Home    Thuis    De AEG QX7-1 Ultal Ultimate-steelstofzuiger voor jou getest

De AEG QX7-1 Ultal Ultimate-steelstofzuiger voor jou getest

De lente is begonnen, dus is het tijd voor de grote lenteschoonmaak. En wat komt er dan beter van pas dan een nieuwe stofzuiger? Ik heb de AEG QX7-1 ULTAL ULTIMATE-steelstofzuiger twee weken getest. Benieuwd wat ik ervan vind? Je leest het allemaal in dit artikel!

 

Door Mélissa

door | 4 april | Thuis

Wat zit er in die mooie, zwarte doos van AEG?

AEG QX7

Hopelijk een even knap toestel, en dat is ook zo. Deze witte steelstofzuiger mag er zijn, je hoeft hem na gebruik niet in de berging weg te moffelen 😉 In de doos zitten nog enkele belangrijke onderdelen: drie verschillende mondstukken (een standaard borstel, een grote turboborstel en een witte mini-turboboestel). Op de AEG QX7-1 Ultal Ultimate zijn ook accessoires bevestigd, ik merk ze niet meteen op: een lange, fijne borstel die je kan uitrekken om de plafonds te stofzuigen en een klein borsteltje onderaan het toestel.

Opladen en gaan

AEG QX7

Mijn AEG QX7-1 Ultal Ultimate  moet natuurlijk eerst opgeladen worden. Ik bevestig de laadkabel onderaan de staander en plaats de steelstofzuiger erop. Drie lampjes gaan voortdurend op en neer en na zo’n 4 uur kan ik 50 minuten aan de slag. Dat is ruim voldoende om elke ruimte in huis te stofzuigen.

Vol goede moed begin ik aan deze test, ik heb namelijk een proper doel voor ogen: de AEG QX7-1 Ultal Ultimate uitproberen en snel door de schoonmaak geraken. Toch eerst even de handleiding erbij nemen, ik gebruik de recto-verso met tekeningen. Voor mij het ideale alternatief om niet door een uitgebreide handleiding te moeten bladeren. Ik wil namelijk snel aan de slag met mijn nieuwe speelgoed 😀.  Plafonds, trap, vloeren, zetels, tapijt… Ik ben er klaar voor!

 De drie mondstukken

AEG QX7

Eerst gebruik ik de standaardborstel, die is geschikt voor harde vloeren en parket. Ik heb thuis geen parket liggen, enkel tegels. Het mondstuk klikt heel eenvoudig vast op de steel. Ik stofzuig er de vloeren op de benendenverdieping mee, alles verloopt vlotjes.

Voor de 4 kamers op de bovenverdieping, gebruik ik de grote turboborstel. Dat ziet er een krachtig hulpje uit. En inderdaad, krachtige resultaten zijn een feit. Ook de kattenbakvulling, die mijn kater met veel schwung uit z’n kattenbak zwiert, gaat er aan. Bij sommige stofzuigers die ik al testte was dit echter een hele klus.

En dan die kleine turbobostel even uitproberen. Voor de zetel, want mijn kat geniet tijdens tv-momenten mee van de zachte ondergrond die mijn stoffen zetel hem biedt. Hij begint weer net te ruien dus dat is altijd een fijne klus… Maar de resulaten zijn goed, deze AEG QX7-1 Ultal Ultimate begint echt wel punten te scoren. En dan is het de beurt aan het enige tapijt in huis (net omdat tapijten zoveel vuiligheid opnemen). Hiervoor gebruik ik het standard mondstuk.

AEG QX7

Gebruikscomfort op de afspraak

AEG QX7

Deze AEG QX7-1 Ultal Ultimate is erg ergonomisch. Enkele gebruiksvriendelijke aspecten vind ik zeker de ledlampjes voor in de donkere hoeken en onder de meubels, de makkelijke bevestiging van de accessoires en het eenvoudig ledigen van het reservoir. En dat hij mooi blijft staan, ook zonder zijn staander.

Na elke stofzuigbeurt ledig ik het reservoir in de vuilbak zonder m’n handen vuil te maken. Hoe? Ik haal de kruimeldief van het toestel en druk op de ‘Allergy-knop’. Ik haal het reservoir uit de kruimeldief en open hem boven de vuilzak. Nadien reinig ik het reservoir even met kraantjeswater, zo blijft hij altijd proper. En dan plaats ik het lege reservoir en de kruimeldief opnieuw op hun plaats voor een volgende schoonmaakbeurt.

AEGQX7

Aanrader of een flater?

Deze steelstofzuiger is een aanrader! Waarom ik de AEG QX7-1 Ultal Ultimate een zeer goed toestel vind? En wat de minpuntjes zijn? Let’s check:

  • Optimale reinigingsresultaten, zowel op harde vloeren, tapijten en zetels dankzij de 3 meegeleverde mondstukken: een standaard borstel, een turboborstel en een mini-turboborstel.
  • Extra goed meegenomen: een kleine, een lange en een platte borstel voor je meuels, plinten en plafond.
  • De accessoires zijn makkelijk te bevestigen en het reservoir maak je in een mum van tijd en op een propere manier leeg.
  • Het toestel oogt mooi en blijft vanzelf rechtop staan. En aangezien bepaalde accessoires op de steelstofzuiger geplaatst kunnen worden, heb je ze makkelijk bij de hand.
  • Ledlampen voor een efficiënte reiniging in de hoekjes en onder meubels. Tip: probeer eens te stofzuigen in het donker: je zal, net als ik, versteld staan van het stof dat je niet eens zag liggen bij klaarlichte dag.
  • Met een autonomie van 50 minuten, is de AEG QX7-1 Ultal Ultimate één van de beste leerlingen van de klas.
  • De ingebouwde kruimeldief is superhandig de auto, de zetels en de trap te stofzuigen en kruimels op tafel weg te werken.

Een minpuntje: ik vind de kruimeldief een beetje zwaar, zeker wanneer je hem in de hoogte gebruikt, voor de plafonds.

AEG QX7

AEG QX7-1 Ultal Ultimate

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...

Ecovacs X1 Omni: wij deden de test

Ecovacs X1 Omni: wij deden de test

Bij mij thuis moet het altijd netjes zijn, ik ben echt veeleisend op het gebied van properheid. Ik kom graag thuis in een piekfijn huis waar je van de grond kan eten. Daarom was het voor mij een waar genoegen om de Ecovacs X1 Omni-robotstofzuiger uit te testen. Er...

Welke espressomachine voor bij jou thuis?

Welke espressomachine voor bij jou thuis?

Wil je thuis experimenteren met nieuwe koffiesoorten zoals een echte barista? En welke espressomachine heb je dan nodig? Kies je dan best voor koffiebonen of voor gemalen koffie? We sommen het hieronder voor je op!Ga voor barista-skills of voor gebruiksgemak Wat je...

Oude toestellen? Blijf er niet mee zitten!

Oude toestellen? Blijf er niet mee zitten!

Jij hebt vast ook wel ergens een klein (of groot) elektrotoestel dat het al lang begeven heeft en toch nog ergens een plekje heeft in huis. Of een apparaat dat je al lang niet meer gebruikt, maar dat nog wel perfect werkt. Herkenbaar? Blijf er niet mee zitten, want al...