Home    Thuis    De Calor Tweeny voor jou getest!

De Calor Tweeny voor jou getest!

door | okt 14, 2016 | Thuis

Wil je je tijd aan leukere zaken spenderen dan aan de strijk? Stel je voor dat je in een mum van tijd een hemd kan strijken! Nee hoor, ik maak geen grap!

Aangezien ik niet zoveel strijkervaring heb en mijn mama die taak meestal op zich neemt, heb ik haar ingeschakeld als proefkonijn om samen met mij het Tweeny-strijkijzer van Calor te testen. Benieuwd naar het resultaat?

20161016_small_07Wat zit er in de doos?

Bij het uitpakken staat er ons een aangename verrassing te wachten: een extreem licht strijkijzer dat bovendien zeer compact is. Verder zitten er ook nog een handleiding, een uitneembaar waterreservoir van 400 ml en antikalkpatronen in.

Eerst even de handleiding lezen

Om te beginnen verdiepen we ons even in de handleiding om onder andere te weten welk soort water we moeten gebruiken: niet-behandeld kraantjeswater. De rest van de praktische handleiding overlopen we nog snel vóór we aan de slag gaan.

Tijd om de strijd tegen de plooien aan te gaan!

In minder dan één minuut is dit strijkijzer klaar voor gebruik. Bij het eerste gebruik duurt het wel iets langer omdat het antikalkpatroon zich volledig moet vullen.

Mijn eerste indruk? De Tweeny ligt echt goed in de hand en voelt bijzonder licht aan. Bovendien beweegt de punt van de kleine strijkzool vlot en nauwkeurig in alle hoeken. Vooral de kraag van een hemd kan ik heel makkelijk strijken, net als de stof rond de knopen.

20161016_small_04Ik test ook even de ontkreukfunctie uit. Ik hang mijn jurk aan een kapstok en ik richt de stoom van de Tweeny op de kreuken. En jawel, mijn jurk is opnieuw mooi gladgestreken en dat zonder strijkplank !

De Tweeny koelt ook snel af nadat ik hem heb uitgeschakeld. Bovendien neemt hij weinig plaats in en is hij makkelijk op te bergen.

Mijn oordeel?

20161016_small_05De Tweeny is het ideale strijkijzer om een bloesje of hemd te ontkreuken of te strijken als het snel moet gaan.

Nog snel even het hemd of het kostuum van je partner strijken vóór je naar een feestje vertrekt. Komt jou dat ook bekend voor? Of wil je je kleding gewoon ontkreuken of opfrissen? Stoom het dan verticaal zonder strijkplank. Echt tijdbesparend en doeltreffend! Ideaal voor bijvoorbeeld actieve mensen, kotstudenten en voor al wie weinig tijd heeft en snel de deur uit moet.