Home    Thuis    Adem thuis gezonde lucht in

Adem thuis gezonde lucht in

door | nov 2, 2016 | Schoonheid & Welzijn, Thuis

Utlaatgassen, industriële gassen, pesticides, smogalarm… op de vervuilde buitenlucht heb je geen vat. Maar in huis kan je zeker zorgen voor gezonde lucht. Hoe? Haal een luchtreiniger in huis. De ideale oplossing om ongezonde lucht makkelijk te vermijden. En een gezonde leefomgeving te creëren voor jezelf en je gezin!

 

Nergens beter dan thuis?

Stofdeeltjes, sigarettenrook, allergenen… je ziet ze niet, maar ze zijn wel aanwezig. Huishoudproducten, verf, tapijten, sfeergeurtjes… Al deze substanties maken organische bestanden  vrij. Pak ze aan met een luchtreiniger. Sommige modellen duiden de luchtkwaliteit aan. Via sensoren controleren ze de tijd en de luchtkwaliteit en passen ze automatisch de filtratiesnelheid aan.
Luchtreiniger

 

Waarom kiezen voor een luchtreiniger?

Een luchtreiniger filtert de vervuilde lucht in huis en reinigt deze lucht zodat jij en je gezin telkens weer gezonde lucht inademen. Een luchtreiniger:

 • verwijdert pollen, sigarettenrook en stof
 • maakt virussen en baterieën onschadelijk
 • verwijdert vieze geurtjes
 • neutraliseert schadelijke stoffen
 • vangt zwevende deeltjes en dierenhaar op
Luchtreiniger

 

Welke types luchtreinigers bestaan er?

Wil je je luchtreiniger ’s nachts laten werken? Kies dan voor een model met een nachtmodus. Er bestaan zeer stille luchtreinigers die je zeker niet wakker maken. Ideaal voor op de kinderkamer. Wat dacht je van een model met een ionisator? Deze vangen de stofdeeltjes in de lucht makkelijker voor efficiëntere resultaten.
20161005_small_03


Hoe wordt de lucht gereinigd?

 1. Luchtreiniging via één of meerdere filter(s): dit type luchtreiniger zuigt vuile lucht naar binnen de lucht door hem meerdere malen door de filter(s) te halen. Nadien blaast hij de propere lucht weer naar de ruimte. Er bestaan verschillende soorten filters: de luchtfilter die stofdeeltjes tegenhoudt, de HEPA-filter die 99,9% van de microstofdeeltjes filtert, de Nano-filter die de allerkleinste deeltjes tegenhoudt en de koolstoffilter om geuren tegen te houden.
 2. Luchtreiniging door water.
 3. Luchtreiniging door hitte: pollen, bacteriën, fijn stof etc. worden door de luchtreiniger verbrandt en zo wordt deze gezuiverd.

 

Goed om weten

luchtbevochtiger20161005_small_01

 • Alle climatisators zijn uitgerust een functie die de lucht ontvochtigt, bacteriën, microstofdeeltjes en slechte geuren filtert. Je kan ze dus ook in de herfst en in de winter gebruiken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Een andere manier om vervuilde lucht in huis te bestrijden!
 • Reinig één keer per week grondig je hele huis. Veel efficiënter dan elke dag snel te poetsen. Heb je last van allergieën? Kies voor een stofzuiger met een hepafilter. Hij verwijdert tot 99,9% van de allergenen.
 • Verbeter de luchtkwaliteit met een luchtbevochtiger. Vooral in de winter, als de verwarming op volle toeren draait, is het aangewezen om regelmatig je huis te bevochtigen, liefst buiten de smogpieken. Te droge lucht bevordert namelijk infecties op de luchtwegen, droogt de huid, slijmvliezen, planten en meubels uit.
 • Gebruik af en toe met een stoomreiniger om te poetsen. Deze toestellen werken enkel op basis van water. Je hoeft dus geen detergenten toe te voegen. Bacteriën, vetdeeltjes en allergenen begeven het door stoom op hoge temperatuur.