Home    Schoonheid & Welzijn    Voor jou getest: de trimmers OneBlade Pro QP6530 en QP6550 van Philips

Voor jou getest: de trimmers OneBlade Pro QP6530 en QP6550 van Philips

Om de laatste nieuwigheden van Philips te testen, haalde ik er David bij, mijn vriend. Normaal scheert hij zich met een gewoon scheerapparaat. Maar toen hij de 2 Philips OneBlade Pro-trimmers zag, kon hij niet wachten om ze te testen en het eindresultaat te zien. Wat hij ervan vond, lees je hieronder!

DoorFlorence

door | 22 maart | Schoonheid & Welzijn

Kennismaking met de 2 apparaten

In de eerste doos vind ik de verschillende onderdelen van de Philips OneBlade Pro QP6530-baardtrimmer: de handgreep, de scheerkop, een stoppelkam, de lader, een klein beschermetui voor het scheermesje en de gebruiksaanwijzing. Eerst stop ik de handgreep in de lader. Als de handgreep is opgeladen, plaats ik er met één klik de scheerkop op.

In de doos van de Philips OneBlade Pro QP6550-baardtrimmer zitten dezelfde elementen als in de eerste doos, met nog wat meer accessoires erbij: een etui voor het apparaat, een extra scheerkop (voor het lichaam) en een precisietrimkam van 3 mm. Bij dit apparaat zitten 2 scheermesjes, want je kan het als baardtrimmer gebruiken maar ook als bodygroom. Na het opladen plaats ik ook hier de scheerkop op de handgreep.

Test 1: de Philips QP6530-baardtrimmer

David besloot om eerst de OneBlade QP6530 te testen voor zijn baard. Hij koos voor het OneBlade-mesje, de stoppelkam liet hij aan de kant. Waarom? Hij wou een glad geschoren effect, zoals met zijn klassieke scheerapparaat. Met het tweerichtingmesje kon hij heel nauwkeurig zijn gezichtscontouren volgen en heel comfortabel alle zones scheren.

Het eindresultaat is vrij indrukwekkend: je zou denken dat hij een klassiek scheerapparaat heeft gebruikt. Het voordeel van het OneBlade-scheermes is dat het niet zo dicht op je gezicht staat als een traditioneel scheermes, zodat je huid meer gespaard blijft. Als mijn vriend zijn scheerapparaat gebruikt, heeft hij na het scheren soms last van een geïrriteerde huid. Met de Philips baardtrimmer is dat niet het geval.

Heb je liever nog wat stoppels in plaats van een glad geschoren gezicht? Dan gebruik je de stoppelkam met 12 snijhoogtes die je gewoon instelt met het wieltje.

Test 2: de Philips QP6550-multigroom

Met de Philips OneBlade QP6550 krijg je voor je baard hetzelfde resultaat als met het vorige apparaat. Goed nieuws: dit toestel kan ook als bodygroom gebruikt worden.

Met de extra scheerkop kan David dus ook zonder probleem de rest van zijn lichaam trimmen. En als hij een bepaalde lengte wil, dan gebruikt hij gewoon de precisietrimkam. Met het wieltje kan hij kiezen tussen 14 snijhoogtes van 0,4 tot 10 mm.

Normaal gebruikt David een scheerapparaat voor zijn baard en een tondeuse voor zijn lichaam. Met de OneBlade QP6550 en zijn autonomie van 120 minuten kan hij nu verschillende keren zijn baard scheren en zijn lichaam trimmen zonder tussendoor te moeten opladen. Je hebt dus geen 2 verschillende apparaten meer nodig, de OneBlade QP6550 volstaat. Handig!

Wet&Dry-functie

Het gebeurt wel eens dat David vergeet zich te scheren voordat hij in de douche stapt. Hij moet zich dan onder de douche scheren. Voor de OneBlade-apparaten is dat geen probleem: die hebben een Wet&Dry-functie zodat je ze gewoon onder de douche kan gebruiken. Afhankelijk van de situatie kan je ze droog gebruiken of onder water.

Een borsteltje om de trimmers te reinigen na gebruik vind ik niet in de doos. Maar ook dat is geen probleem, want omdat ze waterdicht zijn, kan je ze makkelijk afspoelen onder de kraan. De Philips OneBlade zien er dan weer als nieuw uit en zijn klaar voor een volgende scheerbeurt!

Samengevat: QP6530 vs. QP6550

 

Kenmerken

OneBlade QP6530 OneBlade QP6550
Functie Baardtrimmer Multigroom : baard en lichaam
Design Zwart mat Verchroomd
Autonomie 90 minuten 120 minuten
Batterijlampje Ja Ja
Oplaadtijd 1 uur 1 uur
Wet&Dry functie Ja Ja
Etui meegeleverd Nee Ja

Het verdict ?

De 2 Philips OneBlade Pro zijn echte hybride toestellen waarmee je je baard kunt trimmen, stylen en scheren. Met de QP6550 kan je bovendien ook je lichaam onder handen nemen. Afhankelijk van je specifieke behoeften zal het ene apparaat misschien interessanter voor jou zijn dan het andere. Maar de unieke beleving van OneBlade, die is altijd op de afspraak. Eén man is alvast overtuigd!

Philips OneBlade Pro QP6530

Philips OneBlade Pro QP6550

In hetzelfde thema

De Sony Vlog ZV-1 voor jou getest

De Sony Vlog ZV-1 voor jou getest

Deze week kreeg ik de kans om de Sony Vlog ZV-1 uit te proberen, plus het pack dat speciaal werd ontworpen voor vlogfanaten. Wil je weten wat ik ervan vond en of hij wel echt geschikt is om leuke filmpjes te maken? Lees dan zeker verder!In de doos Bij het openen van...

DIY: vloggen like a pro

DIY: vloggen like a pro

Je maakt graag video’s en deelt ze nog liever met familie, vrienden en nobele onbekenden via sociale media? Wel, dan zit de kwaliteit van je beeldmateriaal maar beter goed. Een makkie met een multifunctionele vlogger kit én onze praktische tips voor de perfecte...

De beste tv voor je favoriete kerstfilm

De beste tv voor je favoriete kerstfilm

Je wil jezelf of een ander een televisie cadeau geven voor kerst? Wij helpen je alvast met kiezen, want ons team selecteerde een aantal toptelevisies met unieke features waarop Home Alone, The Sound of Music of Die Hard nog beter tot hun recht komen.Er bestaan zoveel...

4 must-haves voor het perfecte geluid

4 must-haves voor het perfecte geluid

 Van draadloze oortjes en een klassieke hoofdtelefoon tot een draagbare bluetoothspeaker en een soundbar: je vindt bij Vanden Borre  audio accessoires voor elke setting en elk moment. Of dat nu een outdoor solo-run of een indoor feestje met je bubbel is. We zetten de...