Home    Schoonheid & Welzijn    Voor jou getest: het krulijzer en de stijltang van Jean-Louis David

Voor jou getest: het krulijzer en de stijltang van Jean-Louis David

door | dec 13, 2018 | Schoonheid & Welzijn

Nieuw in ons gamma voor haarverzorging: toestellen van het merk Jean-Louis David! Deze bekende naam in de wereld van de kapsalons lanceert nu ook zelf een krulijzer en een stijltang aan een budgetvriendelijke prijs. Ik was dan ook razend benieuwd en ging meteen met de The Curler en de Touch Styler aan de slag. Ontdek wat ik van beide toestellen vind!

Een mooie verpakking

De presentatie van beide doosjes is knap: doorzichtig afgedekt, mooi schrift, gekleurde illustraties… je krijgt meteen zin om de toestellen te gebruiken.

Elk toestel wordt geleverd met een specifiek verzorgingsproduct van het merk Jean-Louis David. Bij de stijltang krijg je een verzorgende Camellia-crème en bij de krultang een verzorgingsproduct met Braziliaanse nootextracten. En om brandwonden te voorkomen, krijg je bij de krultang ook een hittebestendige handschoen.

Het design van de krul- en stijltang

Mijn eerste indruk van beide toestellen: ze zijn heel licht. Je gebruikt ze op een comfortabele manier. Het plastic materiaal geeft helemaal geen goedkope indruk, maar straalt ook geen luxe uit. Als je rekening houdt met de prijs, dan is het design toch zeer geslaagd!

Vooral de krultang heeft een mooi ontwerp: het lijkt net een pistool. Dit heb ik nooit eerder gezien, maar ik vind het superleuk bedacht! Ik waan me James Bond in de badkamer 😉 Maar de sterkte van dit design is natuurlijk dat je hem perfect in de hand houdt.

The Curler

The Curler, da’s een krultang met een origineel ontwerp, maar nog veel meer. Eerst en vooral merk ik dat het toestel zeer snel opwarmt. Volgens je haartype kan je kiezen voor een temperatuur van 80 tot 210°C. De temperatuur is aangeduid op een lcd-schermpje. Pas de temperatuur makkelijk aan met de toetsen ‘+’ en ‘-‘.

Dit krulijzer past, dankzij haar ergonomische ontwerp, perfect in de hand. Neem een haarlok, draai het rond het ijzer, hou het enkele minuten vast en klaar is kees! Dankzij de keramische afwerking blijft je haar glanzend.

Met een diameter van 28 mm, zorgt de krultang voor mooie krullen. Je kan wel slechts één type krullen creëren. Maar persoonlijk vind ik het resultaat heel geslaagd. Tip: doe voldoende lak op je kapsel, zo blijven je krullen de hele dag stevig in vorm.

Touch Styler

Wat ik zo bijzonder vind aan de Touch Styler? Het ultradunne design. De zwevende platen in keramiek kunnen een temperatuur van 130° tot 230° bereiken. En je kan zowel je haar stylen, als ze krullen met deze stijltang.

Andere troef van de Touch Styler: de touchknoppen. Druk gewoon op het touchscreen om het toestel aan te zetten en de temperatuur te regelen. En om te voorkomen dat je tijdens het stylen de temperatuur aanpast, is er een ‘lock’-knop aanwezig. Goed gevonden!

Mijn haar is supersnel gestyled, de platen beschadigen mijn haar niet en ik hoef geen tien keer over dezelfde haarlok te bewegen. Echt super!

Mijn verdict

Deze nieuwe toestellen van Jean-Louis David zijn echte aanraders. Een aantrekkelijke prijs, een elegant ontwerp, makkelijk te gebruiken en efficiënt: ik ben ervan overtuigd dat ze een geweldig cadeau zijn (om te geven of om zelf te krijgen ;-))!