Home    Thuis    De Braun MGK 3080 Multigroomer voor jou getest!

De Braun MGK 3080 Multigroomer voor jou getest!

door | feb 8, 2017 | Schoonheid & Welzijn, Thuis

De Braun Multigroomer Kit MGK 3080 is ideaal om je baard makkelijk te stylen zoals jij dat wil. Je kan er ook je haar mee bijknippen, je oor- en neushaartjes verwijderen en je lichaam gladscheren. Bovendien kan je hem onder de douche gebruiken. Onze collega Ben ging voor een nieuwe look en liet voor de test speciaal zijn baard staan. Benieuwd naar het resultaat?

Wat zit er in de doos?

20170201_small_14De multigroomer wordt geleverd met verschillende trimkopjes. In de doos vind je ook een oplader en vier opzetkammetjes. De eerste twee dienen om je stoppelbaard te onderhouden (1 mm en 2 mm). De andere twee zijn verstelbare kammetjes om een korte baard (3 tot 11 mm) en een lange baard (13 tot 21 mm) bij te trimmen. Verder zit er ook nog een Gillette Fusion ProGlide-scheermesje in de doos en een handig zakje om al de onderdelen op te bergen.

20170201_small_12Hoe zit het met het scheren?

Het moment is nu aangebroken om het toestel uit te testen. Spannend! Ik moet toegeven dat deze multigroomer zeer goed in de hand ligt. Ik klik het verstelbare opzetstukje van 3 tot 11 mm makkelijk op het toestel en stel vervolgens de juiste hoogte in met het knopje achteraan het kammetje. Tot nu toe gaat alles vlot.

20170201_small_16Maar nu begint het echte werk. Zachtjes begin ik mijn baard bij te trimmen. De timmer glijdt over mijn gezicht en snijdt mijn baard mooi egaal. Nadien probeer ik ook de verschillende opzetstukjes uit. Mijn haar bijknippen rond mijn oren en in mijn nek gaat heel vlot, ik ben echt onder de indruk. Zo hoef ik niet na 3 weken al terug naar de kapper. Het neusopzetstuk is ook een veilige manier om mijn neushaartjes te verwijderen zonder een schaartje te hoeven gebruiken. Ik huiver bij het idee alleen al! Over het bodygroom-scheerkopje ben ik iets sceptischer. Eén tip: ga voorzichtig te werk als je de gevoelige zones behandelt.

Een elektrisch scheerkopje zit er helaas niet bij. Wil je toch een deel van je baard of je nek gladscheren? Geen probleem, gebruik het Gillette-scheermesje met wat scheergel voor een perfect glad resultaat.

En het onderhoud dan?

Na gebruik heb ik de multigroomer zonder probleem afgespoeld onder de kraan. Let op: haal het messenblokje uit het bodygroom-opzetstukje om alle haartjes weg te spoelen.

Verdict?

20170201_small_15De MGK 3080 is een handige alles-in-1 multigroomer. Hij kan je baard bijtrimmen, je haar bijknippen, je lichaam scheren en je oor- en neushaartjes verwijderen. Bovendien is hij snel, doeltreffend en makkelijk in onderhoud. Je kan hem spijtig genoeg niet gebruiken terwijl je hem oplaadt, maar na amper een uurtje is hij wel volledig opgeladen en kan je enkele weken verder. Kortom, een aanrader!