Home    Schoonheid & Welzijn    De Sonicare for Kids voor jou getest

De Sonicare for Kids voor jou getest

door | nov 18, 2016 | Schoonheid & Welzijn

Een elektrische tandenborstel die je kinderen leert om zelf hun tanden te poetsen op een ludieke manier, daar droomt toch iedere ouder van? De kinderen van enkele collega’s hebben de Sonicare for Kids K3 en de Sonicare for Kids Connected getest. Lees hier wat de kindjes ervan vinden.

Sonicare for Kids K3

20161116_small_02Fabien, papa van Manon (5)

Mijn 5-jarige dochter was mega ethousiast van zodra ze nog maar de doos in haar handen kreeg.
De overvloedige keuze aan stickers maakte het compleet… Als jij je ’s morgens afvraagt : “wat trek ik vandaag aan?” , vraagt zij zichzelf nu af : “poetst Hanne, Marthe of Klaasje voortaan mijn tanden?
Hoewel zij altijd plichtsbewust haar tanden poetste, doet ze het nu tot de tandenborstel van zelf stopt. In de lage modus verlengt de timer de poetsbeurten langzaamaan. Ze is nu al aan meer dan 1min30 zonder 1 keer te morren.
De kleine leuke geluidjes die een paar keer te horen zijn, maken het poetsen ludiek. Ze weet dat de geluidjes zullen komen en wacht ongeduldig af. Haar vrolijke blik zegt genoeg.
Kleine zus (3) wilt nu natuurlijk niet meer met haar roze (manuele) tandenborstel te werk gaan => extra borsteltje aangekocht “age 4+”. Super blij was ze ook! Wel moet ze haar beurt afwachten! 😉

Sofie, tante van Bo (4)

Sinds twee weken gebruikt mijn nichtje de SoniCare K3-editie. Ze was heel enthousiast over de bijgeleverde stickers en koos haar favoriet K3’tje om deze te personaliseren. Het poetsen ’s morgens en ’s avonds gaan heel wat vlotter. De tandenborstel is handig en kindvriendelijk en kan door mijn nichtje makkelijk zelf aangezet worden. Het biepje zorgt ervoor dat ze weet wanneer de andere kant van haar mond gepoetst worden. Haar tandjes zien er schoner en witter uit na elke poetsbeurt. Wij zijn in fan van dit product!

Grégoire, papa van Marie (6)

Superleuk product voor kinderen. Allereerst is het product visueel aantrekkelijk waardoor het tanden poetsen een plezier wordt. De verschillende stickers laten toe om het product echt aan te passen aan de favorieten van het kind. Elektrisch poetsen is bovendien beter als manueel poetsen. Het is even aanpassen, maar ook dit is een belevenis voor onze kleine spruit!

Romain, papa van Noa (3)

Nadat Noa de tandenborstel had uitgepakt, heeft ze meteen een sticker op haar Philips K3 geplakt. Ik heb haar toen uitgelegd hoe ze de tandenborstel moest vasthouden en waarom hij soms piepte. Ze was niet echt verrast maar wou hem toch onmiddellijk uittesten.

De volgende ochtend wou Noa haar “magische tandenborstel” opnieuw gebruiken. Een teken dat ze niet bang was en het wel kon vinden met haar nieuwe speeltje. Na één week wou ze hem nog steeds gebruiken maar af en toe wou ze toch weer naar een klassieke tandenborstel overschakelen.

Pluspunten:
– Poetst de tanden grondig, is niet pijnlijk voor kinderen en de stickers zijn echt een leuk extraatje
–  Goeie autonomie, moet niet worden opgeladen na elk gebruik

Minpunten:
– De pieptonen zijn niet goed hoorbaar door de trillingen van de tandenborstel. Je moet bijna vlakbij je kind staan om de pieptonen te horen om de nodige aanwijzingen te geven
– De tandenborstel is een beetje te groot voor heel kleine kinderen. Het is wat moeilijk om hem goed vast te houden.

Mijn algemene score: 3.5/5 (maar ik denk dat ik meer zou geven mocht Noa een jaartje ouder zijn, het zou makkelijker zijn voor haar)

Sonicare for Kids Connected

20161116_small_01Tamara, mama van Noah (3)

Mijn zoontje was superblij met zijn eerste elektrische tandenborstel. Zijn eerste reactie was zeer positief! We hebben samen zijn tandenborstel met Sparkly-stickers versierd.

Hij heeft eerst 5 minuutjes met de tandenborstel gespeeld: aanzetten, uitzetten, de snelheid veranderen,… zodat hij zijn nieuw speeltje wat beter leerde kennen.

En toen was het tijd om de tandenborstel echt uit te testen. Spannend! De eerste poetsbeurt verliep niet echt vlot. Ik denk dat hij vooral wat verrast was door de trillingen.

Met de “gentle”-modus kan je makkelijk het geluidsniveau et de snelheid aanpassen. Ik heb ook de app geïnstalleerd op mijn smartphone en het werkt echt motiverend!

Mocht mijn zoontje zelf een review kunnen schrijven, zou hij zeker zeggen dat de Philips Sonicare meer is dan een gewone elektrische tandenborstel! Hij vindt het nu superleuk om zijn tanden te poetsen!

Hélène, mama van Thomas (6) en Simon (4)

Thomas en Simon vinden het niet fijn dat ze hun tanden moeten poetsen. Wel, sinds we Sparkly in huis hebben gehaald is dat geen enkel probleem meer! Zelfs niet in het weekend!

Je kan kiezen tussen twee kindvriendelijke poetsstanden: een “héél zachte” modus voor jongere kinderen en een “zachte” modus voor oudere kinderen. Bovendien zitten er 8 leuke stickers bij om op het handvat te kleven.

Na de poetsbeurt kan je Sparkly eten geven, hem aankleden, zijn kleur veranderen, de achtergrond wijzigen,…

De tandenborstel is ook héél makkelijk te verbinden met de bijhorende app dankzij bluetooth. Let wel op: je moet wel de taal van de applicatie in het Nederlands instellen, anders zal Sparkly alleen maar Engels spreken.

Vanessa, meter van Elisa (6) en zusje Juliette (4)

Sinds de Sonicare tandenborstel in huis is, is het een pak gemakkelijker om de kinderen hun tanden te laten poetsen. Ze zijn vanaf het begin erg enthousiast omdat ze uit verschillende stickers de keuze hebben om hun tandenborstel op te vrolijken.

Het appje motiveert hen enorm met de cadeautjes die ze kunnen krijgen en de doordat ze de voortgang van de tijd perfect kunnen volgen, weten ze meteen hoe lang ze nog moeten poetsen. Ook het muziekje trekt hen aan. Indien de connectie met de app niet lukt, is er alsnog de mogelijkheid om over te gaan op een manuele tandenborstel, zodat de app toch gebruikt kan worden.