Home    Schoonheid & Welzijn    Voor jou getest: het Philips SP9862/14-scheerapparaat

Voor jou getest: het Philips SP9862/14-scheerapparaat

door | nov 12, 2018 | Schoonheid & Welzijn

Wij hebben de Philips SP9862/14 voor jou getest, of eerder laten testen. Onze proefkonijnen deze keer? Kamiel, de opa van onze blogster Shana, die houdt van een zeer gladde huid. En Ali, de vriend van onze blogster Julie. Hij gaat graag met een gestylde baard door het leven. Benieuwd naar het resultaat?

Een eerste goede indruk?

Onze twee proefkonijnen waren instant gecharmeerd door het design van dit scheerapparaat: stevig en toch elegant. De Philips SP9862/14 wordt geleverd met een reisetui, superhandig om alle scheerelementen in op te bergen: het scheerhoofd, een reinigingsborstel, een precisietrimmer en een oplaadpad. Volgens Kamiel en Ali past dit lichte scheerapparaat ook perfect in de hand.

En dan nu de test

Kamiel en Ali beginnen met het opladen van hun Philips SP9862/14. Het oplaadpad, dat werkt via inductie, vinden ze allebei heel handig. Je plaatst het scheerapparaat erop en het opladen begint. Klein nadeel volgens Ali: het duurt lang vóór het toestel volledig opgeladen is, zo’n 3 uur. De lange autonomie van 60 minuten maakt dit minpuntje wel weer goed.

Voor deze test vroegen we Kamiel om het scheerappaat met het scheerhoofd te gebruiken, terwijl Ali de baardstyler en de reinigingsborstel zou testen.

Kamiels eerste reactie: “Waw! De mesjes van dit toestel zijn, in tegenstelling tot die van mijn vorige scheerapparaten, heel scherp. Ik hoef maar één keer over de zones van mijn gezicht te gaan.”  Een andere troef volgens Kamiel is dat je kan kiezen uit drie standen. Er is een Sensitive-modus (voor een zachte scheerbeurt), een Normal-modus (voor een dagelijkse scheerbeurt) en een Fast-modus (ideaal als je weinig tijd hebt).

Zijn vorige scheerapparaten beschadigden zijn huid, maar deze Philips SP9862/14 veroorzaakt helemaal geen huidirritatie. Hoe dat komt? Dankzij de ringen met antiwrijvingscoating glijdt het scheerapparaat zeer soepel over de huid. Je hoeft dus geen crème of scheerschuim te gebruiken. Handig!

Is de precisietrimmer even efficiënt? We vroegen het aan Ali, ons tweede proefkonijn. Speciaal voor deze test liet hij zijn baard enkele dagen staan, zonder hem te trimmen. En ook hij was tevreden van de werking van de Philips SP9862/14. Ali had meestal maar één beweging, op bepaalde plekken twee bewegingen, nodig om zijn baard te trimmen en te stylen.

Ali wil ook graag vermelden dat de Philips SP9862/14 heel stil functioneert. En, last but not least, de verschillende accessoires zijn makkelijk vast te klikken en te verwijderen. Want het is toch belangrijk om de hulpstukken eenvoudig te kunnen reinigen. Je haalt ze er gewoon af en spoelt ze af onder de kraan. Ja, de Philips SP9862/14 is 100% waterproof!

Het verdict van Kamiel en Ali

Da’s simpel: onze twee proefkonijnen zijn superblij met hun nieuwe scheerapparaat. Aarzel dus niet en leg dit scheerapparaat gewoon onder de kerstboom 😉