Home    Schoonheid & Welzijn    Welk toestel voor de perfecte krullen of baard?

Welk toestel voor de perfecte krullen of baard?

door | dec 6, 2019 | Schoonheid & Welzijn

Zin om er tiptop uit te zien vóór, tijdens en na de feesten? Maar heb je geen idee welke krultangbaardtrimmer of welk scheerapparaat je nodig hebt om de gewenste look te creëren? Geen paniek: wij helpen je graag de toestellen vinden voor de stijl die jij wil bekomen. Volg de tips!

Welk type krullen wil je?

1. Grote krullen of golvend haar

De regel is simpel: hoe groter de diameter van je krultang, hoe groter je krullen. Gebruik een model met een diameter van minstens 30 mm. Goed om weten: voor kort haar is zo’n krultang niet geschikt.

2. Middelgrote krullen

Kies voor een krultang met een diameter van gemiddeld 25 mm. Voor kort haar is dit type toestel niet geschikt, wel voor haar vanaf de kaaklengte.

3. Stevige, kleine krullen

Een volle bos krullen met extra veel volume, die verkrijg je makkelijk met een krultang met een diameter van 13 mm of minder. Goed nieuws voor vrouwen met kort haar: dit type krultang is wel geschikt voor korte coupes. Creëer er een kleine krul of volume mee!

4. Wafelkrullen

Wil je van die typische nineties krullen? Bekom ze makkelijk met een wafeltang dankzij de geribbelde plaat. Een volledige wafelbos of gewoon gewafelde lokken? De klus is zo geklaard!

5. Hairstyler waves

Verkies je zachte golven in je haar? Die bekom je met de Babyliss W2447E. Druk gewoon de twee keramische platen tegen elkaar voor mooie golven die een hele dag (of nacht :-)) blijven zitten.

  • Tip: wil je regelmatig van kapsel veranderen, ga dan voor een multistyler. Dankzij de talrijke bijgeleverde accessoires kan je er je haar zowel mee stijlen als er verschillende soorten krullen mee creëren, van kleine tot grote.

Welk type baard wil je?

1. Een volle baard

Gewoon stoppen met scheren? Da’s geen goed idee. Bepaal eerst hoelang je je baard wil laten staan en trim hem tot hij goed gevuld is en er dus geen kale plekjes meer te zien zijn. Om de haartjes in je hals of je bakkebaarden te onderhouden gebruik je een scheerapparaat met trimopzetstuk of een baardtrimmer

2. Een gestylde baard

Een geitensikje, een stoppelbaard of een ringbaard? Keuze genoeg om je baard de stijl te geven die jij voor ogen hebt, maar wat heb je ervoor nodig? Een scheerapparaat met trimfunctie. Hiermee kan je scheren en de afwerking van je baard tot in de puntjes verzorgen. Heb je al een scheerapparaat in huis, kies dan voor een baardtrimmer

3. Een baard? Niets voor mij!

Als je houdt van van een gladde kin, dan heb je voldoende aan een elektrisch scheerapparaat. Heb je na het scheren vaak last van irritaties, ga dan zeker voor een model dat geschikt is voor een gevoelige huid.

  • Goed om weten: er bestaan ook scheerapparaten met een ingebouwde koelingstechnologie. Ze verkoelen de huid tijdens de scheerbeurt en verminderen het branderige gevoel en huidirritaties. Meer tips en advies nodig over de keuze van een scheerapparaat? Lees onze tipspagina!