Home    Schoonheid & Welzijn    Test: de elektrische Philips HX6839/28-tandenborstel

Test: de elektrische Philips HX6839/28-tandenborstel

door | sep 26, 2019 | Schoonheid & Welzijn

Gezonde witte tanden en een goede mondhygiëne hebben is belangrijk! Daarom koos ik ervoor om de elektrische tandenborstel Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 (HX6839/28) uit te testen. Philips beweert dat het klinisch bewezen is dat de dicht op elkaar geplaatste borstelharen je tanden binnen een week witter maken. Klopt dat wel? Ik zoek het met plezier voor jou uit! 😁

Gebruiksvriendelijk

In de doos vind ik een opklikbare opzetborstel die ik op de tandenborstel plaats. Mijn eerste indruk? Wel, het handvat is licht, slank en aangenaam in mijn hand. Wat mij ook opvalt bij het eerste gebruik, is het prettige gevoel van de borstel op mijn tanden en in mijn mond. In tegenstelling tot tandenborstels met ronde roterende opzetborstels, die ik soms te krachtig vind en die ook meer lawaai maken…

Ik zie ook dat het lampje van de batterij-indicator op het handvat de batterijstatus aangeeft. Maar vaak opladen, hoeft niet. Ik kan er tot 2 weken mijn tanden mee poetsen.

En wat zijn de 2 lichtblauwe knoppen? Dat zijn de 2 poetsstanden: Clean & White. Of ik nu tandplak wil verwijderen of mijn tanden extra goed wil polijsten, deze tandenborstel doet het allemaal! De Clean-poetsstand biedt superieure reiniging en White verwijdert tandaanslag.

Witter dan wit

Laten we het nu dieper ingaan op de White-stand. Philips belooft wittere tanden in slechts één week dankzij de W Optimal White-opzetborstel die tandplak verwijdert. De dicht op elkaar geplaatste borstelharen zouden mijn tanden binnen een week witter maken.

Na iets meer dan een week mag ik met trots verklappen dat ik wel degelijk het verschil zie, ongelooflijk! Ik ben echt zeer tevreden met het resultaat. Petje af, Philips! 👌

Met sonische technologie

Waar staat Sonicare voor? Wel de Philips Sonicare geavanceerde sonische technologie stuurt water tussen de tanden, en de poetsbewegingen verwijderen tandplak voor een dagelijkse poetsbeurt.
Deze sonische technologie is ook geschikt voor mensen met een beugel, vullingen, kronen en facings. Het helpt ook gaatjes te voorkomen en de conditie van je tandvlees te verbeteren.

De slimme tandenborstel bij uitstek

En als ik deze slimme tandenborstel met zo’n slimme opzetborstel verbind, detecteert en synchroniseert een technologie met microchip de opzetborstel met de tandenborstel. Zo krijg ik op tijd een herinnering om mijn opzetborstel te vervangen. Want alle opzetborstels verslijten na verloop van tijd. Maar de BrushSync-technologie houdt bij hoe lang ik mijn opzetborstel al gebruik en hoe hard ik poets. Is het tijd om van opzetborstel te veranderen? Dan gaat er een lampje op het handvat branden en luidt er een korte piep. Zo ben ik zeker dat mijn opzetborstel altijd optimaal presteert. Toppie!

Met handige poetsdruksensor

Meestal merk ik niet dat ik te hard op mijn tandvlees druk tijdens het poetsen, daarom blijft deze Philips-tandenborstel alert in jouw plek. Druk ik te hard, dan maakt de tandenborstel een pulserend geluid om mij te verwittigen dat ik het rustiger aan moet doen.

Leuk bijgeleverd accessoire

Als ik op reis ga, neem ik graag mijn elektrische tandenborstel mee. En hoe kan ik mijn tandenborstel het best hygiënisch opbergen? In het bijgeleverde stevige reisetui, natuurlijk! Super handig om in je reiskoffer te stoppen.

Bovendien is het oplaadstation heel compact en met één keer volledig opladen, werkt de tandenborstel 2 weken bij normaal gebruik. Ik kan dus met een gerust hart op vakantie vertrekken!

Blij met het resultaat?

Nou en of! De Sonicare ProtectiveClean 4500 zorgt voor een zachte reiniging met zijn poetsdruksensor en maakt mijn tanden witter, in slechts 1 week tijd dankzij de aangename W Optimal White-opzetborstel.

Mijn tanden poetsen is nu een ontspannend momentje geworden! 👍