De juiste friteuse kiezen, hangt vooral van je voorkeuren af. Ben je op zoek naar een gezonde bereidingsmethode? Kies dan eerder voor friteuse zonder olie. Om echte Belgische frietjes te bakken, kies je dan weer een traditioneel toestel. Ontdek hun belangrijkste verschillen en probeer eens nieuwe frituurrecepten.
De juiste friteuse kiezen, is de juiste technologie kiezen
Je wilt een elektrische friteuse kopen maar weet niet welk model geschikt is voor jou? Dit is onze gids om de juiste friteuse te kiezen.
De elektrische friteuse met olie
Onze favoriet onder de elektrische friteuses met olie: de Frifri-reeks met haar traditionele look!
Het recept voor echte Belgische frietjes
Van Belgische frieten wordt gezegd dat ze de beste ter wereld zijn… en dat is ook zo! Met dit recept voor de traditionele friteuse, bak je frietjes die niet moeten onderdoen voor die van het beste ‘frietkot’.
- Gebruik alleen bintjes en geen andere aardappelen.
- Meng rundvet met plantaardige aardnootolie, of gebruik enkel zonnebloemolie.
- Bak de frietjes een eerste keer op 160°C gedurende ongeveer 8 minuten. Laat uitlekken en afkoelen.
- Bak de frieten goudgeel op 180°C gedurende 3 tot 5 minuten.
- Voeg zout toe en serveer.
De friteuse zonder olie
Bekijk de productlijn Actifry van SEB ou Snacktastic van Fritel om de juiste friteuse zonder olie te kiezen.
Enkele frituurrecepten voor de friteuse zonder olie
- Frietjes met tijm en Parmezaanse kaas: doe de frieten, een eetlepel olie en een snuifje tijm in het toestel en laat 20 minuten bakken. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas toe en bak opnieuw 10 minuten. Serveer warm.
- Gekarameliseerde kippenboutjes: marineer de boutjes in honing, balsamicoazijn en gember en bak 30 minuten, samen met 1 eetlepel olie.
- Scampi’s op z’n Creools: bak de ui, look, paprika’s, tomatenpulp en cajunkruiden in 1 eetlepel olie gedurende 20 minuten. Voeg de verse scampi’s toe en bak opnieuw 5 minuten.