Voor jou getest: de trimmers OneBlade Pro QP6530 en QP6550 van Philips

Om de laatste nieuwigheden van Philips te testen, haalde ik er David bij, mijn vriend. Normaal scheert hij zich met een gewoon scheerapparaat. Maar toen hij de 2 Philips OneBlade Pro-trimmers zag, kon hij niet wachten om ze te testen en het eindresultaat te zien. Wat hij ervan vond, lees je hieronder!

DoorFlorence

door | 22 maart | Schoonheid & Welzijn

Kennismaking met de 2 apparaten

In de eerste doos vind ik de verschillende onderdelen van de Philips OneBlade Pro QP6530-baardtrimmer: de handgreep, de scheerkop, een stoppelkam, de lader, een klein beschermetui voor het scheermesje en de gebruiksaanwijzing. Eerst stop ik de handgreep in de lader. Als de handgreep is opgeladen, plaats ik er met één klik de scheerkop op.

In de doos van de Philips OneBlade Pro QP6550-baardtrimmer zitten dezelfde elementen als in de eerste doos, met nog wat meer accessoires erbij: een etui voor het apparaat, een extra scheerkop (voor het lichaam) en een precisietrimkam van 3 mm. Bij dit apparaat zitten 2 scheermesjes, want je kan het als baardtrimmer gebruiken maar ook als bodygroom. Na het opladen plaats ik ook hier de scheerkop op de handgreep.

Test 1: de Philips QP6530-baardtrimmer

David besloot om eerst de OneBlade QP6530 te testen voor zijn baard. Hij koos voor het OneBlade-mesje, de stoppelkam liet hij aan de kant. Waarom? Hij wou een glad geschoren effect, zoals met zijn klassieke scheerapparaat. Met het tweerichtingmesje kon hij heel nauwkeurig zijn gezichtscontouren volgen en heel comfortabel alle zones scheren.

Het eindresultaat is vrij indrukwekkend: je zou denken dat hij een klassiek scheerapparaat heeft gebruikt. Het voordeel van het OneBlade-scheermes is dat het niet zo dicht op je gezicht staat als een traditioneel scheermes, zodat je huid meer gespaard blijft. Als mijn vriend zijn scheerapparaat gebruikt, heeft hij na het scheren soms last van een geïrriteerde huid. Met de Philips baardtrimmer is dat niet het geval.

Heb je liever nog wat stoppels in plaats van een glad geschoren gezicht? Dan gebruik je de stoppelkam met 12 snijhoogtes die je gewoon instelt met het wieltje.

Test 2: de Philips QP6550-multigroom

Met de Philips OneBlade QP6550 krijg je voor je baard hetzelfde resultaat als met het vorige apparaat. Goed nieuws: dit toestel kan ook als bodygroom gebruikt worden.

Met de extra scheerkop kan David dus ook zonder probleem de rest van zijn lichaam trimmen. En als hij een bepaalde lengte wil, dan gebruikt hij gewoon de precisietrimkam. Met het wieltje kan hij kiezen tussen 14 snijhoogtes van 0,4 tot 10 mm.

Normaal gebruikt David een scheerapparaat voor zijn baard en een tondeuse voor zijn lichaam. Met de OneBlade QP6550 en zijn autonomie van 120 minuten kan hij nu verschillende keren zijn baard scheren en zijn lichaam trimmen zonder tussendoor te moeten opladen. Je hebt dus geen 2 verschillende apparaten meer nodig, de OneBlade QP6550 volstaat. Handig!

Wet&Dry-functie

Het gebeurt wel eens dat David vergeet zich te scheren voordat hij in de douche stapt. Hij moet zich dan onder de douche scheren. Voor de OneBlade-apparaten is dat geen probleem: die hebben een Wet&Dry-functie zodat je ze gewoon onder de douche kan gebruiken. Afhankelijk van de situatie kan je ze droog gebruiken of onder water.

Een borsteltje om de trimmers te reinigen na gebruik vind ik niet in de doos. Maar ook dat is geen probleem, want omdat ze waterdicht zijn, kan je ze makkelijk afspoelen onder de kraan. De Philips OneBlade zien er dan weer als nieuw uit en zijn klaar voor een volgende scheerbeurt!

Samengevat: QP6530 vs. QP6550

 

Kenmerken

OneBlade QP6530 OneBlade QP6550
Functie Baardtrimmer Multigroom : baard en lichaam
Design Zwart mat Verchroomd
Autonomie 90 minuten 120 minuten
Batterijlampje Ja Ja
Oplaadtijd 1 uur 1 uur
Wet&Dry functie Ja Ja
Etui meegeleverd Nee Ja

Het verdict ?

De 2 Philips OneBlade Pro zijn echte hybride toestellen waarmee je je baard kunt trimmen, stylen en scheren. Met de QP6550 kan je bovendien ook je lichaam onder handen nemen. Afhankelijk van je specifieke behoeften zal het ene apparaat misschien interessanter voor jou zijn dan het andere. Maar de unieke beleving van OneBlade, die is altijd op de afspraak. Eén man is alvast overtuigd!

Philips OneBlade Pro QP6530

Philips OneBlade Pro QP6550

In hetzelfde thema

Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Tijdens het sporten, het werken of studeren, onderweg of gewoon lekker thuis: je gebruikt je Galaxy Buds de hele dag door. Maar hoe meer je iets gebruikt, hoe belangrijker het is om het goed te onderhouden. Zo gaan je Buds niet alleen langer mee, maar blijft ook de...

Test: Bose Smart Soundbar 600

Test: Bose Smart Soundbar 600

Vakantie en elke dag regen, da’s voor mij de ideale gelegenheid om naar films te kijken, series te bingewatchen en naar muziek te luisteren. Net daarom is het superfijn dat ik de Bose Smart Soundbar 600 gedurende 2 weken mag testen. Benieuwd naar het verdict?Compact...