Ik moet ook toegeven dat deze tandenborstel echt comfortabel aanvoelt in mijn hand.

Poetdruksensor

io

De verbeterde, slimme poetsdruksensor geïntegreerd in de handle geeft een kleursignaal weer. Zo weet ik altijd of ik genoeg druk uitoefen op mijn gebit. Bij rood poets ik te hard, bij groen poets ik met de juiste hoeveelheid druk en bij wit (ik kan de kleur zelf kiezen in de instellingen) is het te zacht. Het voordeel? Bij de juiste druk genereer ik microtrillingen waardoor ik optimaal tandplak verwijder. Deze iO tandenborstel zorgt echt voor een frisse, schone mond en 100 % gezonder tandvlees in één week. Ik ben echt fan!

Magnetische aandrijving

opzetborstel

De compacte magnetische lader heeft een vergrendelbare stabiliteit en op slechts 3 uur tijd is hij volledig opgeladen.

Het lineair magnetisch aandrijfsysteem leidt de reinigingskracht tot de punt van elk afzonderlijk borstelhaartje. En dankzij de magnetische aandrijving en een optimale poetsdruk (groen lichtje) worden er zachte microtrillingen geactiveerd door de oscillaties en rotaties van de ronde borstelkop. Dankzij die bewegingen wordt, zoals eerder vermeld, het tandplak optimaal weggehaald en geniet ik van een verbazingwekkende poetservaring. Dankzij deze technologie glijdt de borstel ook soepel en geluidloos van tand naar tand.

Installatie van de Oral-B-app

oral-b

Wist je al dat de nieuwe Oral-B-app werkt met behulp van 3D graphics? Dankzij de poetsdetectietechnologie met kunstmatige intelligentie kan ik alle onderdelen van mijn gebit goed poetsen. Van een optimale poetsbeurt gesproken!

De installatie van de app gaat echt vlotjes. Ik zet bluetooth aan op mijn smartphone, zet de iO tandenborstel aan, activeer ook bluetooth op de tandenborstel (via de instellingen) en ik volg de instructies in de app. Na slechts enkele seconden is de tandenborstel verbonden met mijn telefoon.

Virtueel gebit in de app

gebit

In de app kan ik de status van mijn opzetborstel en de details van mijn afgelopen poetsbeurten raadplegen. Bovendien kan ik ook nog uitdagingen aangaan om bijvoorbeeld tandplak te bestrijden of een frissere adem te krijgen door mijn tong te poetsen.

Wat ik vooral zeer belangrijk vind aan de app is het virtuele gebit. Hierop zie ik welke tanden en zones ik aan het poetsen ben dankzij een virtuele weergave. Ik hoef in de app enkel op ‘Start’ en ‘Nu poetsen’ te drukken en dan begin ik aan mijn poetsbeurt. Als ik een aantal keer over een bepaalde zone ga, worden deze wit in de app en zijn ze dus voldoende gepoetst. Dan verschijnt er ‘Totale dekking’ en ‘Wauw, je poetst als een echte professional’ op mijn smartphone. Toppie, ik ben goed bezig! 😄

Conclusie

Sinds ik de Oral-B iO tandenborstel gebruik ben ik meer bewust bezig met het poetsen. Ik wil elke dag een mooie score van 100 % behalen en dat motiveert mij om 2 minuten lang mijn tanden grondig te poetsen en geen zone te vergeten. Deze slimme elektrische tandenborstel is zeer nauwkeurig en hij geeft in real-time weer hoe ik poets. Perfect voor een stralende glimlach en een gezond gebit in een mum van tijd! Bovendien wordt het tandplak diep tussen mijn tanden en kiezen verwijderd. Dankzij deze premium tandenborstel krijg ik een mooi duwtje in de rug. Ook mijn tandarts zal tevreden zijn! 😉

 

Oral-B iO 8S Black

In hetzelfde thema

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Mijn collega’s en ikzelf tutten onszelf graag op in het weekend en ook in de week moet het vooral snel en efficiënt verlopen, vooral bij ons kapsel 🤩 Maar welke toestellen zijn hiervoor ideaal? Samen hebben we het nieuwe Ultimate Experience-gamma van Rowenta...